Utbytesstudent USA -

Valborgsmässoafton

Gårdagen var finemang, väldigt fint ordnat av födelsedagsbarnet själv och jag hoppas innerligt att hon hade det bra! Malin blev iallafall glad över presenten som många i klassen hade lagt ihop till, en biljett till Siestafestivalen (något som för övrigt verkar bli en riktigt bra festival med The Kooks, The Sounds, Plain white t´s m.m!) så jag känner att det hade varit kul att gå. Men måste ta och spara pengarna tyvärr då det båda Peace and Love och höjdpunkten i form av USA senare!  

Ha en bra kväll allihopa!
Take care

Summer lovin



Sommar feeling på mycket nu känns det som! Äta ute på altanen, vakna och inte behöva tro att det är mitt på natten, cykla till skolan i shorts och framför allt JORDGUBBAR! Åt de första färska (dock från Spanien, menmen) här hemma i Sverige för i år, det var mumma!  

Snart blir det till att bege sig till tågstationen för att möta upp idel glada människor för att sedan styra vår kos och fira en viss fantastisk person, Malin som fyllde 18 år i tisdags! Hoppas på en kväll med mycket skratt och fint väder!

Ha en wonderful fredag allihopa!


Världen är upp och ned

Sitter på altanen och försöker plugga lite, är härligt bortsett från att plugget går lite sisådär. Igår fyllde iallafall tre härliga tjejer i klassen år! Alltid lika mysigt med födelsedagar och när jag och en av dem, Malin spenderade kvällen på FN-möte och sedan en mysig pratstund på kvällskvisten, ja, det förgyllde dagen! Grattiskramar till er!  

På tal om FN så håller vi nu på med ett projekt "Spräng gränserna" där tanken är att vi ska belysa problematiken kring fördomar samtidigt som intäkterna går till FN:s projekt "Röj en mina".
Vi tänkte varva ett utställningsprojekt där man får måla en tavla eller det man känner att man vill bidra med och sedan hoppas vi kunna auktionera ut dem!

Så min fråga är bara lite spontant om någon skulle vilja bidra med ett fint verk, eller kanske känner någon som hade varit intresserad? Allt är välkommet!


Hemma!

Efter en lång dags biltur är vi hemma igen. Vi kom på att det kunde vara mysigt att sitta ute och äta kvällsmat. Så sagt och gjort, hela familjen satt och mumsade en härlig blandning av räkor, pizza och soppa (ja, man tager vad man haver!) 

Nu väntar nog en kvällspromenix! 
Kramar till er alla goa 

I mitt påskägg

Påskafton idag och strålande solsken! Har varit ute på en svettig joggingrunda och även tragglat lite franska. Men man får inte glömma godiset för all del! Vad föredrar ni?

 
Jelly beans....


Svenskt djungelvrål


Bertie Bott´s bönor i alla smaker

Willy Wonka?

I Dalarna

Har kommit fram till Malung, Dalarna, trevligt, trevligt!



Hittade lite oldie pictures här i datorn. Dock att ursäkta en lite sneande blick från min sida!

Kramar


Min dag, det som värmer extra mycket

Att inte behöva ställa klockan. Jag = sömnbehövande!

Äta långfrukost

Läsa utbytesbloggar och inspireras

Gå runt i en grön stad med endast collegetröja

Äta glass tillsammans med lillebror i parken

Sola och äta knäckebröd med keso

Oplanerat träffa glada vänner

Mys med familjen

Cykla hemåt och känna den härliga tröttheten efter ett spinningpass

Att träffa farmor och farfar imorgon 


 

Jag älskar dig!


Visst är det kärlek

Mysig dag!
Hela familjen åkte till Malmö för att heja på lillebrorsans fotbollslag, heja, heja! De vann så det var glada miner bland grabbarna och en rolig match!
Nu snart tänkte jag pallra mig att se på Mästarnas Mästare och känna att man kan vara uppe länge ikväll, loov gillas....

Kärlek till er

Påsklov!

En härlig känsla av att vara ledig, ledig, bara ordet smakar gott! Började lovet med lite ögongodis. Robert Pattison och Reese Witherspoon i Water for elephants = lyckad kombination. En fin kärlekshistoria som dessutom utspelar sig i cirkusvärlden, värt en titt!

Idag har det blivit en av säsongens första riktiga joggingrundor, sedan gick jag till mammas jobb och myste vid den nya utställningen, Trädets tid. Jättehärlig utställning om just träd och hur mycket de betyder!

Nu ska jag mysa lite med familjen. Ha det underbart sockertoppar!   


Nålar och tandpetare

Idag har det varit en späckad dag må jag säga. Skolan först för att sedan spela lite gitarr. Tog även ett impuls stopp förbi vaccinationscentralen och tog den sista hepatit A + B sprutan. inte det roligaste kanske, men känns som ett litet steg på vägen mot USA. Sedan i samma hus har vi min tandläkare, så där pressades det in ett besök också. Inte heller så trevligt direkt. 

Något som däremot var roligt var FN-mötet senare under kvällen. Trevliga människor och många fina idéer, vilket jag tror kan utvecklas till något prima! Skönt sedan att komma hem till familjen och bara ta det lugnt! 

Kramar 

En fantastisk resa, till en fantastisk plats

Borta bra, men hemma bäst som det brukar heta och jag får säga att det är skönt att komma hem. Men det har varit underbart i La France och jag har träffat så fina personer, både franska och svenskar! Frankrike är ett sådant speciellt och vackert land så man kan knappt ta in allting på samma gång, bara alla byggnader gör att man blir helt stum. 
Har fått in tid lite mer på landet i byn där Océane bodde, med de typiska stenhusen och kullerstens gatorna. Blandat med storstadsliv i Paris och kungligt besök i Versailles. Har även hunnit med besök i den franska skolan, som var väldigt speciellt och olikt den svenska skolan. Jag måste nog säga att jag föredrar vår variant för här körde läraren på utan att eleverna knappt frågade, mysko. Det har också blivit en hel del pussar då fransmännen gärna hälsar med två kindpussar! Ja, man lyckades med några krockar....

Nu har jag ägnat en stor del av helgen till att ta igen saker, tid med familjen och plugget. Även fixat och trixat med kameran och alla bilder så tänkte lägga upp en liten dagbok.


Den första helgen i Paris, jag och söta Océane



Océane och Adèle


Triumfbågen

Jag och Johanna


Maarick, Adèle, Océane, Marianne och jag utanför Louvren. När vi skulle kasta mynt bakåt i vattnet så lyckades jag tappa mina solglasögon!


Har även varit i Saint Tropez! Nja, inte riktigt, men besökte en temapark, La France miniature där de visade upp hela Frankrike och kända platser.


Fortet där svenska Fångarna på fortet utspelar sig


Den mysiga byn, Montfort L´Amury


Sacré-Cœur


Hela gänget utan för Sacré-Cœur


Jag och Louise som är lagom nöjda och glada över att ha köpt oss varsin macaron på Ladurée


Moulin Rouge


Pustar ut i värmen


Place de la concorde och Eiffeltornet


Place de la concorde och triumfbågen


Slottsgrindarna i Versailles


Slottet


Den mäktiga spegelsalen


Trädgården och slottet


Glada tjejer!


Uppe i Eiffeltornet, åh det var läskigt!


Utsikten och triumfbågen


Utsikten


Tja, är man en jätte så är man....


Mysig picknick vid Eiffeltornet


Fina Notre Dame


En väldigt mysig bokhandel, Shakespear and company. Den öppnades 1951 och här kan man finna böcker från golv till tak!


Sista kvällen och en del av utbytisarna



Många fina minnen, hjärta


Bienenue en France

Bonjour tout le monde!  Har precis lanat datorn har, sa ursakta att det blir ett konstigt inlagg det utqn vissa bokstaver! Det ar ocksa konstiggt att skriva pa ett fransk tangentbord, q ar pa a;s plats och det ar lite annorlunda!
Iallafall sa har jag varit har i 2 dagar, igar var det Paris for hela slanten! Eiffeltornet; Champs élysées, Louvren, Triumf. Mycket mysigt!

Iallafall blir det den franska skolan imorgon, kul!

Oui, mais bonne nuit!

Puss

RSS 2.0