Utbytesstudent USA -

For everyone


La familia i Kroatien La familia i Kroatien :D
Tjena mittbena!
Har varit allmänt seg med att skriva här, sorry ;) Ska säga att min konfadel börjar nu, detta kallas kort och gott för hemmaveckan som började i söndags och ska håll på tills på torsdag. Vi har haft femkamp, gått på diverse studiebesök och idag var vi i Lund till domkyrkan och på ett ställe för hemlösa och missbrukare. Imorgon ska vi typ ha stadsvandring och lyssna på musik vad jag fattade det som och på torsdag ska vi fotas med kåpor, maha snyggingar på hög nivå!
Sedan på söndag sticker vi till Arild där själva lägret börjar och kommer att pågå till fredagen den 4:e.
Nu har jag gått igenom lite stuffs här, ja som vissa kanske tycker är minde intressant, menmen.
Iallafall så är det ju midsommar på fredag, I like it! Det blir Arild för vår del ( vi har ett sommarställe i Arild, så det är ju passande att konfalägret kommer att vara där ;)) 

Just nu gör jag inte så mycket, ska till Väla snart med mamma hade jag planerat. Är sugen på att hitta något på rean, kanske en fin tröja eller något sådant. 

Fotboll, Sverige-Ryssland imorgon också, nu gäller det!

Ha det bäst, puss
/ Anna  

Vet inte vad jag ska tro

Skolavslutnings bild på oss.    Bild på oss från skolavslutningen, Sofia fattas dock.

Hej again.
Har som sagt haft mina vanliga intervaller då jag skriver här på bloggen (varannan dag ungerfär) men idag kände jag bara för att bryta det och skriva ändå :) Vet inte hur det blir med bloggandet nu i sommar, ska på konfaläger och där tror jag inte att vi får sådär övermycket datatid direkt.... Jaja får ta igen det nu istället.
Har varit en tänkar dag för mig i största allmännhet, har en konstig magkänsla fast det är sommarlov, det är väl knasigt om något? ;)
Bestämde mig iallafall för att dra mig till stan och göra lite viktiga saker, ville hitta skoooor! Men det verkar man inte göra nejnej. TräffadeFiafis på stan så vi gick och letade skor och böcker together :) Hittade som sagt nada, men har satt upp mej på väntelista till vissas favoritbok gånger 1000- "Om jag kunde drömma". Ska läsa mycket i sommar, har inte hunnit innan nu i år, antingen plugg, träning eller något annat.

Hittade också den finfina butiken Mint och Vintage idag på stan, (har varit inne i den innan där den var före flytten), är det inte fantastiskt hur man kan upptäcka en stad som man har bott i i hela sitt liv? ;) Såg då många söta kläder ska spara pengar.... får se hur det går ;)
Tänkte tipsa lite också, ni vet den jackan från Odd Molly som jag skrev om den nionde maj? Den finns för det första på Spirit här hemma har jag hört och en någorlunda liknande variant finns på Gina Tricot. Gillar man det silkiga är denna perfekt, finns i rosa (raspberry) och brun/beige (cognac).

Nu tror jag att jag ska kolla lite på någon EM-fotbolls match som går på tv.
Ha det bäst
/ Anna

SOMMARLOV! :D

Hejsan alla!
Idag var det då skolavslutning! :D Men ska berätta om min dag.
Först igår så missade jag ju fotbollen (GO SVERIGE, 2-0!) för teatern, rolig var teatern iallafall :)
Sedan imorse vaknade man och gjorde den vanliga morgonritualen, hade också blodnäsa (mindre kul, jag vet att det egentligen ska heta näsblod, men det har blivit att jag kallar det blodnäsa av någon anledning) iallafall så bar det av till skolan sedan (snälla mamma skjutsade mig <3)
Vi lyckas ju alltid pricka in de regninga dagarna till avslutningen som då var på ett ställe som kallas Grytan, hihi.
Sedan upp till skolan igen för betygen och vi gav lärarna våra hembakade muffins och kort. Men måste säga att det glada kom av sig när två lärare ska sluta, de bästa! Så det blev tårar :´/ Bästa Eva och Micke!

Sedan gick jag och tjejerna till Emma och såg på filmen som vi hade hyrt, sån läskig faktisk, hette Besatt. Gick sedan till pizzerian Bomb och åt, gott!

Nu snart åker också många av mina tjejer iväg. Liv och Grete får ha det så bra i Portugal, Fia och Emma får ha det bra i Spanien, Emma får ha det bra i Schweiz och Sofia som redan är i Grekland och förhoppningsvis har det bra får helt enkelt fortsätta med det! Blir lite tomt här i Sverige, men snart är det konfa som gäller. Hemmaveckan börjar på söndag och efter den följer de två lägerveckorna i Arild, hoppas att det blir kul är det jag kan säga.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på senareidag faktiskt, har lyckats få blodnäsa (jag vet ;) ) igen så jag sitter här vid datorn med mitt blodstillade vadd, haha.
Funderar på att gå och köpa en tidning, blev inspirerad av lilla Grete, skulle egentligen ha köpt den innan men självklart fattades det typ två kronor, jaja.
Imorgon ska jag förresten passa mina gullungar Elin och Lisen,
Puss på er alla och ha det fint!
/ Anna

Utkast: Hejsan! ...

Lillebror på dagisavslutning dansades med sjal ;)
Hejsan!
Då är man hemkommen från Kroatien, lite ledsamt, nog längtar man tillbaka alltid :) Har haft det riktigt gott, ett väldigt fint land ( Vackra höga berg, som jag och pappa tänkte gå lite uppför, kom dock knappt halvvägs men var riktigt jobbigt ;O. Sedan var det  det klarblå Adriatiska havet, underbart att bada i :)) Människorna där var jättesnälla och det var BILLIGT ( en halvliter öl för ca 14 kr)!
Kommer bilder därifrån när jag pallar lägga över dem från kameran ;)
Direkt när flyget landade ( blev både ändrade tider och förseningar) åkte vi raka vägen till Liv och Grete, tha twins för att sova över där. Hade det mysigt som bara den med god mat, bra film och vattenkrig ;) Yey!

Idag så var det då skolan, har det chill dessa sista dagar innan skolavslutningen med att städa skåp osv. Men dagen mörkades med beskedet att våran bästa lärare ska sluta. Matte/ NO Micke. Alla blev totalt deppiga :( Jag menar nian nästa år och man vill verkligen ha en bra lärare ju. Så nu är det två lärare som slutar till sommaren, dels Svenska/SO Eva (vi visste dock det innan då Hanna som kommer istället var ledig i ett år för mammaledighet) och nu Micke.
Så vi tjejer bestämde att vi ville baka muffins och ge dem till lärarna, det blev fyra sorter, choklad, blåbär/hallon, toblerone och Ahlgrens bilar, riktigt goda blev de och jag har ätit mega mycket smet ;)

Vi i skolan ville ju som sagt åka till tivolit Bakken i Danmark som en liten avslutning, men det fick vi inte så istället ska vi....gå! Jahapp liksom, ggå från Viken förbi alla slott (det heter ju slottskampen) till centrum. Det är ju hur långt som helst! Jaja, bra skor är nyckeln kan jag säga.
Imorgon ska jag också med la familia och se Fredriksdalsteaterns sommarteater, heter Rabalder i Ramlösa. Har blivit lite av en tradition för oss att se generalrepetitionen ;) Ett riktigt sommar tecken är det också då det brukar vara på dagen innan skolavslutningen :)
Men perfekt tajmnig då Sverige spelar sin första match i EM mot Grekland, får hoppas att jag hinner se lite iallafall :)

Men nu måste jag nog hjälpa mamma med matsäcken inför morgondagens gång/ slottskamp, pastasallad as usual: )P

Ha det bra
/ Anna

RSS 2.0