Utbytesstudent USA -

Pluggisar på hög nivå

Sitter just nu i skolans bibliotek och kämpar lite med skolarbetet tillsammans med goa vänner! Hm, men med tanke på hur många som är inne på facebook för tillfället, så tror jag att uppmärksamheten är riktad på olika håll.... 
 

Hoppas att ni där ute har en skön start på helgen!

Love 

I believe in angels



Dagen har varit väldigt blandad, från det ena till det andra kan man säga. Ibland känns det som om känslorna befinner sig i något av en berg o dalbana.

Igår var det iallafall dags för SLEP-testet som skulle göras i Eslöv med Explorius. Tyckte att det var roligt att min representant hade samlat alla Skåne-studenter till att göra det samtidigt. Det blev kanske inte så mycket prat, då det fanns nerver med i spelet när det gällde testet. Vi var runt tio personer där och det var roligt att se lite ansikten må jag säga. Testet isig tyckte jag var lite speciellt, det kändes som om det var olika nivåer, allt från okej, till rätt så klurigt. Men jag hoppas att det gick bra (och att jag inte har skrämt upp någon, för det än inte meningen!) Också lite spännande att något kom upp på USA-fronten. 
 
Just nu tar jag tag i lite plugg (ni måste tro att ´det är det enda jag gör, hm och det stämmer....) nej, skämt åsido, men det är väl mycket lite då och då.

Ikväll ska jag nog också följa med på min lillebrors klassfest för att fixa och dona lite! Ska bli spännande och jag kommer ihåg hur det var när man skulle iväg på dessa kvällar medan förväntan står på toppen! Det blir lekar och mumsigheter tillsammans med de goa barnen! 

Ha det bäst underbaringar!

 

With love from me to you

Studiedag today, vilket innebär på med myskläderna och näsan i böckerna. Menmen, så kan det vara ibland.



Har ett halsband här hemma i form av ett recept för drömmar som försöker påminna mig om hur viktigt det är att ha mål och drömmar, att tro på sig själv. Det är gjort av en väldigt duktig smidare i Höganäs.

Drömmar

1 tsk tro
1 msk hopp
2 dl vilja
1 hg vett
1 krm sans



Paris tur och retur

En lite rörig dag där vi på franskan fick lite mer information om utbytet, låter väldigt roligt! På tal om utbyte av så är det dags för engelska test imorgon inför USA, ojojoj, det är nervöst, men jag hoppas att det går bra! Någon annan som ska göra det imorgon?

Kram


För evigt

Jack Johnsons magiska gitarrspel fungerar ofta om man vill ha lite inspiration. Just nu är det Banana pancakes och Better together som går varma.



Det gör ont i mig

Just put on your happyface

En torsdag där extra kärlek kommer med farmor som snart befinner sig här ända från Dalarna. Hon är så underbar och man kan inte låta bli att inspireras av henne.

When you're down and troubled
And you need some loving care
And nothing, nothing is going right
Close your eyes and think of me
And soon I will be there
To brighten up even your darkest night

You just call out my name
And you know wherever I am
I'll come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you have to do is call
And I'll be there
You've got a friend

Love,

Förresten så kämpar handbollsskillarna på i matchen mot Polen, håll i detta!

you´re singing the songs, thinking this is the life, and you wake up in the morning and your head feels twice the size

Tusen tankar som krockar i mitt huvud, de får inte plats, vet inte var de ska ta vägen.
Livet är lite upp och ned, det kan flimra till i hjärteroten då och då, när man känner sig lika osäker, lika nedbrytbar och darrig som löven på höstkanten.
Ibland räcker jag inte till, vill bara kunna vara där. Ibland är ett leende det enda som behövs, men man känner inte den riktade värmen från vännen mitt emot. Ibland vill man vara så mycket mer än den man är.
Men ibland tror jag att man måste inse att det räcker att du finns och ger lite av ditt ljus. 

  


Det finns en hjälte i varenda knopp.

Man måste våga för att vinna

Sitter och skriver med min vän Gabriella i Schweiz och hon är verkligen toppen! Man blir så inspirerad över hennes sätt att våga, på det sättet hon ger sig ut i världen och tar risker. Utbytesåret känns overkligt på något sätt man samtidigt finns det alltid där i bakhuvudet. Jag tror att man tar det till sig mer och mer när man inte har så mycket annat att tänka på. Det känns som att det är långt fram, men samtidigt närmar det sig med stormsteg.

Dagen i stort ska spenderas lugnt, ska vara med familjen och göra lite läxor. 

Vi hörs!   

Everything you need, you already have it inside you

Började dagen med ett träningspass och tog det sedan lugnt ett tag med Alexandra, det är alltid lika trevligt må jag säga att få en pratstund med dig min vän! Sedan är vädret rätt så segt här och när det töar så kommer allt hm, äckligt fram. Just nu tror jag att många här går omkring och är smått förbannade på hundägare som inte plockar upp efter hunden! Vår gata är kanske 100 meter och där måste det nog vara rekord. Så pass att tidningen kom för att skriva en artikel om det förra året och räknade! Jag och lillebrorsan kände oss som färgglada gubbar i ett Super Mario spel där man får hoppa för att ta sig fram. Nej, skämt åsido, det är inte hela världen, men lite äckligt är det allt.
På tal om TV-spel så har jag blivit upplärd av lillebrorsan att spela hockey och fotbollsspel. Kan säga som så att jag inte direkt är så bra och får hela tiden ta emot stryk, men man lär sig mer och mer. När det gäller NHL så får man veta mycket om just lagen i USA och vilka spelare man ska hålla koll på. Tanken slog mig att man kanske får möjlighet att gå på en riktig match där borta i staterna, det hade varit väldans häftigt. Speciellt då svenskarna är så populära i lagen. 

Nu tänkte jag hjälpa till att laga lite mat, för att sedan äta middag med familjen, mysigt. Sedan är det dags för filmkväll med Hannah och Malin!

Vi hörs!

      

Sådan syster, sådan bror

definitely maybe

Friday, I´m in love.... En härligt peppande låt och videon får en att längta till glädjefyllda konserter.

På USA fronten fann jag ett mejl i inkorgen där min representant skrev att det var dags att göra ett engelska test, det så kallade SLEP-testet nu. Läsförståelse och hörförståelse är det tydligen det handlar om och något man som utbytesstudent till USA behöver göra. Så nästa tisdag ska de "skånska" utbytesstudenterna bege sig till Eslöv för att göra testet, spännande! Kul att få tillfälle att träffa andra utbytisar också! Är det någon som ska dit den 25?

Love, peace and understanding 



Att se mig spinna är nog ingen vacker syn

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er där ute och att vardagen inte har kommit som en chock. Här går det lite upp och ned med den saken, men känner att man börjar komma igång mer och mer med rutinerna. Idag bestämde iallafall jag och Alexandra oss för att ta tillvara på tiden (när man har en "underbar" håla på ca två timmar mitt på dagen) att gå ned och lunch-spinna. Kändes väldigt skönt (även fast man plågas när man väl sitter där i sadeln och funderar hur instruktören kan verka så oberörd medan man själv svettas floder....)

Sedan hade vi även mässa på skolan inför de individuella valen. Kan säga som så att jag nästan blev mer förvirrad än klok på vad jag skulle välja. Ska även göra valen inför trean nu som jag ska läsa efter utbytesåret innan USA så det känns lite långt borta. 

Nu snart blir det att ta det lugnt här hemma med familjen och ta tag i lite matte.

Ha det fint!
 

Bonjour, mes amis

Helt okej första dag i skolan, dock kändes det lite segt att ta sig upp på morgonen.... Är det någon mer än jag som tänker ungefär "Äh, jag måste göra detta och jag får ta smällen imorogn när jag vaknar" på kvällen och sedan när man vaknar på morgonen så lyder tankegångarna ungefär "Anna, måste du vara så trög!"? Hehe, nej, men ibland tar det emot att kliva upp från det varma täcket.

Sedan idag så fick vi även mejl angående det franska utbytet på skolan. Så nu finns det uppgifter och beskrivningar som väntar på att göras här. Åhh, jag hoppas att det kommer att bli hur kul som helst! Att det kan höja motivation till franskan ett snäpp. Att det sedan kommer en elev hit till Sverige från Frankrike för att bo hos oss är något nytt och spännande, samtidigt som det är nervöst! Man vill ju att de ska få en underbar tid här och känna sig mer än välkomna.  

så un, deux, trois, quatre, nu kör vi!  

This is it

Är trött och känner mig lite seg, en anledning kan nog vara att skolan börjar imorgon, det känns inte så lockande. Men jag måste säga att en positiv sak är att vårt schema är bra, man tackar!
Hoppas att allt är bra med er!

Love,
Anna


Det bästa med att baka är att slicka skålen....



Goddagens!

Har varit i färd med att baka, mums! Det är helt enkelt kärlek på kärleksmums! Belöningen är när man får lyckan att slicka skålen, dubbel kärlek på det.

För ett tag sedan köpte jag en receptbok som jag tänker samla allt gott och blandat i inför USA, så sitter och skriver lite i den nu. Ett intresse jag har är att baka och laga mat, men ibland har det inte funnits tid att fixa med det. Jag hoppas därför att man ska kunna lära sig mycket och få med sig härliga recept hem i bagaget från staterna och att jag kanske kan bidra lite med något från oss också.
Har ni något som känns som ett måste att göra i matväg i USA?
Det som klassas som väldigt swedish i form av köttbullar och potatismos samt kanelbullar kanske? Eller har ni någon paradrätt?
Inspiration är alltid välkommet!

Jag hoppas att ni har en fortsatt härlig lördag,

Take care


Det är kärlek till spelet

Lillebror och laget vann finalen! Åh, jag är så glad för grabbarnas skull, de är verkligen hur duktiga som helst och att få se dem ta emot pokalen, det är ögonblick jag tycker att de är värda! Jag, mamma, pappa och lillebror var tillsammans med många andra på Idrottens Hus nöjda och sammanfattat kan man säga att: Fotboll förenar!

Idag har jag också passat på att träffa Johanna över en promenad och sedan en kopp te. Lovely! 

Brorsans lag en sommar


Hoppas att ni har en trevlig start på helgen! Kram

Baby, we were born to run

Nyligen hemkommen från volleyboll träningen. Var ett tag sedan sist så nog kände man sig ringrostig, men det är verkligen kul!

Imorgon spelar min lillebror en finalmatch i den årliga turneringen Nyårssaluten. Matchen är inte i själva turneringen utan det är en final från Helsingborgs mästerskapen, där de gick vidare för ett tag sedan. Så det blir en tidig start på dagen imorgon. Jag hejar på er!

Vill även tillägga att bra saker jag ger tummen upp till för tillfället är det fantastiska i knäckebröd med keso och örtsalt samt att borsta tänderna. Det är några av de saker som ligger mig extra varmt om hjärtat. Trevligt!


Vatten i öronen

Blandade uppgifter idag kan man säga. Imorse testade jag ett vattengympa-pass på gymmet, det var jobbigare än man kan tro. Vi använde oss bl.a. av hantlar i ett sådant material, kommer inte riktigt på vad det heter, men ni vet ett sådant som flyter och som man kan jobba med när man simmar. Iallafall så känns de lätta ovanför vattenytan, men så fort man skulle ner och arbeta med dem så kändes det väldigt! Blev en liten chock och armstyrka är inte riktigt min starka sida, men desto större anledning att träna upp den tänker jag!
Sedan har jag också suttit och pillrat med design och allt som hör till här på bloggen, det är en hel vetenskap! Man blir verkligen helt yr av alla koder och filformat hit och dit. Om armstyrka inte hör till mina starka sidor så får jag nog räkna dit den tekniska delen också. Men har iallafall knåpat ihop en "USA" header. Det Lite problematik är det dock kring storleken, är det någon ängel som vet hur man gör headern lite längre?

Det var nog allt för mig just nu, men jag hoppas att alla i stugorna har det fint!

Kramar

Kärlek

Det är för härligt med lov måste jag säga, man har antagligen förslappat sig något till när skolan tar vid igen dock, men så får det vara! Men det är skönt och behövligt att få sega lite om man säger så. Idag har det t.ex. varit lugnt, har passat på att vara ute och även städat lite.
Senare ikväll planerar även jag och mamma att gå och se Änglagård - Tredje gången gillt på bio, mysigt!

Sedan blev jag lite paff när Explorius ringde innan idag. Det visade sig att jag hade skrivit fel årskurs i mina ansökningar, inte så bra Anna! Men det löste sig och man lär sig något varje dag. På tal om USA så finns tankarna så ofta snurrandes i huvudet. Man börjar förknippa saker och ting med utbytesåret mer och mer. Jag tänkte lite, har ni några låtar som påminner er om USA? Tipsa gärna.

Här är några låtar som jag förknippar med landet på andra sidan Atlanten

San Francisco - Scott McKenzie
California dreamin - The mamas and the papas
Take me home country roads - John Denver
Viva Las Vegas - Elvis Presley
California girls - The Beach boys
I´ll be there for you - The Rembrants
California - Phantom Planet 
New York - Alicia Keys
Born to run - Bruce Springsteen
Tennessee waltz - Alma Cogan
Surfin´ USA - The Beach Boys
New York, New York - Frank Sinatra
California girls - Katy Perry
Fake tales of San Francisco - Artic monkeys 

Movies

Tjena! Idag har jag och lillebror varit på stan, tittat i affärer och fikat, trevligttrevligt. Är nu hemma med mamma, lillebror och pappa och tar det lugnt, innan stod tv:n och kort för underhållningen.

Läste även i gårddagens Aftonbladet om 2011-års filmpremiärer, vilket de hade sammanställt i en lista. Jag kan säga som så att det kommer många bra rullar! Detta är några jag ser fram emot

Morning glory - 4 februari
Min favorit Harrison Ford (som jag har gillat sen urminnes tider!)

Hotell gyllene knorren - 23 februari
Julkalendern var prima, så filmen måste ses!

Never let me go - 25 mars
Kärleksdrama med vackra Carey Mulligan.

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten - 18 maj
Jag gillar verkligen Johnny Depp och och han är underbar som Jack Sparrow

Transformers 3 - 1 juli
Shia LeBouf är snygg som bara den

Harry Potter och dödsrelikerna del 2 - 15 juli
Yees! The great final, tänk, då är det alltså dags!

Spy kids 4
- (sommaren)
Man såg dem och fascinerades av de coola spionerna när man var mindre, nostalgi.

Cowboys and aliens - 2 september
Ännu en Harrison Ford film, med andra ord, jag är lite nördig. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om handlingen som krestar kring utomjordingar som endast kan stoppas av en grupp cowboys, menmen.

Larry Crowne - 2 september
Gillar även Tom Hanks och tillsammans med Julia Roberts blir det en bra kombo! Även häftigt att Tom Hanks själv regisserar.

The three musketeers - 14 oktober
Kan vara lite svag för kostymfilmer ibland om man säger så!

Tintin - secret of the unicorn - 28 oktober
Pappa och jag läste ibland böckerna och jag kommer ihåg hur spännande man tyckte att det var. Med Sagan om ringen regissören Peter Jackson tror jag att det blir hur bra som helst!

Footloose - (höst/vinter)
Dansfilmer är också trevligt.

Breaking dawn - 18 november
Åh, första delen! Kanske inte så mycket mer som behöver sägas....

The girl with the dragon tattoo - 21 december
Som svensk blir man stolt över hur Stieg Larsson skriver och hur bra historien om Millenium är.

Sherlock Holmes 2  - (julen) 
En film med vackra Noomi Rapace. Svensk power!

Mästerkatten i stövlarna - 25 december
Åh, vad jag gillar Shrek och deras klockrena humor. Blir nog väldigt roligt!


Harrison Ford som Indiana Jones (en Anna i miniformat hade lite speciella intressen när det gällde filmer, Indiana Jones skulle det vara!)


Lite extra speciellt att vissa av dessa filmer går upp på bioduken då man befinner sig i USA.... ojojoj!

Hemma igen!

Är äntligen hemma i Helsingborg igen efter en lång dag. Resan gick bra och jag och lillebror höll låda, sjöng och hade oss under timmarna.

Just nu kollar jag och mamma på tv, det är en film som heter Under Toscanas sol, den får en att bara vilja starta en vingård i Italien eller Frankrike. Jag kanske får övertala pappa, mamma och William om att det skulle vara finfint!

Ha det bäst så länge!


Kortspel

Väskorna ska packas och sovkuddarna är med.
Imorgon väntar några timmars bilfärd hemåt mot Skåne igen. Vi hörs några landskap senare! 

Ta hand om er!


RSS 2.0