Utbytesstudent USA -

GOTT NYTT ÅR!

Sista dagen på 2010 och en början på 2011. Jag hoppas att ni känner er nöjda över ert 2010 och att det finns mycket att se fram emot inför 2011!
Tänkte även lägga in en liten lista så här i nyårstider! 


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Gick till en volleyboll träning, som jag länge hade velat, men jag var lite osäker på. (tänkte att man var för stor!) Men nu fram till jullovet har det varit så mycket så det har inte blivit så mycket träning, men jag hoppas att jag tar igen det sen!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga direkta nyårslöften, har drömmar och mål istället!

 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

 4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, jag är evigt tacksam för att de jag älskar och håller av finns med! 

 5. Vilka länder besökte du?
Besökte inte så många länder, Danmark som ligger sisådär 20 minuter från oss dock.

 6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Nja, inte direkt vad jag kan komma på nu. Mer tid som inte är fullpackad av saker kanske.  

 7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Finns många! Alla födelsedagar, min lillebrors, min mammas, min pappas, min födelsedag. Kusinens student (det var du värd!) Vår skolavslutning (tänk att det är första året av gymnasiet!)  

 8. Vad var din största framgång 2010?
Hm, klurigt. Kanske att jag vågar ta beslut mer och mer. Blir kanske lite flummigt, men jag tänker på USA och resan till Frankrike som är rätt stora saker.

9. Största misstaget?
Att jag kan vara lite konflikträdd så att det ibland kan ske missförstånd när man inte talar ut. Något att förbättra! 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Småförkyld.

 11. Bästa köpet?
Kanske mina vinterstövlar som jag köpte på en outlet, där det främst finns varor från Höganäs keramik. Med andra ord, både rätt så billigt och bra! Tummen upp för det!

 12. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har försökt att planera mina inköp, men att fika är ju alltid trevligt så där spenderades det en hel del. Jag älskar också att gå på bio, så där lades också några kronor.  

 13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket! Min underbara familj och vänner som så ofta får mig att skratta! Känslan av att bli antagen av Explorius var också svårslagen! 

 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Waka waka (påminner om fotbolls VM). I´ve got a feeling (för att man både har svettas till den på gymmet och taggat!)

 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror att jag börjar bli mer tillfreds (vad konstigt det lät) med mig själv och därför känner mig gladare. Har dock varit stressigt på många sätt och vis så på så sätt cirkuklerade många känslor i luften. Men som jag sa när jag var mindre: "Farmor har sagt att man får visa sina känslor!" 

 16. Vad önskar du att du gjort mer?
Lev i nuet lite mer kanske.

 17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Det klassiska i att inte stressa så mycket, det är i och försig väldigt svårt att låta bli.

 18. Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med min härliga familj och släkten!

 19. Blev du kär i år?
Nja, inte, vilket är lite synd.

 20. Favoritprogram på TV?
Hm, jag har fastnat för de svenska Hollywood fruarna (det kanske påminner en mycket om USA). Maria Montazami in my heart!  

 21. Bästa boken du läste i år?
Det finns så många bra böcker, men är väldigt glad att jag tillslut (sisådär några år senare än alla andra) tog tag i att läsa och upptäckta Harry Potter böckerna! De är amazing!

 22. Största musikaliska upptäckten?
Får nog säga att pianomusik är väldans vackert eller att många lokala vänner är riktiga stjärnor!  

 24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag tror när jag fick upp ögonen för gympatights, ni vet sådana där som det är väldigt skönt att springa omkring i, hehe!

 25. Något du önskade dig men inte fick?
Inget jag kan komma på, jag blev glad för alla fina grejer och gillar speciellt överraskningar.

 26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Fyller år i februari under vårt sportlov, härligt! Jag var med familjen och firade med tårta och paket. Me like! 

 27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att inte vara så stressad hela tiden. Att ta ner mina krav på mig själv några steg hade nog inte heller skadat.

 28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Har en väldigt blandad stil tror jag, lite beroende på hur man känner sig. Ibland är det den naturnära stilen med t.ex. Hunky Dory och ibland känner man kanske för att vara lite mer rockig. Jeans är nog liksom hos många en favorit.

 29. Vad fick dig att må bra?
Min familj som stöttar mig i alla lägen, mina vänner som alltid har nära till skrattet. Även när jag fick hinna med att göra precis vad jag ville i form av att träna, läsa en bok, se en film eller klinka på gitarren. Livskvalité med andra ord!

 30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hm, intressant fråga….! Jag vet inte riktigt men att sitta och diskutera livet över en fika med Johnny Depp hade jag inte sagt nej till.

 31. Vem saknade du?
Personer som bor långt ifrån mig.  

 32. De bästa nya människorna du träffade?
Personer som man inte trodde att man skulle gå ihop med, men som man finner att man tillsammans med blir en kombo som gör susen. Vill sedan önska er alla ett GOTT NYTT ÅR! Kärlek till er!

 


Snuvande

Nja, inte direkt helt på g idag om man säger så. Förkylning och huvudont gör att jag för tillfället går runt med vitlök och känner mig kort och gott som en vandrande pizza.

Hoppas att det blir bättre, imorgon är det ju Nyårsafton!

Kramar

Let´s put it to a vote

Go´ kväll!

Dagen i stort bestod av ett pass längdskidor, därav den hm, mycket fina bilden av mig i kroppsstrumpa nedan....

Sedan spenderades en stund hos finfina Julia där vi fotade i cirka underbara minus tio grader. Blev spännande bilder med hennes systemkamera och kyliga fingrar.
Jag tycker att det är så proffsigt med en bra kamera, eller när en person lyckas fånga ett ögonblick, ansiktsuttyck, personlighet eller känsla, det blir verkligen ett fantastiskt resultat! Jag kommer ihåg när vi var tre stycken från vår skolan som skulle praoa i åttan på HD (Helsingborgs Dagblad). Efter lite dötid kom vi på att vi kunde föreslå lite saker att göra, däribland lite idéer till ungdomssidorna och lite fotoförslag. Det slutade med att vi fick gå ned på stan för att ställa lite frågor samt låna en riktig proffskamera där bara objektivet kostade skjortan om man säger så. Mån tro att man höll rätt så hårt i kameran! Höjdpunkten på praon var också när vi fick trava in i en riktig fotostudio med allt vad det innebär i form av bakgrundsduk och ni vet sådana paraplyer som man inte riktigt vet vad deras funktion är.  
 

Jag i full skidmundering, det syns inte på bilden men mitt hår blev alldeles
isigt och vitt!
Sedan stämmer inte direkt datumet, menmen.


Ha ett fortsatt härligt lov alla snögubbar!


800 grader

Hejsan!

Blir ett lite snabb inlägg för snart börjar Pirates of the Caribbean (hm, stavas det så?) Det får absolut inte missas då man kan behöva en dos Johnny Depp ibland!

Har varit en lång och väldigt kall dag, spenderades med att åka skidor i Sälen, minus 19 grader kändes i tårna kan man säga!
Sedan gick vi för att lyssna på bästa Fredda, vår farbror som skulle köra afterski, dunderkul!

Hoppas att allt är bra med er och hoppas även att Anna (jag) kan ta för sig att lägga ut lite bilder någon gång (jag är för seg!) 

Kramar 

Another day like this

Trött i armar och ben efter att ha åkt längdskidor, en skön känsla det där och det är så vackert att vara ute i spåret! Ett härligt träningspass med andra ord.
Vad hittar ni på nuförtiden under vårt lov?


Är väldans sugen på en pippitröja!


bild från popflickan.blogg.se


Puss & kram

I e säl å er alihoppaVår stuga i skogen som vi dock inte är i nu, utan vi befinner oss några mil  ifrån, i Malung. Är lite seg när det gäller att ta bilder känner jag, så då är det finfint att det finns härliga vinterbilder här i datorn. Denna bilden är nog tagen för ett tag sedan,

Har annars varit och invigt vinterns skidåkning idag, åh, vad det är härligt!

Har även fått en rolig bok av farmor och farfar där det har tagits upp hur man kan använda sig av dialekten Malungsmål. "Lär däg talö Malungsmål." En helfestlig bok må jag säga, t.ex. vill jag med rubriken till bloggen säga att "jag tycker om er allihopa". Hittade även att "vanlig dricka och dricka som det sticker i näsan av"  uttalas "Vanlä dräkkan ö dräkkan söm ä petter i nevin å"

Snart kommer farbror och Vanja, treveligttrevligt!

Ta hand om er!

Jag älskar familjen och släkten!

Jag skattar mig lycklig till min underbara familj och släkt som man blir så glad att umgås med, julafton igår var toppen!
Jag känner att för min del så är årets julklapp ingen mobiltelefon eller Ipad, utan det fantastiska i att få åka som utbytesstudent! Jag blir så tacksam för möjligheten. När man sedan får en resväska med New Yorks tunnelbanesystem och en guide över New York känns det verkligen som att drömmen och resan är på riktigt!

Just nu vittnar tunga ögonlock, fullpackade resväskor som bara väntar på att bli uppackade, extremt mycket varma kläder, kusinens fagra stämma, om att vi är framme hos farmor och farfar i Dalarna!En liten goding!

God jul!

Vill önska er alla en riktigt god jul!


Throw your arms around the world, it´s Christmas time

Yes, vi kommer att ta studenten ett år senare!

Utbytesår är härligt, men, då kommer det stora men:et. Då får man ju ett extra år i skolan? Få börja med en ny klass? Det kanske är baksidan med hela karusellen, och nog svider det, men tänkte därför att jag skulle vända på steken och lista det positiva med att ta studenten ett år senare. Jag hoppas att ni som funderar på att åka inte ska låta er hindras av det negativa.

 
Du kommer träffa många nya människor du kanske inte hade umgåtts med annars

Vääldigt många kommer kunna komma på din studentfest

Det kanske finns möjlighet att tenta av engelskan eller något annat ämne, så att schemat för en gångs skull blir riktigt trevligt!

Du får vara kvar i den trygga skolvärlden ett år till (för mig är det så iallafall, har lite ångest över alla beslut som ska tas)

Får känna det härliga med att, ja, nu har vi lov lite längre! Är inte sommarlovskänslan det som gör att vi går i skolan?

Får kanske vara med om två stycken examen, student och graduation, det är inte illa!
 
Om man ska börja ettan efter året så kommer man vara sjukt taggad inför gymnasietiden + alla extra upplevelser man fått med sig från andra sidan Atlanten

Om man ska börja tvåan efter året så kommer man på att man helt plötsligt har gått halva gymnasietiden + hunnit med ett utbytesår! Wow-effekt, snacka om att ta tillvara på tiden!

Om man ska börja trean efter året så har man kvar härliga saker i form av STUDENTEN, balen, projektarbetet, någon resa som er skola anordnar. Med andra ord, en massa roliga saker!

Tänk att få ha två gymnasieklasser

Två gymnasieklasser betyder kanske fler återträffar

Man får möjlighet att smälta allt man har lärt sig i den intensiva skolan och kan få perspektiv. Få tänka att "Ja, nu förstår jag varför detta är viktigt!"

Du blir ofantligt många erfarenheter rikare!


Om ni har andra peppande meningar så är det bara att skriva!

Kram Anna


Jullov

Vi har officiellt jullov nu! Åhh, så skönt och välbehövligt!

Skoldagen spenderades iallafall med att mest leka och kränga skumtomatar innan det blev dags för kabarén. Alla var verkligen superduktiga, båda Ann-Sofie som konfrancier samt Linn, Isabelle och Linnéa som uppträdde och Felix vid ljudbordet (jag råkade precis skriva julbordet, haha) Jag beundrar deras mod, för även om jag tycker att det är roligt att stå på scenen så blir jag så väldans nervös. Jag mitt nöt, glömde också att ta med mig kameran dagen till ära.

Sedan travade vi hem till Johan för att dra igång julklappsspelet. Har ni spelat det någon gång?
Det är så jäkla kul och folk visar hm, ja sin rätta sida.... Det blev iallafall fight om klapparna och nu är jag en big chokladtomte rikare, man tackar!

Jag och familjen ska nog mest ta det lugnt idag, känner för att spana in någon trevlig film, The Holiday eller någon annan tjockkofta-varma strumpor-kärlek-söta skådisar-mysig brittiska accent-rulle.

Love,
Anna

Mums filibabbaHemma idag med familjen och har bl.a. bakat lite julgodis och har kommit underfund med att ofta så är smeten/degen godare än själva resultatet. Är det någon som håller med mig? Speciellt kladdkakesmet och pepparkaksdeg är svårslaget.
Det är också skolavslutning imorgon! Yesbox! Då står fika, tävlingar och kabarét där några härliga vänner till mig ska uppträda! Jag är verkligen stolt över dem och kommer att skrika mig hes.  

På utbytesfronten så är jag nu officiellt ute på marknaden! När jag loggade in på min sida till den amerikanska organisationen igår så hade jag helt plötsligt fått en profil. Ojski bojski, tänk att potentiella värdfamiljer kan spana in mig för tillfället.... Can´t belive it! 

Nu tänkte jag börja slå in lite paket, tycker ibland att inslagningen är bland det roligaste med att ge paket. Hehe, det kanske finns något stimulerande med att vika kanter. Imorgon tänkte vi vara ett gång i klassen som ska köra julklappsspelet, ska bli kul och om vi känner varandra rätt, så kommer det nog att gå hett till....

Kram på er alla!

Tofsar

En trevlig måndag där jag mestadels har varit hemma med familjen. Pluggar det sista nu inför lovet och räknar ner dagarna till julafton! Marken är snötäckt vilket gör att det blir ett smärre träningspass att gå till och från skolan om dagarna.

Just nu spanar vi också in Svenska Hollywood fruar, ja, det är verkligen speciellt och ibland väldigt pinsamt. Men jag måste säga att den goaste är Maria Montazami. Hon är helt egen och står för sina egenheter. Lipgloss, tofsar, kylskåp, inredningsprylar och träning på sitt eget sätt. Tillsammans med att hon verkligen bryr sig om sin familj är hon bäst!


The Secret

En söndag idag och sista recet nu i skolan innan lovet! Det är saker som ska in i sista sekunden så det gäller att jobba in i det sista, ibland blir jag inte riktigt klok på skolan, sen väntar iallafall lovet! 

Jag vill också passa på att tipsa om ett tankesätt och en bok som har inspirerat mig mycket i livet. Ni kanske har hört talas om en bok som heter The Secret? Det är en bok skriven av Rhonda Byrne och vars mål är att visa för oss hur vi kan påverka vårt liv genom t.ex. tankekraft och handlingar. Tycker att det är en underbar bok där man får veta att positivt tänkande kan göra så mycket. Något jag varmt rekommenderar, kanske att önska sig i julklapp eller ge till någon av dina kära? Läs!

 


Finns en hemsida till boken:
http://www.thesecret.tv/Puss


Une chanson pour Noël

En trevlig dag må jag säga där man har varit på vift lite överallt. Började med att gå på ett skivstångspass där jag blev väldigt medveten om att jag inte är så väldans stark i armarna om man säger så.... hela kroppen skakade och då får man väl vänta sig fett träningsvärk imorgon (men det är det värt!)

Sedan passade jag på att med familjen kolla in när min kära lillebror spelar fotbollscup dagen lång. De är så duktiga så man blir imponerad och de gick till final! En match som kommer att spelas under en traditionell turnering här i Helsingborg som heter Nyårssaluten. Jag är så glad för min lillebrors och lagets skull! Jag älskar lagsporter och att jobba tillsammans, så man blev nästan lite fotbollssugen själv!

Efter att ha ätit tillsammans var det dags att klä granen tyckte vi. Så sagt och gjort, fram med belysningen och pyntet i all världens former och färger och sätt igång! Det blev fint och jag fullkomligt älskar känslan av en gran, dess sken och att doften helt enkelt är oslagbar.

Kram


Julen är här!

En vecka till julafton idag! Alltså dag före dag, före dag, före dag, före dag, före dag, före dag före doppardan! Har passat på att handla lite julklappar idag, till familjen och vännerna.
Har ni några bra julklapptips? Jag läste att årets julklapp är en Ipad, som nog är lite dyrt för min budget om man säger så....
En annan årets, är att André Pops ska vara julvärd. Det är något som jag tycker är jättebra. Jag gillar verkligen honom, han verkar vara så snäll och är alltid så glad, speciellt i Vinterstudion.

 

Ha det bäst!

Je suis heureux

Till våren är det lite spännande händelser som rör franskan, nämligen att vi ska få vara med i ett utbyte med en fransk skola! Ojojoj säger jag bara, det är lite annorlunda! 
Det går ut på att i mitten av mars ungefär så kommer elever från en ett område lite utanför Paris att komma till oss i lilla Helsingborg under en vecka. Där ska var och en av dem få bo hos en värdfamilj och få följa med oss till skolan och på fritiden. Sedan någon månad efter kommer vi att bege oss till dem och i få följa med i deras vardag och bo hos en värdfamilj. Så spännande! En dag i Paris är inte heller helt fel....

Jag hoppas att det kommer att bli ett lyft för franskan för min del, jag kan tycka att det är så svårt att motivera sig när man bara sitter i skolbänken. Det är iallafall en superkul möjlighet att se fram emot!

Hoppas att allt är bra med er annars, tösar och pågar! 


Lucia


Jag i dagistider!

Min söta lillebror till höger och kusin till vänster. Nu är lillebror nio år,
och kusinen fjorton år,  samma snyggingar i tomtedräkt!
Kram till er alla och ursäkta bildkvalitén!

We like

Tumme upp för värmepåsar för tillfället!

Kram 

Summan av kardemummanUnderbara lillebror och jag i snö och pulkatider! Jättemysigt att åka pulka igår kväll,
vi har en go backe en bit från oss som vi har åkt nerför sedan urminnestider.

Lördagsgodis! Dagen har bestått i att man har svettats på spinngen och varit hemma med familjen. Lite plugg har det också blivit av (I know, en lördag, men med ett stort fysikprov, inlämning och redovisning som väntar denna vecka är det tyvärr det som måste göras, lite trist menmen).
Ska snart gå över till Hannah för hon är så snäll och bjuder på middag och sedan ska vi träffa på lite kompisar.

Har också en sak att berätta som är väldigt roligt! Under en tid så har min morbror och hans flickvän funderat på flytta till USA, detta för att gå på college eller jobba. Nu så har det gått igenom så till hösten flyttar de antagligen till New York! Åh, jag är så glad för deras skull, det är de värda! Så trevligt att vi (hm, nästan iallafall) blir grannar i samma land!
Hm, just nu känner jag mig mucho taggad för USA kan man säga!

P.S. GRATTIS också till Jay för Idolvinsten!

Ha en härlig lördag allihopa, kram


Novell Nobel

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er och att ni känner er glada! Så skönt med fredag och tänk att det är julafton om exakt två veckor, det gillas skarpt. Hur gör ni för att komma in i julstämningen? För mig är musiken grymt viktig, jag vet inte riktigt men jag antar att det finns något speciellt med att höra Bing Crosby eller Frank Sinatra. Jag älskar också när min underbara mamma julpyntar, jag försöker hjälpa till, är dock inte lika bra om man säger så. 
Nobeldagen idag också tillsammans med Malins namnsdag, grattis vännen! Något som jag tyckte var så spännande med årets Nobelvinnare är att vinnarna i fysik kom så lång med en så pass (i jämförelse med andra upptäckter) enkel metod. Nämligen att använda tejp till att skala av ett kollager till atomnivå. Tycker att det visar på att man kanske inte behöver ha det allra senaste för att göra en stor upptäckt. 

Idag hejar vi även på Helsingborgs egen Jay Smith i Idol, go Jay fast Minnah är också värd det.
Nu ska jag och min lillebror ut och åka pulka tänkte vi, trevligt!


Är det någon mer än jag som är såld på Odd Mollys stil? Underbart

Kram


Sometimes I think that you´re just talking to make a sound. Well, sometimes I do

Sitter med pluggelipluggplugg upp över öronen, men orkar faktiskt inte lyfta en penna, så kan det gå ibland. Snart ska jag gå ner till stan för att möta upp klassen, vi ska gå på teater med skolan. Nämligen Jekyll and Mr Hyde. Det ska bli spännande och bra hoppas jag. Annars, annars, är det för övrigt två veckor kvar till jullov idag! Could not be more welcome!

Kramar 

Annie Leibovitz

Vilken fantastisk fotograf Annie Leibovitz är. Omslag till till tidningen Rolling Stones med John Lennon och Yoko Ono, samt med Meryl Streep. En serie med stjärnor där de gestaltar Disneys sagoväsen, underbara poträttbilder, fina miljöer, och mycket mer.
Här kommer en lite kavalkad med bilder fotograferade av och signerade Annie Leibovitz.

Be yourself, everyone else is taken

ska snart iväg till gitarren, vilket alltid är mysigt. När man helt enkelt får sitta och klinka och koppla av, me like. Har varit väldans skönt att vara hemma idag, har suttit med fysiken då det snart vankas ett nationellt prov som slut på kursen. Jag är verkligen nervös!
Senare ska jag även prova något spännande, på gymmet där jag tränar har dom att man kan boka en kostnadsfri rådgivning med en personlig tränare, t.ex. vad man vill med sin träning och vilka mål man har. Lite pirrigt, men jag tror att det är väldigt bra. Speciellt för mig som kan vara lite yr när det gäller maskinerna ibland. Kan säga som så att det har hänt några gånger att man sätter sig vid en maskin för att träna och efter en stund upptäcker men oj, jag gör nog fel! Men, men hoppas att det blir bra!

Kram 


Tomtar och troll

Hemma och rosig om kinderna, var mysigt att jobba idag med! Så är nu rätt så slut, skönt nog så är vi lediga imorgon och på tisdag (eller ledig och ledig, man måste dock plugga då skolan innan jul är maffig). Andra advent idag också, dagarna rusar fram och tänk, tänk, snart är det ett halvår tills vi är på väg till andra sidan pölen!


Jag och Astrid som vättarLet it snow

Dubbla längkalsonger och flätor i håret, I´m ready to work! 

Kram 

When you can´t go right, go left

Anna pysslar just nu, det går hm.... framåt (tillsammans med lite nackspärr och ögon som går i kors) Nej nu får jag ge mig, kämpar på med födelsedagskort som två goa födelsedagsgrisar ska få. Imorgon fyller nämligen goa Hannah (som förresten har varit utbytesstudent i Kanada) hela 18 år och på torsdag fyller Emma the dear 17 år! Här blir vi jordsnurr äldre på löpande band minst sagt. Så ikväll ska vi över till Emma och ha en liten get together för att fira dem.
Idag har det annars varit öppet hus på skolan som jag tyckte var jättekul (skolan på en lördag, menmen), detta då man fick möjlighet att prata med så många personer och göra sitt bästa för att försöka räta ut lite frågetecken (jag kommer ihåg när man själv skulle välja, jisses vilken djungel!)
Sedan så köpte jag Eclipse idag! Wihoo, trevligt, trevligt. När familjen var och handlade såg de att den hade kommit ut och det hade jag nästintill glömt bort, men skyndade mig iallafall till att köpa den. Så nu är det bara att överkonsumera den ett tag!Eclipse i högsta hugg och med vår skoltröja på!

Ha en trevlig lördagskväll! 


Toppluva

Julmarknaden gick bra idag, verkligen jättemysigt med snön och alla förväntansfulla människor! Det är alltid roligt när man i ett jobb får komma i kontakt med personer och känna stämningen som råder.
Hoppas att ni har känner att fredagen är härlig för er del!

Kramar

Morgon, middag, kväll

Godkväll!
Har haft en fullproppad dag där vi skönt nog slutade tidigt, innan lunch. Passade därför på att träna ett lunchspinningpass och sedan strosade jag runt på stan ett tag innan jag och efterlängtade Rebecca träffades för att fika.
Har tittat på Robinson med familjen, och snart tänkte jag krypa till sängs.
Imorgon är det Äntligen fredag och på eftermiddagen är det dags för mig att agera vätte på julmarknaden på Fredriksdal! Ska bli jättroligt och igår gick vi rundan för att se hur området ser ut. Så imorgon och på söndag ska jag iklädd dräkt, halsduk och en lång luva springa runt på julmarknaden, bjuda på pepparnötter för besökare som står i kö, guida in dem rätt, prata och svara på lite frågor. Hela julmarknaden är underbart fin, man kan gå och köpa allt ifrån hantverk, ostar, te och kläder till ekologisk tomatsoppa. Allt medan man värmer sig med glögg och doften av brända mandlar sprider sig. Dessutom kan man hitta på mycket som gör att man kommer in i julstämningen.   
Man kan bland annat få....

träffa självaste tomten och tomtemor och kanske sitta i tomtens eget knä 
julpyssla i tema från Elsa Beskows bok Hattstugan tillsammans med en tomtefar och tomtemor 
dansa kring granen
känna på julföreberedelserna genom tiderna där dofter av nytvättat och värmande ljus sprider sig
grilla äpplen och lyssna på julsagor medan man sitter på en jättelik lussekatt av halm

Är lite nervös nu känner jag, men jag tror och hoppas att det kommer att bli jättemysigt och gå bra!

Sedan vill jag gärna tipsa om en blogg skriven av min fina vän Gabriella. Hon är just nu iväg som en utbytesstudent till Schweiz och lär sig beaucoup de français. Besök den gärna, hon skriver jättebra och man kan lugnt säga att hon är en inspirationskälla för alla med utbytestankar!

http://www.gabriellagabriella.devote.se/

Kramar


Den första december tjugohundratioGoddag i stugorna! Hur har ni det? Hoppas att det är bra och att ni håller er varma om nosen! Första december idag, vilket är härligt. Var det någon som såg första avsnittet av julkalendern, "Hotell gyllene knorren" idag? Vad tyckte ni isåfall? 
Jag antar att vi alla har en förväntning på hur julkalendern ska vara, men jag tyckte att det börjar bra och jag tror att den har kapacitet att få en att komma i julstämning som det ska vara!

Ta hand om er! 


RSS 2.0