Utbytesstudent USA -

GOTT NYTT ÅR!!!!!

GOTT NYTT ÅR!!!!!
Alla ni i Sverige får det åtta timmar före här! Jag älskar er!

Lost in Twin Bridges

Hej!
.
Hoppas att allt är bra med er alla!
Sitter här med fina Lucie, som har flyttat in här hos oss nu under en vecka. Dagen har varit minst sagt, hm intressant kan man lungt säga!
Vi började med vår basketträning vid halv nio på morgonen och kan verkligen medge att vi hade det tufft att gå upp! Men träningen gick bra och sedan spenderade vi lite tid med att sitta på The Shack som den lokala restaurangen heter.
.
Måste sedan berätta en liten historia om vår dag.
Så....
Det var en gång två glada och lagom svettiga tjejer som i ett ovanligt varmt Montana beslutade sig för att gå hem till ranchen efter deras träning.
Glada i hågen och exalterade började de sin långa vandring bland berg, fält och kor, kor och mera kor. Men föga anade de att med Anna i spetsen så skulle vandringen bli något de inte direkt hade väntat sig.
.
För att ta sig från det lilla centrum i Twin mot vägen som leder till ranchen beslutade Anna att de skulle ta en väg som leder över ett järnvägsspår. Så Lucie och Anna traskade vidare och följde vägen, följde vägen och fortsatte att följa vägen. Efter en stund så började de att ana ugglor i mossen då de inte direkt kände igen området.
Inte blev det bättre av att ju längre de gick desto mer annorlunda blev det och längs vägen passerade de bland annat stängda avfarter och även en avfart märkt med "Caution!".
.
Efter en stunds vandrande så kom de äntligen till en avfart de kunde svänga in till, och glada gjorde de så. Men något stod inte riktigt rätt till då området var fyllt med hushållsapparater som kylskåp och frysar, bildelar och annat som man inte finner var dag längs vägen.
Så Anna och Lucie lyckades komma till stadens soptipp istället för deras slutstation, ranchen och deras vandring slutade med att räddaren i nöden Joe kom och hämtade dem med sin ädla springare, eller ja, sin truck.
.
Snipp snapp slut så var sagan slut!
Och som Forrest Gump säger: Stupid is what stupid does.
Måste dock säga att vi är ganska stolta över att vi lyckades gå vilse i lilla Twin Bridges, hehe!
.
All min kärlek till er!
.

Julhelgen!

Julhelg här, mysigt, mysigt! Har haft det jättetrevligt må jag säga!
Har varit ett fullspäckat schema så har inte hunnit med bloggen. Så här kommer en update om dagarna!
För att ta det från början så började julaftonen med att vi städade och gjorde det julfint överallt i huset. Tog sin tid, men tillslut var vi klara!
Skypade med min älskade familj, farmor, farfar, Ingela, mamma, pappa och William. Jag älskar er så mycket!
Sedan vi ca femtiden så kom Jodys mamma och pappa samt hennes syster med sin man Dan och Jodys bror Wally. Alexis och hennes pojkvän kom också till middagen.
Så julmaten bestod den dagen av filled pork, sötpotatis, bröd, potatismos med sås, sallad och en annan sorts "sallad" som i princip var körsbärsjelly med ett lager av cremecheese. Riktigt gott var det och även om jag inte kunde äta allt, t.ex. efterrätten som var en citronkaka så såg det riktigt gott ut!
Vi hade även såå roligt under kvällen! Skratt och skämt i massor och så fort Jodys mamma, Itty Bitty tar fram sin Ipad så är kvällen räddad! Hon är för rolig för då går hon runt och tar bilder med den, dock inte "normala" utan de man kan ta som får en att se förvrängd ut!
.
Sedan efter middagen så fick vi vänta ett litet tag innan ingen mindre än självaste Santa knackade på dörren! Woho! Så han plockade fram våra "stockings", vilket var speciellt! De var proppade med roliga saker som en rulle som tar bort ludd, baskethandduk, nagellack och godis!
I presentväg så fick de även öppna vår älskade Aladdinask och Rick var nöjd och belåten!
.
Senare under kvällen så togs kortleken fram och vi spelade ett spel som heter "pinuclke" och kan säga att jag troligen såg ut som ett frågetecken större delen av tiden. Reglerna var minst sagt knasiga men här klämdes det även in en massa skratt och vi satt uppe tills ca halv två.
.
Jodys mamma Betty Jane (kallas för Itty Bitty), Kjersten och jag
En del av julmaten. En av salladerna, som de kallade det!
Runt matbordet, Itty Bitty i färd med sin Ipad!
Santa Claus is coming to town!
Fick träffa sin Rudolf!
Med min stocking!
Rick är nöjd med sin Aladdinask!
Pippi är julfin!
Kortspel!
.
.
Sedan kom juldagen som började med en mysig frukost (mina lussebullar serverades bland annat!) och sedan var det dags för presenterna! Blev helt rörd av allt de har gjort för mig! Fick t.ex. ett jättefint fotoalbum där de har samlat ihop bilder från året än så länge! Även julpynt i form av en cowboyboot och en mountaingoat (detta då Jody samlar på julgranspynt!), Montana Grizzlies mjukisbyxor och ja, en massa fina saker!
.
Sedan skypade jag med min älskade familj igen, farmor, farfar, Ingela, mamma, pappa och William och fick lite svenska paket!
Blev återigen så rörd då min underbara familj tänker så fint! Tack så jättemycket! Blev så glad över allt, koftan, klänningen, fotspa (min fötter behöver det!), parfymen, godiset de fina korten!! Älskar er!
Jag hoppas att ni gillar paketet jag skickade lika mycket som jag gillade ert!
Jag skickade Montanakalendrar, Huckleberryte (Montanas speciella bär), godis, ett litet julkort, roligt smycke, hihi och en Montana college American football t-shirt till William, smycke till mamma och en gitarrbok och plektrum till pappa.
.
Efter paket och inslagningspapper i massor så bagav vi oss ut på en mysig julpromenad och det var som att befinna sig på en safari! Hjort, örn och fasan, coolt! Vi gick över deras mark mot deras ställe där de har korna då det är dags för kalvningssäsong och där har de ett litet mysigt hus där vi hälsade på Kitten, deras gosiga katt.
.
Detta följdes utav ännu en middag och denna gången så kom Ty och hans flickvän Kayla och det serverades primerib, sötpotatis, sallad och till dessert Alexis pumpa cheesecake! Kan lugnt säga att jag var mätt!
Efter att ha känt sig utslagen ett tag så spelade vi kort igen och hade det mysigt!
.
Juldagsfrukost! Lussebullar och scrambled eggs!
Julklappsöppning. Jodys pappa Walt väntar
Promenad
Dags för middag igen. Alexis och hennes pojkvän Luke samt Rick i ett fint förkläde!
Julmaten! Saknade skinkan och köttbullarna!
Tv-tittande och mys!
.
Idag, den 26:e så hade vi först på morgonen basketträning (hm, lite taskigt må jag säga dagen efter allt firande....) och sedan när Jody hämtade mig så föreslog hon att vi skulle åka in till Butte för att se "The girl with the dragon tatoo" så vi skyndade oss dit och hann i tid. Den var faktiskt bättre än jag trodde, men obehaglig dock. .
Imorgon är det träning igen och sedan kommer Lucie hit för att stanna i några dagar! Mysigt!
.
All min kärlek till er! Älskar er!

GOD JUL!

God jul till er alla!
Tänk att det är julafton idag, kan inte riktigt förstå det! Jag undrar vad ni alla gör hemma just nu? Kalle Anka och Karl Bertil Jonsson jul måntro? Har tomten kommit än? Smakar julmaten bra? Har Aladdinasken åkt fram än?
.
Jag vill iallafall önska er alla en riktigt god jul!
Jag älskar er!
.
Lite svenskt pynt!
Julpyntat!

Julstädning!

Håller på att julstäda mitt rum inför helgen, det går sakta men säkert framåt. Annars idag så har jag och Jody handlat julmat, vilket tog låååång tid men vi överlevde!
.
Så en liten paus mitt i allt julstök här på bloggen var välbehövligt!
Imorgon så är det bakning på schemat, jag ska göra lussebullar igen så hoppas att det går bra! Men först imorgon bitti så har vi basketträning klockan 8.30 på morgonen. Kan säga att jag nog hellre hade velat sova ut lite men vad gör man inte för vårt kära lag!
Måste bara visa en bild på ett kärt återseende! Hittade Läkerol i en mysig affär i Butte!
.
Pippi julpyntar!
.
Tusen kramar till er alla!

Christmas break!

Hej!
.
Har nu fått jullov, jippie!
De senaste dagarna har varit så busy, så har knappt hunnit hämta andan! Kan sammanfattas med att mycket tid har spenderats med min favorit utbytis, Lucie. Hon har sovit över här från lördag till tisdag och det blev inte så mycket sömn om jag ska vara ärlig, men roligt hade vi!
.
Så i måndags följde vi med basketlaget till West Yellowstone för att heja fram dem till vinst, även om vi inte spelade. En lång resa, men otroligt vackert! Vyerna går knappt att beskriva, det är som att befinna sig mitt i ett vykort!
Man kör mitt bland bergen, som nu är snötäckta (det var mycket mera snö där än i Twin), en sjö täckt av is och snö (där jag tror att vi kunde urskilja lite längdskidåkning!) och man har en stor chans att gå se djur längs resan.
.
Sedan igår, tisdag så var det konsert för the elementary school så jag och Lucie stannade kvar i skolan för att sälja t-shirts för att tjäna ihop pengar till vår seniortrip. Så med hjälp från Caleb och Nicky fick vi lite sålt vilket var bra!
.
Idag, onsdag var som sagt sista dagen för den här terminen, semestern, kan inte riktigt förstå det!
Skoldagen i stort bestod av att vi först samlades i våra klasser för att mestadels vänta in tiden och sedan kunde man antingen se en film, "A Christmas Story" eller spela spel. Helt enkelt ha det mysigt. Vi valde filmen, men var verkligen trött så slumrade till lite då och då.
Sedan var det dags för en dodgeball turnering, som jag lite halvt skräckslagen hade signat upp för! Så indelade i lag spelade vi och jag försökte i princip undvika alla flygande bollar. Det gick i princip ut på att man i två lag, separerde i båda planhalvorna ska försöka pricka varandra och tillslut är det bara en person kvar i något eller båda lagen. Vi hade Mrs Chrest, som är en supersöt dam i sjuttioårsåldern och hon är söt för hon ställer alltid upp i sporteventer. Dock vann vi inte, men roligt var det!
Sedan efter lunch (som dock inte var någon direkt höjdare, peanutbutter and jelly sandwich.... Tänk er en sandwich med en blandning av peanutbutter och jordgubbsylt....) Iallafall så var vi tvugna att äta för basketträningen idag började direkt efter lunch då vi slutade skolan och det var svettigt må jag säga! Blev mycket löpning hit och dit, men jag antar att vi behöver det!
.
Under resten av dagen så har vi sedan här i huset försökt att fixa till det inför julen! Vi har bland annat klätt julgranen! Måste bara berätta för er om den och speciellt om Jody, hon är för söt! Det första hon nämner när det kommer till pyntet är att det representerar hennes liv, hon har samlat på sig dessa prylar under en lång tid och hon älskar det!
Vi hängde upp alltifrån Alexis första par bebis Nike skor, hemgjorda "glasstrutar" som Jody har gjort själv genom att använda glassvåfflorna, lacka dem och sedan fixa som en glasstrut, sovenirer från olika resor och olika sportprylar! Låter lite knasigt och inte så vackert, men det är verkligen häftigt! Så granen här är ingen direkt "vanlig" gran utan en crazy discogran får jag nog beskriva den som!
.
Efter det så fick jag mig en rejäl dos av julstäming då jag fick i uppdrag att slå in alla olika paket till alla. Jag gillar att slå in paket, så det är bara roligt! Gjorde det seriöst i ca två och en halv timmar, tillsammans med tv-tittande på Justin Bieber!
.
Det känns konstigt att inte vara hemma nu under juletiden, längtar efter er!
Hur gick resan till Malung, Wille, mamma och pappa? Jag hoppas att allt är bra med er och att ni har det mysigt! Förresten så älskar jag ert julkort som ni skickade till familjen! Jody tyckte också att det var hur fint som helst!
.
Kärlek till er alla!
Snö i West Yellowstone
.
Dodgeball-turnering
Jody i färd maed att klä vår crazy julgran
Pynt hon har köpt i år som representerar mig. Converseskor!
Julklappar i massor!

Vinterkonsert och basket i massor!

Ojski bojski, har varit mycket på gång de senaste dagarna, så sorry att jag har varit kass på att uppdater här! Har haft lite olika adrenalinkickar här och där kan man lugnt säga!
.
För att ta det från början så var torsdagen intressant. 
Började morgonen med en hm, härlig morgonträning à la 6.30 i gymmet och jag kan nog tala för alla att vi var ganska så borta under resten av skoldagen. 
Men inte nog med det så var vi tvugna att stanna kvar i skolan efter att vi hade slutat for att gå till gymmet! Jag kan bara säga som sa att coach verkligen försöker få oss i form, han dödar oss!
.
Sedan sa stannade jag lite och hjälpte Jody i hennes klassrum innan vi skyndade oss hem for att äta och fixa till oss inför konserten!
Var supernervös under hela dagen och kan inte direkt säga att det släppte innan den drog igång!
När vi väl kom dit sa tog vi plats i skolans gym och vårt skolband drog igang konserten med pompa och ståt och även lite musikaliska solon klämdes in. Bland annat min värdsyster Kjersten som modigt nog gjorde ett jättebra jobb med sitt pianosolo till Holly Jolly Christmas.
Sedan foljde skolans kör som verkligen var fantastiska, jattevackert och sedan lite solon. Det är så många här som är musikaliska och kan sjunga riktigt, riktigt bra! Söta Mikayla är t.ex. en av dem och hon har en underbar röst!
.
Sedan blev det nästan lite varning for att svimma for min del då det borjade närma sig för vår tur. Så darrande tog Lucie plats vid pianot och jag satte mig med gitarren för att tillsammans spela Hallelujah medan Jeanne, Leah och Alyssa sjöng superfint! Det gick fint och roligt var det också!
.
Sedan var det att snabbt plocka fram allt som behövdes for nästa sång, nämligen Free Fallin och då fick vi tillskott av Dylan och Sam. Så Lucie fortsatte vid pianot, Jeanne vid trummorna, Alyssa sjöng och det gjorde aven Dylan tillsammans med Leah fast de spelade gitarr respektive bas också. Jag satsade på tamburinen och Sam spelade också elgitarr. 
Det var verkligen kul må jag säga! 
Spännande och riktigt kul! 
.
Sedan har det varit två intensiva basketdagarn. I fredags åkte vi till Gardiner (en ca tre timmars enkel bussresa), men det är en riktigt vacker omgivning nära till Yellowstone National Park! Bland annat så såg vi älgar på parkeringsplatsen. Alla fyra lag vann så det var också kul!
.
Idag har vi spelat match hemma i Twin mot den stora rivalen Ennis och det var nervöst med roligt!
Jag och Lucie jobbade sedan i kiosken för att tjäna in pengar till vår seniortrip och det är roligt för man möter så mycket härligt folk!
Nu sitter jag här med Lucie som ska sova över här och jag tror att det snart är dags att gå och lägga sig (ögonlocken börjar att dippa ned och jag har problemas med att stava!)
.
Tusen kramar till er alla!
.
Bandet och Mr Ballou
Vår fina kör!
Jag och Lucie innan matchen i Gardiner
De sa att detta är en av ingångarna till Yellowstone National Park

Christmas time!

God kväll!
.
Har kommit hem efter skoldagen och träningen (träningen idag var faktiskt riktigt skojig och lärorik må jag säga!)
Måste bara berätta om en mysig sak som vi gör i skolan just nu. Det är något man kan välja att delta i om man är med i FCCLA, och de kallar det för Secret Santa.
Det går ut på att man drar en persons namn och med lite riktlinger vad han/hon gillar så ska man varje dag under denna veckan lämna en liten present till den personen, utan att bli upptäckt. Sedan på fredag så kommer vi att ha en frukost tillsammans och tillsammans med den sista presenten ska man avslöja vem man är.
Jag har Hannah i klassen, en riktigt söt och sportig tjej (hon är en stjärna i basket) så har gett henne basketsaker och godis än så länge.
Är lite fundersam vem som är min Secret Santa, personen har gett mig riktigt fina saker så det ska bli spännande att få veta vem det är.
.
På tal om julklappar så kom paketet från farmor och farfar fram idag! Kan knappt bärga mig till att få öppna dem, tack så mycket älskade farmor och farfar!
.
Ska snart gå och lägga mig, imorgon blir det en speciell dag. Först och främst så har vi morgon basketträning vid 6.30 (hm, är lagom taggad....) sedan efter skolan, klockan sju är det dags för Twin Bridges årliga julkonsert!
Är nervös, men det ska bli roligt också!
Om jag har förstått det rätt så är upplägget att vårt skolband går in först, följt av lite solon innan kören gör entré med lite solon. Dock så kommer gruppen där jag är med i, vi ska framföra två låtar att spela sist! Först spelar vi Hallelujah och sedan Free Fallin.
Så då hinner man verkligen bli nervös under konserten kan jag lungt säga!
.
Från Secret Santa
Julfotografering med Jen
Söta Jen som Santa!

Morgonstund har guld i mun och Lucia!

Sitter här i min säng, tittar på julkalendern och äter en lussebulle för att få lite julstämning!
Hoppas att ni alla har en fin Lucia!
Snart dags för ännu en skoldag med allt vad det innebär.
Kramar i massor!
.
<3

Julgrans jakt!

Har haft en dag fylld med julstämning må jag säga!
Tänkte att jag skulle sova lite längre imorse, men lyckades som vanligt vakna extra tidigt.... typsikt!
Men det var okej, passade på att ta det lungt, och försökte skypa lite med familjen, älskar er!
Satte även igång med lite bakning, inget mindre än våra älskade lussebullar! Det är alltid lite nervöst när det kommer till bakning här i staterna, då måttsatser och ingredienser inte är det man är van vid, så det blev omvandlingar och matte omvartannat! Tack så mycket förresten farmor och farfar för saffran!
Så bakade på medan jag berättade för dem om vår Lucia tradition. Många här vet inte vad det är och det firas inte, men Jody som har svenska rötter hade faktiskt en aning. Fick höra att hon brukade klä upp barnen och låta dem bjuda familjen på frukost när de var yngra!
Hann dock inte så långt i bullbaket innan det var dags att bege oss iväg på julgransjakt! Så ihopträngda i trucken och med hundarna på flaket åkte vi upp mot bergen och spenderade en lång tid med att spana efter den perfekta granen!
Hittade tillslut en finfin en så nu är huset fyllt av den underbara lukten av julgran!
.
När vi väl kom hem lyssnade vi på julmusik medan lussebullarna blev klara och de gick hem här, även om de nog tyckte att de såg lite speciella ut!
.
Sedan åkte vi in till Twin för att lyssna på en julkonsert i kyrkan. Det var jättevackert och stämningen var på topp!
.
Juliga kramar till er alla!
Patrullen på jakt efter den perfekta julgranen!
Pippi hade det roligt i snön!
Söta Kayla och Rick som är redo med yxan
Vi hittade tillslut en julgran!
Voilà!
Glada med julgranen!
På plats i huset!
l färd med lussebullsbakning!
Resultatet
Julkonsert i kyrkan

Basket i Three Forks!

Har varit basket för hela slanten de senaste dagarna kan man lugnt säga!
Kom hem ca halv tolv på kvällen idag så här kommer ett lite sent inlägg, (ni får ursäkta om det kanske blir lite felstavningar här och där och en osammanhängade text, är supertrött!)!
Iallafall så har vi varit i Three Forks fredag och lördag och spelat en "insparksturnering" (då det är våra första matcher).
Fredagen var en lååååång dag kan man lugnt säga. Åkte från skolan vid halv nio tiden på morgonen och efter at ha spelat vår första junior varsity match, som vi som tur var vann så stannade vi kvar i området för att spana in både girls och boys varsity samt även boys junior varsity. Det blev ganska så mycket väntetid så jag och Lucie bestämde oss för att gå på sightseeing i Three Forks (vilket gick ganska så snabbt, då stan var pytteliten!)
Blev som sagt en lång dag och efter alla matcher, (både varsity boys och girls förlorade tyvärr, men boys junior varsity vann) så kom vi inte hem förrän ca halv tolv på kvällen, så alla var ganska så trötta på bussen!
.
På lördagen fick vi dock lite sovmorgon då bussen inte lämnade Twin förrän vid tretiden på eftermiddagen. Jag som tänkte att jag skulle passa på att sova lite extra lyckades dock vakna tidigare, så det var lite typiskt! Tog det lugnt på morgonen, skypade lite med familjen och faster och kusinen och sedan åkte jag med Jody till Twin för att heja på Kjerstens lag i deras turnering hemma i Twin.
Efter en stund så kom sedan bussen och vi bar oss iväg mot Three Forks igen. Den här gången så spelade vi i junior varsity sist så hann med att sitta och bli nervös och titta på både girls och boys varsity igen. De både vann och det var bra matcher, så det var kul!
Senare på kvällen spelade vi tillslut mot Jefferson/Boulder och det var en kul match! Mycket foul dock för oss båda som lag så det är något att jobba på, men annars var det skoj och vi vann tillslut! 
Jag och Lucie inför vår första match i Falcons färger!
Varsity girls jobbar på mot Fairfield!
Dock så förlorade vi, men det var riktigt nära i slutet! Här är det 7.8 sekunder kvar och
vi hoppades på en trepoängare
Boys varsity. Var bara tvungen att ta en bild på deras uppvärmningsbyxor! De är lite
clown stuk över det hela!
Killarna med Cody som dribblar!
Sightseeing in Three Forks!
Väntar....
Tusen kramar och puusar till er alla!

Sport bankett!

Har varit en spännande och lååååång dag i skolan!
Lektionerna rullade på och knasigt nog så fick vi ledigt från vår sista lektion för att vi skulle hinna med vår basketträning (detta då killarna var tvugna att träna efter oss för att hinna till banketten).
Så träningen idag var inte alltför jobbig, vilket var tur! Vi gick igenom spelsystem inför imorgon så nu är min hjärna proppfull med vart man ska springa, sätta screen, rotera och passa.... Vi får se hur det går imorgon, är nervös!
.
Sedan så fick vi stanna i skolan en stund innan sportsbanketten började. Det var riktigt fint ordnat må jag säga, med god mat och fina dekorationer i Falcons färger svart, vitt och rött! Till och med tårtorna var dekorerade med footballs och i våra färger!
Efter en stunds minglade och ätande så fick coacherna i varje sport (volleyball, american football, cheerleading och crosscountry) gå fram och presentera laget och även ge ut priser för olika utmärkelser! Ät så stolt över tjejerna i vårt lag, de är alla så grymt duktiga!
.
Extra känslosamt blev det när Coach Lott presenterade american football laget, våra kära state champions. Bland annat så fick våra seniors ta emot sina matchtröjor som de spelade i under finalen!
.
Men nu är det dags att försöka få lite sömn innan morgondagen! Första basketmatchen i Falcons färger, nämde jag nervositeten....?
.
Kramar till er alla!
.
Finfint dekorerat på borden
Volleyballaget. Jag är hm, personen med det stora håret....
Mrs Degel presenterar
American football laget!

Basket!

Ett litet snabbt kvällsinlägg innan det är dags att sova, klockan är redan way too much!
.
Har haft en trevlig dag i skolan, vi tog basketbilder idag så vi får se hur de blir! Alla i laget är så inriktade på sport så det är nästan galet. På träningarna är det hard core och svett som gäller! Dags för de första matcherna för säsongen på fredag och lördag. Det är en turnering i Three Forks och tydligen så är Three Forks och Belt som vi kommer att möta bland de bästa lagen vi kommer att spela mot. Hm, måste säga att det känns lagom nervöst för att vara vår första match!
.
Imorgon efter skolan så är det förresten på tal om sport, en bankett för alla som har deltagit i en av höstsporterna (volleyboll, american football, crosscountry) så det ska bli spännande! De säger att mat kommer att serveras och vi ska klä upp oss fint, så det blir nog trevligt!
.
Nu är det dags att titta igenom engelska innan sängen väntar!
.
Bamsekramar till er alla!

Love winter!

Go kväll!
Jag hoppas att allt är bra med er alla! Den femte December idag och det rullar på mot jul! Idag är det också ingen mindre än fina Hannahs födelsedag! Grattis vännen!
.
Är slut må jag säga, började dagen med basketträning, håll i hatten, klockan 6 på morgonen! Vad kan jag säga, de är lite smått tokiga här! Skämt åsido, vi var tvugna att ta träningen då därför att de skulle ha en dansuppvisning under vår kvällstid på gymmet ikväll.
Kan lungt säga att alla var lagom trötta, komiskt då man kommer in i hallen och tjejerna ligger på golvet med huvudet mot basketbollen!
Men coach visade barmhärtighet till oss som tur var då vi tog det rätt så lungt.
Sedan har skoldagen rullat på och jag kom hem tidigt idag med skolbussen.
.
Imorgon är det ännu en dag, har ett klurigt biologiprov som jag är lite nervös för! Hoppas att det går bra!
.
Nu ska jag nog kika in julkalendern och sedan fortsätta plugga!
.
.
Förresten så måste jag bara lägga in lite mysiga bilder som Julia tipsade om från den här finfina sidan. Man kan inte annat än le!
.
All min kärlek till er!

<3

<3

<3

 

<3
<3

Spännande helg!

Hejsan!
Har varit en spännande och minst sagt oväntad helg, men trevlig! Mycket tid har spenderats med min favorit, Lucie som alltid sätter en guldkant på dagen för min del!
Iallafall så kom vi underfund efter fredagens basketträning att hon och jag skulle bege oss till en annan Christmas Stroll, denna gången i grannorten Sheridan och vi fick skjuts dit av Lucies värdsyster Bayley och då Lucie bor i närheten av Sjeridan så tänkte vi att jag skulle sova över där. Då detta var oplanerat så hade jag med mig nada i ombytesväg eller duschgrejer. Så lagom svettiga och inte så härligt doftande begav vi oss till Sheridan.
Det var verkligen jättemysigt, lite större än vår här i Twin och jag och Lucie hade det skoj runt om i centrum. Speciellt då åt oss proppfulla på fri mat.
Efter ett tag träffade vi Malisha och några killar från klassen och efter att ha suttit på caféet där Malisha och hennes mamma jobbar ändrades planerna och vi bestämde oss för att sova över hos henne istället.
Så efter skräckfilms-tittande då roliga Jacob och Danny hängde på (jag HATAR skräckfilmer så spenderade mer tid på att gömma ansiktet än att faktiskt titta på filmen dock!) så slockande vi alla tre i Malishas bäddsoffa.
.
Lördagen började sedan med att jag och Lucie fick gå upp lite tidigare och sedan bli skjutsade in till Twin och skolan igen. Vi hade lovat Jody att ställa upp och servera lunch till ett collegemöte för High school elever tillsammans med några av seniorföräldrarna.
Så jag, Lucie och Kelsie gick runt och serverade förätt/sallad, huvudrätt och efterrätt för att tjäna ihop pengar till vår seniortrip i April.
Det var kul och speciellt trevligt att få smaka den mumsiga maten får jag säga!
.
Sedan åkte jag oc Lucie hem till henne igen och väl där frågade Lucies värdmamma om jag ville följa med på ännu en Christmas Stroll, denna gången i en större stad, Bozeman.
Så Lucie, jag, Lucies värdmamma och värdbror spenderade kvällen med varm chocolate och brända mandlar och det var verkligen mysigt! Fick även lite snö på kvällen så det var julstämning på hög nivå!
.
De släppte sedan av mig här hemma och söndagen har varit lugn. Har passat på att lysa upp tillvaron med att skypa med William, mamma, pappa, farmor och farfar och Ella. Tack för skype får jag säga och jag blev så glad av att höra och se allihopa! Har även fått ett paket från världens bästa farmor och farfar med allt man kan behöva, TACK så mycket!
Fiskleverolja, då jag inte har fått i mig Omega tre på en evighet, godis, ingefära för förkylning och julsaker!
I love you all!
Lucie i ett mysigt café i Sheridan. Ett stop på vår "fri matjakt"
Christmas Stroll 
Lucie och Malisha. Jacob är för go i bakgrunden!
Servitrisen Lucie (man måste ju provsmaka!)
Dukningen och förätten. Bilden gör inte maten direkt rättvisa, men kan garantera att det
smakade supergott!
Mumsig efterätt
Tog mig en liten sväng om med snömannen i cafeterian
Paket från älskade farmor och farfar! Tack så jättemycket, Fiskleverolja (då jag faktiskt
inte har ätit fisk på tre månader, intelligensnivån sluttar nedåt må jag säga) ingefära (bäst när
man är förkyld) mjölkfri choklad och saffran (nu ska här bakas lussebullar!)

December!

Den första december idag och julstämning här må jag säga!
Började dagen med att gå upp lite tidigare för att kika in årets julkalender, Tjuvarnas jul på svt play, åh, tack för svt play! Iallafall så verkade den vara bra tycker jag, känns lite Charles Dickens.
.
Sedan skolan och basketträning som vanligt och det var tröttsamt, härligt med fredag imorgon! Efter träningen så begav vi oss ut till Main street för stadens Christmas Stroll. Kan nog förklaras som något av en julmarknad då stan lystes upp av julbelysning, affärerna höll öppet och de bjöd på mat, varm chocolate, kakor och godis. Var verkligen jättemysigt och många från Twin var där för att tillsammans värma sig vid brasorna och lyssna på julmusik.
När vi sedan kom hem passade vi på att tända adventsljuset, så nu känns det juligt!
.
Tusen kramar till er alla!

Adventsljuset
Mataffärens skyltar upp!
.
Fina Twin Bridges!
Christmas Stroll

Lady Falcons!

Hejsan!
Jag hoppas att allt är bra med er alla!
.
Här blåser det halv orkan utanför fönstret och jag sitter och försöker få lite läxor gjorda. Dagen har i princip bestått av skolan, men det är trevligt!
Måste säga att lektionernas höjdpunkt var US History som faktiskt är intressant tro det eller ej.... Spännande att få höra hur USA bildades och det är mycket som jag inte visste innan som jag har blivit förvånad över.
Som att the constitution bara har blivit ändrad 27 gånger sedan den skrevs 1787 och att invånare i Washington D.C. inte fick rösta fram en president innan 1961.
Idag så pratade vi dock om hur det var att vara de första presidenterna här i US och vad de hade för uppgifter och sedan så valde vi ut några personer i klassen som imorgon ska representera de två politiska partierna Federalists och Democrat-Republican och presidentkandidater som Thomas Jefferson och John Adams.
Så hela lektionen fick vi andra i klassen sitta och måla affischer till det partiet vi vill tillhöra och imorgon ska vi få höra kandidaternas tal.
Vår historielärare är också kalaskul. Han pratar och skojar, med en väldigt hög volym och idag förvånade han oss alla genom att han råkade svära (något som lärare inte direkt gör här!)
Annars gick det framåt, plugg men det är okej.
.
Efter skolan var det återigen dags för basketträning och man börjar komma in i det mer och mer nu. Kan säga att den första chocken har lagt sig kanske....
Löpning och bollkontroll, men det behövs kan jag lugnt medge!
.
Imorgon är det förresten första december! Wow, juletid med andra ord! Mysigt, mysigt!
.
Min härliga och lagom svettiga träningströja får visa hur vi ser ut på träningarna.
Lady Falcons!
.
Take care!
Pussar och kramar till er alla!

RSS 2.0