Utbytesstudent USA -

Salut La France!

Strax bär det av till Frankrike för en vecka hos familjen Brecq! Ska bli jättespännande, men är också väldigt nervös. Under veckan blir det lite Paris och Versailles också, tummen upp på det! Ska bli spännande att se det franska landet ur deras synvinkel! 
Nu ska jag packa det sista och så hörs vi förhoppningsvis snart!

À bientôt!  

 

Mycket att göra....

Känner mig lite halvstressad för tillfället och det är därför det har varit tyst på bloggen här ett tag.
Har väldigt mycket plugg för tillfället, förbereder mig för historiaredovisning imorgon och kemiprov på fredag, yees!
Så efter kemiprovet blir det hem att äta och fixa med familjen innan det är dags för La France!!
Olala, det ska bli jättekul, men är väldigt nervös. Att lyssna på franska och skriva är en sak, men att prata själv, ja, det är en helt annan femma! Men jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis kommer veckan att kännas givande. Ska bli extra kul att träffa Océane igen och se hur hon visar sitt Frankrike.
Hoppas också att det finns chans att låna datorn så att det kan finnas lite tid att blogga under veckan! 

Nu är det dags att återgå till kemin och sedan väntar kudden. Sov gott allihopa!  

Summertime

Nog känns det som att vi går mot sommartider, lite iallfall, även om håller vi ibland på att blåsa bort här i staden! Jag och familjen har tagit det lugnt idag, jag och mamma passade bland annat på att ta en promenad och det är lyx att få stå med en nötcréme och känna värmen, wiho.  
Så om ni inte redan har gjort det, glöm inte att ändra tiden mot sommartid!

Kärlek till er alla

Släck ljuset för klimatet

Glöm inte att göra en fin insats idag då det är Earth Hour halv nio till halv tio ikväll. Låt det vara släckt och tänd istället några ljus.
 


Släck, men tänd hoppet

Alla i duschen och megastora pizzor

Tar äntligen tid till att ladda upp och fixa lite med kameran. När man inte är riktigt van så tar det sin lilla tid! Här kommer iallafall lite bilder från veckan då våra söta franska elever kom på besök! Tar med mig många minnen och roligheter, om ni bland annat undrar över rubriken så har det att göra med att då vi skulle på ett zumbapass tillsammans så fick fransyskorna världens chock! De är inte vana vid att man duschar helt öppet och att komma hit var nog en väldig chock!
Pizzorna i vårt avlånga land var också enligt dem gigantiska!  


Söta Océane som bodde hos oss


Många i gänget!


Jag och Océane

Jag undrar ibland vad matten ska vara bra till?

Är lite lagom seg idag känner jag. Plugget hopar sig och träningen har halkat efter. Men det gäller att vara positiv!

Paris mon amour
Sista hela dagen en Suède för min franska vän, jag hoppas verkligen att hon känner att Sverige, ja, det är inte så pjåkigt iallafall! En helg som har innehållit födelsedagar i en enda röra. Grattis till två fina tjejer, Louise som fyllde 18 igår och Alexandra vars stora dag är today så hon har fått upplevt lite allt möjligt!
En mysig helg med familjen, vänner och en väldans massa franska elever, det ger jag lite extra kärlek till.
Idag planerar vi nog att träffas några och baka "trumvirvel" det svenska i kanelbullar! Åh, det är verkligen roligt att visa våra svenska knasigheter och "specialiteter". Det kan tilläggas att chokladbollar och ballerina var populärt, medan djungelvrål kanske inte gick lika bra hem i de franska smakerna!

À bientôt mes amis!  

Hejsan!

Wow, med en väldigt snäll fransk tjej som bor hos oss och med ett mejl angående avresendatumen snurrar det mycket kring utbyte just nu!

Kan knappt förstå att man numera kan räkna ned dagarna till när det är dags, att man inte vet destinationen, det är en annan femma!

Nu ska nog jag och ma copine göra chokladbollar, mums på det!

Un jour

Bonjour mes amis!

Blir ett lite snabbt inlägg här, för ska strax äta! Har precis kommit hem från ett pass Zumba med både oss svenska elever och franska och oj vad roligt det var! So far, so good! Hur är allt med er alla?

Puss

Viva les bleus!

Nervositeten samlar sig, maten är förberedd, nu kör vi! Om två timmar är det dags att hämta upp de franska eleverna som ska bo hos oss svenska elever under en vecka! Oui, oui, det ska bli megakul och jag hoppas att "vår" elev kommer att trivas här i vår familj, vi ska göra vårt bästa. Hon verkar vara hur trevlig och snäll som helst iallafall. När det gäller språket så kommer det nog att bli en väldig blandning mellan engelska, svenska och franska. Jag känner på mig att det kommer att vara smått förrvirrat ibland!

Man kan okså säga att de kommer att ha ett fullspäckat schema, då vi svenska elever är i skolan kommer för deras del studiebesök att blandas med en massa utflykter. Det kan avslöjas att vårt grannland Danmark kommer att få sig lite besök.
   
Sedan om några veckor är det dags för oss att anlända till La France och bo hos värdelevens familj under en vecka. Det ska också bli väldigt spännande! De bor några mil utanför Paris så några turer in till den underbara staden är vi lovade!  
Det är blir som sagt ett utbyte och jag kan säga att jag är nervös. Det går då knappt att föreställa sig hur det kommer att kännas om ca fyra månader, jisses! 

À bientôt, see you!   

Det bor en liten schlagernörd i alla och envar

Jag måste säga att jag gillar event som på något sätt samlar ihop människor och kan ge glädje. Det är just detta som schlagern symboliserar. Musiken kanske kan diskuteras, men man får iallfall fall säga att här sparas det inte på krutet och nog engagerar det folkmassan alltid.
Jag kommer ihåg hur jag riktigt längtade till schlagertider som en knatte, då jag bland annat kunde få för mig att klä ut mig till favoriterna och uppmärksamt föra protokoll över vad alla tyckte. Ikväll blir det nog i en något lugnare skala dock.  
Ska ni se schlagern ikväll?

Idag blir det även en härlig blandning av pizza och sushi här hemma med familjen, det är mums på det! 

Kramar till er alla!  


From me to you

Hallå vänner, blir ett litet kort kvällsinlägg!

Glad i hågen och det är fredag imorgon, det är tummen upp för det! På utbytesfronten är jag dock fortfarande oplacerad, man vill väldigt gärna veta känner jag! Det är så spännande att läsa om alla placeringar som börjar ploppa upp lite här och där, ett stort grattis till er alla!

Kika gärna in på denna länken som Thea tipsade om, väldigt festligt får jag säga....
http://erefredag.se/
 


Grattis världens underbaraste och finaste mamma!

Idag fyller min underbara och otroliga mamma Ann-Charlotte år!
En mamma som står upp för mig samt stöttar oss i alla lägen och jag hoppas att jag visar den innerliga uppskattning jag känner för dig.
Du kan visa mig den rätta vägen när jag helt har trassalt in mig i något, när tankarna drar iväg.
Mamma, jag vill att du ska veta hur mycket du betyder för mig! 
Du är både en underbar mamma och en av mina bästa vänner. Jag kan prata med dig om i princip vad som helst och dela alla känslor. Du är verkligen så speciell och underbar så det finns inga ord. Du ställer alltid upp och det hoppas jag att jag gör för dig med.
Så jag kan inte säga det för många gånger, jag älskar dig så mycket!


Min underbara mamma

Kärlek från Anna

Grattis kusin vitamin!

Vilken dag det är idag, min underbara kusin fyller hela tjugo år, det är den internationella kvinnodagen samt fettisdagen, det kan inte vara en slump!
Min härliga kusin som för tillfället lever livet i Italien, har inspirerat mig på många sätt och vis. Hennes sätt att slänga sig ut och bara våga samt helt enkelt leva livet är något jag beundrar henne för (fast ibland blir jag lite rädd också!)
Har alltid sett upp till dig, från det att jag tvunget ville ha en kickboard bara för att du hade önskat dig det, eller just den speciella My little pony. Minnena är många och jag vill passa på att säga hur underbar du är!
Det är din dag idag-


Gammal och lite " vi är coola med ganster känslan" bild, men för tusan!


"You certainly have left golden footprints behind you" Winston ChurchillSitter just nu och vässar, ja, pennan blir det inte, men tangenterna iallfall! Ska hålla en presentation imorgon om en historisk person som har betytt mycket för världen på engelskan. Valde Eleanor Roosevelt, för visste inte så mycket om henne och hon verkar vara en inspirerande person. Mycket riktigt, vilken kvinna! Wow, hennes sätt att kämpa så för det hon trodde på och för de svaga samt de mänskliga rättigheter är beundransvärt. Hon är en riktig förebild må jag säga. 

Nu väntar snart duschen och sedan är det mera plugg på schemat, you can´t help to love school.... not really. Men om mindre än en vecka så kommer också en fransyska för att bo hos oss i en vecka! Ska bli mucho spännande måste jag säga. 

Love to you all 

Vad är väl en bal på slottet?

Hejsan bloggen, tänkte titta förbi här och säga att jag lever! Nej, men skämt åsido, men det har varit så mycket att det i ärlighetens namn knappt har funnits tid att kolla igenom något annat än Kinas politik och åsikter.
 
Har som sagt under torsdagen och fredagen representerat Kina i ett FN-rollspel som FN:s ungdomsförbund höll i här i Helsingborg. Då undrar man kanske vad tusan två NV-elever som jag och min vän Malin gjorde där och svaret på det är att vi knappt förstod det heller! Alla var verkligen sjukt duktiga och speciellt på att tala. Något spännande och en väldig utmaning var som sagt att representera Kinas åsikter när det gällde mänskliga rättigheter. Om jag nämner de fyra punkterna som vi diskuterade i form av preventivmedel, beskydd av journalister, dödsstraff samt avskaffandet och rehabiliteringen av barnsoldater förstår ni att vi fick lite kommentarer här och där.

Men det gick riktigt bra må jag säga och speciellt stolt är jag över Malin som då jag ringde henne, halvt panikslagen endast hade en vecka på sig att förbereda sig. Men som hon rockade!! Beviset för hennes suveränitet finns nu inramat då hon fick (välförtjänt) pris för bästa nybörjartalare!

Vi hade även våra duster med den andra jäkliga stormakten USA, så nu är det nästan så att jag väljer att åka som utbytesstudent til Kina istället för USA....

Kvällen igår spenderades sedan på en väldigt fin bankett som förbundet hade ordnat, som en fin avslutning på rollspelet. Det var väldigt kul, med många nya och fina människor samt dansinprovisation från världens hörn. Två sömniga tjejer slocknade sedan hemma hos mig om man säger så.  
Som sagt det var riktigt kul, så jag rekommenderar alla som har möjlighet att ställa upp i något liknande att göra det. Super lärorikt och spännande (dock väldigt nervöst!) 

Om jag ska gå över lite till dagen så känns det som att det är vår i luften, tummen upp på det! Är hemma, umgås med familjen. Har även (men tror att jag nu ger upp) försökt ta igen lite plugg från de två dagarna då vi fick ledigt från skolan. 
Snart är det dags för konsert, Christian Kjellvander och Sebastian Wijk. Har inte så stor koll på dem, men det lilla jag har hört gillas iallafall!  


Min räddande ängel Malin och jag i full mundering i rådhuset


Ha en underbar lördag!

Högt ärade delegat

Sitter just nu och förbereder mig för att agera som en delegat från Kina tills på torsdag, då vi ska vara med i ett FN-rollspel. Ska diskutera mänskliga rättigheter i punkter angående preventivmedel, barnsoldater, dödsstraffet och beskydd av journalister.
Kan säga som så att Kina är ett rätt knepigt land att företräda när det gäller dessa områden dock

Ja, det var nog allt för mig för tillfället... 

Love to you all


RSS 2.0