Utbytesstudent USA -

En måndag

Där mycket plugg ska göras, ajabaja skolan! Annars var det gitarr idag vilket var mysigt, men det enda var att min röst håller på att försvinna, (någon eftersläng till förkylningen kanske) så där satt man och kraxade fram tillsammans med gitarren, ingen vidare kombo kan jag säga.  
Just nu sitter jag hemma med familjen och inspireras av fina bloggar, det finns då kreativa människor! Snart tror jag dock att det är en varm dusch som väntar och sedan ska det bli väldans skönt att gå och lägga sig.

Kram på er alla!


Julskyltning

En mysig runda på stan med allt vad det innebär i form av ljus, glögg, lucia, doften av brända mandlar, glada människor, det fina ljusspelet, den stoora granen, kvällsöppna butiker, lovikavantar, den stämningsfulla kyrkan, musiken....
Det är alltid härligt och blir som ett officiellt startskott tillsammans med det första tända ljuset i adventljusstaken att nu, nu är julen verkligen här! 

  
Den stora julgranen! (sorry att jag inte kan få den rättvänd, ibland är jag och teknik ingen bra kombo) 


Pling!

Trevlig lördag på er! Sitter här och försöker få rätsida på det ena och det andra, däribland att bli piggare och på fysiken, man får hoppas att båda går framåt. Utanför fönstret yr snöflingorna ned, vilket är mysigt! Det enda negativa är väl att man har problem att ta sig fram, t.ex. på cykeln (jag är verkligen beroende av min cykel, cyklar lite överallt) Men man ska absolut inte klaga, I love the snow!
När jag precis kollade mitt mejl fann jag två mejl från Explorius, ett om Select High Schools som man kan höra om ifall man har närhet till Stockholm och även lite info om Thanksgiving. Thanksgiving firades i torsdags i USA och jag tycker att det verkar vara en mysig högtid.
Iallafall pirrade det lite extra i magen när man öppnade mejlen från Explorius! 
Nu ska jag ta tag i biologin, ha en fortsatt härlig lördag.


Jay rockar!

Skåningen i mig blir lite stolt när Jay bränner av en snygg Phil Collins! Helsingborg har varit presenterat i Idol i år kan man säga, Jay och sedan Sassa som tyvärr åkte ut alldeles för tidigt. Hon och jag går i samma skolenhet, Skolstaden (hoppas på att springa in i henne när vi har drama i estethuset)!

Kram


Julen börjar på Fredriksdal

Goddagens!
Var hemma idag också, så det känns alltid lite konstigt. Men känns bättre nu, så ska ta det lugnt imorgon och hoppas på att vara pigg till söndag då det är julskyltning i stan, får inte missas! På tal om julstämning så blir nästa helg fullproppad med just jul. För på Fredriksdal, som är en stor och fin kulturpark med museum, trädgårdar, djur, mysiga äldre byggnader blandade med lite nyare och ett café jobbar min mamma. Just nästa helg är det julmarkand på Fredriksdal med allt vad det innebär i form av tomtar, julgranar, stånd som säljer massivs av härligt luktande och fina saker, dans kring granen och fina skyltfönster och då ska jag tillsammans med kompisar agera vättar! Vi ska gå runt i gråa ullkläder och långa luvor och bjuda på pepparkakor samt visa vägen. Det ska bli jättemysigt! För min del blir det på fredag och söndag, medan på lördag väntar öppethus i skolan och sedan skulle jag gärna vilja gå som besökare för att riktigt se allt på Fredriksdal. Som om ni har vägarna förbi Helsingborg nästa fredag eller söndag så tycker jag att ni ska titta in!


Jag älskar er

Vill säga att jag verkligen är lyckligt lottad som har en så underbar familj, som är fantastiska på alla sätt och vis. Då jag har mina bra och dåliga dagar står familjen alltid upp för mig! Min mamma som tar sig tid för oss när som helst, som att åka pulka med min lillebror samtidigt som hon har många bollar i luften. Hon ger alltid ett svar och stöttar när det känns som att jag har trasslat in mig ordentligt. Min söta lillebror som är så känslig och snäll, som vill så mycket i skolan och i alla sporter (som han alltid ska slå mig i) Min pappa som tänker på allas bästa och ger mig kraft till att våga prova nya saker. Inte nog med det så är han en riktig lustigkurre också. 
Som sagt är jag lyckligt lottad att jag finns till i familjen och jag hoppas att jag kan bidra med något jag också. Jag älskar er!


It´s magic

Vaknade med halsont och en öm kropp idag så är hemma just nu, kom väldigt plötsligt. Ligger just nu och kollar på vad TV:n har att erbjuda, däribland amerikanska Tvshows, just nu pratar Rachael Ray om bröstförstoringar., hm intressant....  
 Kollar även runt på fina bilder och blir inspirerad, jag gillar allt som har med 60-talet att göra. Musiken, stilen, känslan, personligheterna. Ett exempel är söta Twiggy som jag tycker är en sådan stilikon! Love


Från och med du

Hejsan! Verkligen skönt att vara hemma nu, skolan tar ut sin rätt kan man säga. Men det gäller att se det positivt, för tänkt, om en månad vid den här tiden är det julafton! Ojojoj, det känns inte alls längesedan man gick i tunna klänningar och var ute under svala sommarkvällar. På tal om tiden så snurrar så många tankar i mitt huvud, det går inte en dag utan att man tänker på utbytesåret. Var är jag om ett år? Hur känner jag mig? Det pirrar i kroppen och känns helt overkligt bara jag snuddar vid tanken.
Jag vill också säga att jag blir varm ändå in till hjärtat när läsare tittar in här. Också jätteroligt när man får kontakt med andra utbytesstudenter med samma mål.

Nu ska jag fortsätta mysa med familjen och sen blir att gå och lägga sig!

Simma lugntBild från en vinterdag i backen

Don´t worry, be happy

Lång skoldag så det är skönt att vara hemma. Ska snart ta och laga lite mat, men blir lite speciellt denna vecka då jag som ett projekt i biologi har bestämt mig för att ändra min kost. Så under en vecka tar jag bort kolhydraterna i form av pasta, potatis, ris, bröd och mjöl. Känns lite konstigt och tråkigt måste jag säga, jag som älskar alla dessa basvaror! Men vad gör man inte för skolan....


Det största är kärleken i evig tid

Idag har det verkligen varit plugg för hela slanten, skolan tar kål på mig. Just nu är det ett slutprov i kemi som väntar på onsdag, det är som ett avslutande prov för hela kursen så det handlar om allt vi har lärt oss under ett år. Jisses säger jag bara och att skriva i tre timmar är maffigt. Men man får göra det bästa av situation även om man ibland undrar om man valde rätt linje! På tal om det så ska jag och Malin guida niorna som kommer till skolan på tisdag. Det sk bli jättekul och jag älskar verkligen min skola, så det gäller att tala bra för den. Men jag kommer ihåg hur man själv kände sig när man var i valet och kvalet i nian med alla dessa skolor och linjer som det kryllar av. Speciellt för niorna som ska välja nu, nu är det tydligen ett helt nytt skolsystem. Det känns som att man börjar bli gammal och passé....

Annars har jag mest tagit det lugnt idag och varit hemma med familjen. Helt enkelt försökt att knåpa ihop lite saker som behöver fixas.

Har även kommit fram till att veckorna flyger fram, snart är det ju December! Bara det att det är den älskade första advent och den mysiga julskyltningen nästa söndag, oj oj oj. Jag älskar julen med stämningen, ljusen, dofterna av baket och brända mandlar, musiken och den speciella känslan varje morgon när julkalendern drar igång. Har börjat ladda upp med julmusiken nu värmande sånger är:


Nu tändas tusen juleljus
Merry Christmas (war is over)
Ljuset i advent
Oh come all ye faithful
Do they know it´s Christmas time
Last Christmas
En stjärna lyser så klar
Julen är här
Winter wonderland 
Jul, jul strålande jul
Mary´s boychild
Tänd ett ljus
White Christmas
All I want for Christmas
Petit papa Noel

Har ni några favoriter?  
Puss

En dröm

Det känns som om jag inte riktigt har tagit upp en stort äventyr som jag snart ska ge mig ut på. Jag har gett lite små vinkar hit och dit men aldrig riktigt skrivit om det. Tanken är den att min dröm om att åka som utbytesstudent snart ska förverkligas! Tänkte därför skriva lite hur det kommer sig att jag bestämde mig för att ta steget t och hur allt ligger till.

Jag har under ett bra tag tänkt mig att ett utbytesår inte skulle sitta fel då jag älskar att resa och upptäcka nya platser. En stor ambition har varit att åka till landet som i princip har allt och som man har så många tankar om, nämligen USA. Vad vore då bättre än att kombinera en vistelse på andra sidan Atlanten med studier, då jag önskar att bli bättre på engelska. När idén väl slagit rot var nästa steg att leta efter en organisation som skulle kännas rätt. Hade inte direkt någon erfarenhet av just organisationer och allt vad det innebär, men när jag om dagarna i skolan vandrade upp och ned för bibliotekstrapporna fastnade jag för en broschyr om Explorius. Verkade helt enkelt vara en prima organisation där antalet studenter är lite mindre och för att vara ärlig så är några dagar i New York inte helt fel. Tillslut kom jag mig för att boka en intervju med en representant och tillsammans med familjen åkte vi till honom. Nog kändes det lite obekvämt och nervöst  alltid att svara på frågorna, men det glömde man snabbt när ett antagningsbrev en tid senare damp ned i brevlådan! Jisses, vad glad jag blev! 

Sedan var det tyst ett tag på utbytesfronten, mer än att jag bestämde mig för att sätta igång med sprutorna. Lika bra att ha det gjort dels då nålen inte direkt är min bästa vän och då de ska tas med tidsintervall. Men annars inte mer än egna tankar som snurrade i huvudet och och leenden inombords. Samtidigt känner man sig helt oförberedd på vad allt egentligen innebär och ibland undrar jag vad jag faktiskt har gett mig in på. 

Men nu till hösten, lagom till skolstarten blev det då dags för pappersarbetet. Vilket innebär en hel massa saker som skulle göras. Det var att skriva ut, scanna, kopiera och fixa underskrifter you name it! Att ta reda på saker om sig själv som man knappt hade tänkt på, som att stå och fundera på hur ens näsa är. 
Med andra ord var det mycket att ta ställning till och något jag fastnade på var om man skulle önska område. Efter mycket funderande fram och tillbaka kom jag fram till att jag hoppas på att hamna på Östkusten. När det sedan gäller delstater föll valet tillslut på Florida, South Carolina och North Carolina.  Men jag tror samtidigt att det viktigaste verkligen är att man hamnar i en bra värdfamilj som man passar med. Bara jag gör det så spelar det inte så stor roll var jag hamnar. Så nu är det bara att hoppas på det bästa!

Personer som känner mig vet att jag kan vara rätt så tankspridd och just nu är det väldigt mycket som snurrar i huvudet. När det gäller själva utbytet så har man självklart rädslor som hur hemlängtan kommer att vara, hur man känner sig i värdfamiljen, kommer det finnas några vänner som vill ta mig under sina vingar, hur kommer jag att vara och så vidare. Men å andra sidan måste man våga språnget och ta risker, det är just då man kan uppleva något fantastiskt. Kram  på er alla!    


Dagens visa

Tittar just nu på Robinson med familjen, myspys!

Ska passa på att dela med mig av ett oerhört trevligt ord och som är väldigt användbart, nästan iallafall. Något av dagens ord kanske (fast inte direkt, vi hittade det på en engelska lektion för ett tag sedan)
Dagens tänkvärd ord: Apple snufkin, vilket betyder Äppelskrutt

Kram 

  


Harry Potter movement!

JAG. ÄR. EXALTERAD!!
Måste säga vilket Harry Potter moment alltså, jag tyckte verkligen att filmen var jättebra! Ofta är det ju så att filmer efter en riktigt bra bok ibland kan bli något av en besvikelse, men jag tyckte att den första delen i avslutningen för vår hjälte Harry var superb (med fransk brytning). Kanske har något att göra med att det gjordes två delar så att de liksom kan ta tid på sig och inte hasta igenom hela handlingen. Men boken är något av en favorit för mig så det är alltid svårt att toppa den upplevelsen.
Tyckte även att skådespelarinsatserna var klockrena, Emma Watson som Hermione spelade väldigt bra, ja överlag sitter rollerna som handen i handsken för alla karaktärerna.
Något som är lite speciellt är hur jag faktiskt började gilla Harry Potter, och det var inte alls längesedan jag verkligen fick upp ögonen för fenomenet. Om man ska ta det från början så tror jag att jag var runt åtta år när den första filmen hade premiär och innan dess hade jag ingen aning om att det fanns en bok. Så när jag och mamma gick och såg filmen, jag kommer så väl ihåg hur vi satt i biosalongen och förundrades över trapporna som kunde flytta sig och tavlorna med personer som kunde gå ut ur dem (amazing!). Tror även att jag hade en Harry Potter tröja, hehe. Vi tyckte filmen var jättebra och satt nog där helt fascinerade.
Sedan har det rullat på och man har gått och sett alla filmerna, men utan att ha läst böckerna. Men efter den sjätte filmen tänkte jag att nu får det vara nog, nu måste jag faktiskt ta att läsa böckerna (det känns nästan som allmänbildning)  
Det kändes dock lite konstigt när man visste vad som skulle hände sedan man sett det på film, men jag förstod då hur bra böckerna faktiskt är.
Ja, på den vägen är det som sagt. Nu verkar jag antagligen lite smått beroende, men det kan vara trevligt att vara det lite då och då också!

Men dags att sova nu för min del, det är en dag imorgon också!

Take care, kram


Dan före dan!

Det är biologi idag för hela slanten, ibland kan skolan verkligen vara för mysig....
Nu börjar det vara lite frost på morgonen här i Skåne, vilket gör att julen känns nära, som vanligt hoppas man ändå på en vit jul, att även vi i Söder kan ha tur på den fronten.
I vilket fall som helst är det alltid mysigt att vara hemma med nära och kära med te ioch tända ljus när vintern närmar sig. 

Imorgon smäller det! Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 har premiär!


Trötter

Megamycket i skolan just nu, är helt slut....
Nejmen tar en paus nu med att åka och träna lite volleyboll, det behövs!


Underbara pappa!

Idag är det Fars dag! Jag älskar min kära pappa Peter och han stöttar en alltid, världens bästa pappa! Pappa som älskar choklad (godisgris) fick så klart den klassiska chokladasken och tårtan, miums! Love you  
Så se till att krama pappsen idag (och andra dagar med för den delen!) 

Love 

It´s been a hard day´s night!

Hejsan!

Har för ett litet tag sedan kommit hem från en skön joggingtur med Friskis. Det är något superbra jag har upptäckt när det gäller träning, hur bra det är att springa ute i en grupp. Jag får iallalfall mycket mer motivation och träningsupplägg än om jag skulle jogga själv.

Kvällen igår med The Beatles konserten var väldigt speciell om man säger så.... Jag, Hannah, Malin, Anton och Alessandro (Vår italienska utbytesstudent i klassen) samlades glada och förväntansfulla utanför The Tivoli för att komma in till en matsal med en scen där vi upptäckte att vi var rätt så mycket yngre än resten av besökarna. Ja, i mängden fann vi t.ex. två lärare! Hehe! Men vi gjorde det bästa av det och jag kan säga att det blev något av en "Sitta still och njuta- konsert, fast med vår dansprägel!" En knasig kväll minst sagt.  

Nu snart ska jag hem till Alexandra för Harry Potter maraton! Vi måste tagga till premiären på onsdag, yesbox! Sedan blir det att ta det lugnt hemma med familjen!

Puss  

Friday, I´m in love

Äntligen fredag alla sockertoppar!

Dagens händelse i skolan bestod nog i att spela upp vår pjäs på Draman. Uppgiften var att göra en modernisering av en äldre saga, gärna med ett budskap. Så vi fick se exempel på Röduvan, De tre små grisarna och Snövit. I vår grupp fokuserade vi på Haren och skölpaddan och det gick faktiskt bra med tanke på att vi var lite osäkra.  

Att sedan komma hem från skolan till tända ljus är inte helt fel och ikväll är det music som gäller. Ska nämligen på en hyllningskonsert till The Beatles! Känns spännande och ganska impulsivt, vet inte direkt vad som väntar, vad upplägget är. Är det "dansakonsert" eller mer "sitt still och njut konsert"? Men så länge man får ta del av The Beatles underbara låtar så är jag nöjd. Är taggad och med goa människor = bra kombinitation! Helgen väntar alltså tillsammans med familjen och vännerna sedan.

Så trevlig fredag och take care!


I´m of....

Till att passa barn!

Kram

Helsingborgs stolthetI söndags spelade ett HIF med en fantastisk säsong bakom sig hem ett silver i Allsvenskan.  Bra jobbat!


skolan började efter ett skönt lov. Kan också tilläggas att jag och Alexandra lyckades få biljetter till Harry Potter och Dödsrelikerna del 1! Den har konstigt nog premiär här i stan på onsdag nästa vecka frst trodde vi att det skulle vara på fredagen).

Nu blir det snart till att packa ihop träningskläderna för att ta sig ner till stan för ett pass. Har precis köpt träningskort på Actic så är inte så insatt i hur passen är upplagda direkt. Endast andra gången jag tränar nu, och det blir ett pass som heter Max. Det är alltid lite smånervöst första gången då man inte riktigt vet vad man ska vänta sig!

Kram

Hejsan!

Tänkte säga att den här versionen av Eurovisionvinnaren Lenas satellite är väldans bra. Ska tilläggas att tjejen som spelar gör egna tolkningar av kända låtar hur coolt som helst!

Nästa som väntar är bowling med familjen, kul!

Ha det bäst!


Väsen

Hejsan! November nu och tiden går så snabbt, det kommer alltså snart julmyset, pepparkakorna, glöggen, julstjärnorna, snön.... ja, ni förstår vad jag vill komma (och antagligen att jag är en liten julälskare). På tal om julen så ska jag tillsammans med en hel hop av goa personer vara med på Fredriksdals julmarknad som hålls den 3, 4, 5 december. Vi ska nämligen dra vårt strå till stacken i form av att vara vättar som ska gå och informera och visa vägen. Ett ypperligt tillfälle att agera med andra ord. 
Har även försökt att fixa och trixa lite med utseendet på bloggen, vilket går sådär. Då jag inte är någon direkt fena på det är med alla dessa koder så är det väldigt klurigt. Men har lyckats ändra bakgrundsfärgen (oh, applåder, hehe ;)) Men det är små framsteg iallafall. Därför får ni ursäkta den provisoriska skolfoto bilden med mera. 

Om jag ska berätta lite om dagen i kort så var jag och William på Väla (något stort köpcentrum som vi helsingborgare gillar) Köpte inget speciellt (mer än tandborste saker) Sedan när man kom hem bar det iväg först till ishallen med mamma, pappa och William där pappa har hockeyträning. Sen medan pappa tränade grabbarna gick mamma, William och jag på Väsenvandringen. Man blir alltid lika rädd och det var spännande att se istället för att agera som jag gjorde förra året. 

Nu ska jag ta och göra mig redo för att sova, men tänkte ställa klockan för imorgon släpps biljetterna till Harry Potter, wiiiihhhooo! 
Tänkte kanske åka till IKEA tidigt imorgon för att äta frukost med la familia. 

Kram på er alla! 
SF Bio: Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Lugnt på lovet!

Goddagens! Igår och i måndags fick jag turligt nog jobba på pappas jobb med ompackningar. Så dessa dagarna kände jag mig rätt trött om man säger så. Sitter nu här med min lillebror som spelar fotbollsspel på sin Xbox medan höstlovet är härligt må jag säga, och välbehövligt. Jag och William ska hitta på något trevligt idag och ta det lugnt. Senare ikväll ska vi på den såkallade Väsenvandringen som är en läskig rundtur med äldre väsen. Man går den på Fredriksdal. Mamma och pappar jobbar som sagt idag, så det blir lite syskonstunder. Hoppas att allt är bra med alla! 

Puss 

RSS 2.0