Utbytesstudent USA -

Pumkins

Har haft fullspäckade dagar, men kul har det varit!
I torsdags började District tournament för tjejerna i volleybollen så vi fans begav oss till Butte för att heja fram dem. Dock så förlorade de i torsdags och när vi åkte upp dit i fredags så blev det även här en snöplig förlust. Riktigt tråkigt för tjejerna, som har en sådan potential men jag antar att vi inte lyckades pricka in formen till rätt tidpunkt. Surt då de två lagen vi förlorade mot och som fick oss att åka ut är två lag som vi har vunnit över under säsongen.
Så i fredags efter matchen åkte sedan jag, Jody och Lucie för att handla och helt plötsligt kommer Jody på att vi måste besöka ett spökhus eller Haunted House här i Butte. Så sagt och gjort, vi fick gå in i ett stort mörk hus där de har fixat så att man går en spökrunda. Måste bara säga att det var läskigt! Bra mycket läskigare än jag trodde och vi tre höll hårt i varandra under vandringen! Stackars Lucie fick gå först och möta monster och motorsågar i alla hörn och kanter!
Efteråt kändes det som om vi alla hade gjort en workout då armarna ömmade efter att ha hållit i varandra och min mage kändes också efter att ha skrikigt!
Så det var fredagen!
Sedan igår, lördag så var det dags för en annan slutspelsmatch, denna gången killarna American football och vi hoppades att de skulle få vinna åtminstone, vilket de gjorde så nu har de gått vidare ytterligare lite i slutspelet!
Jag fick även jobba i kiosken med de andra i seniorklassen vilket är stressigt, det är pretzels och hot dogs hit och dit och att räkna i dollars blir också klurigt!
Sedan följde Lucie med oss hem för att sova över. Det blev filmtittande och jag och hon bestämde oss för att försöka oss på pannkakor till efterrätt. Det blev lite rörigt kan jag lugnt säga då allting till en början fastnade. Men efter att Jody ryckte in för att hjälpa funkade det och till slut kunde vi servera svenska och tjeckiska pannkakor!
Det var även dags att fixa pumporna, vilket var kuligt och kladdigt! Efter lite arbete så blev resultatet lyckat!
Peyton goes for a hit!
We love our team!
Dekorationer i skolan som peppning!
Go boys!
American football
Jag och Lucie med pannkakorna!
Lucie och Jody med våra pumpor!
Resultatet! Jodys, Lucies och min
Söndags promenade på höbalar
Lucie!
Kramar till er alla!
Tack för skypestunden min älskade familj!

Ett skepp kommer lastat med kärlek från Sverige!

En oväntad men rolig dag idag!
Skolan gick bra, även om det ibland känns som om mitt huvud ska explodera av allt och all information! Jag har även upptäckt att jag är så långsam när det gäller att förstå! Det kan vara så under en lektion eller laboration att vi är halvägs in i uppgiften innan jag riktigt har hängt med på vad vi ska göra!
Men det var sedan skönt att efter skolan få spela volleyboll, imorgon är det äntligen dags för första turneringsdagen och jag hoppas att tjejerna vinner! Det blir nog till att åka till Butte efter skolan för att heja på dem.
Sedan efter träningen så visade det sig att Mikayla, som för övrigt är världens sötaste tjej hade bjudit in till teamdinner. Så det var mysigt och för att sammanfatta det hela så var det supergod mat, basketspel och ett rum fullt av grisar. Hon samlar på det så var häftigt att se hennes coola dekorerade rum!
Efter en ganska så sen hemkomst har jag försökt ta itu med lite läxor, det är både engelska och US history så det tar tiiiiid!
Men blev superglad då ett paket från älskade farmor och farfar väntade på mig på sängkanten! Tack så mycket, blev så väldigt glad!
Team
Paket ifrån Dalarna! Så kul att farmor skickade ett linne som hon sydde till mig för längesen då jag älskade det america inspirerade tyget! Men vad liten den är nu! Har även aloe vera och nötcréme så jag klarar mig nu!
TACK så mycket!
Nu är klockan alltför mycket här, dags att krypa till sängs, men god morgon Sverige!
Längtar efter er alla!

Gibson guitar factory!

Har varit en spännande dag idag, med volleybollträning och ett besök hos Gibson Acustic Guitar Factory i Bozeman! Det var riktigt spännande och vi fick följa med in i fabriken för att se hur man tillverkar en gitarr, att det sedan inte är vilken gitarr som helst utan massvis med Gibsons gjorde det hela hur häftigt som helt!
Att se hur det går till, från trä till nlackad och skinande ny gitarr fick mig att förstå vilket hantverk det är. Alla arbetare hade en egen station att jobba med, det kunde vara alltifrån att foga samman själva gitarrlådan till att dekorera halsen! Ja, en kille stod till och med i slutet av processen och testade alla gitarrer! Tänk vilket jobb, att stå och stämma och spela på sprillans nya gitarrer!
Vi i Applied Music klassen som åkte passade sedan på att luncha på en restaurang som heter Mongolian BBQ i Bozeman. Det är ganska häftigt för man plockar själv sina ingredienser bland nudlar och kött (allt är rått, vilket är lite skumt) och sedan så ger man sin tallrik till en av kockarna som sedan går runt en stor grillplatta och grillar det man har valt! Mumsigt och riktigt mättande!
Efter resan kom vi tillbaka till slutet av sista lektionen, så det var en skön dag! Tränade också volleyboll idag, träningarna nu är för varsity som till helgen ska spela den första turneringen med förhoppning om att gå vidare. Lyckas vi allra längst så väntar State (bästa lagen i Montana) om ca två veckor! Så vi som inte spelar i varsity får välja om vi vill träna eller inte, men jag känner att jag vill fortsätta!
Nu har jag lite härlig US History att ta tag i, vår lärare där fullkomligt bombaderar oss med läxor!
All min kärlek till er!
Factory!
Trevligt!
Klassen!
Ett härligt jobb må jag säga!

Jag älskar er!

Tänk att man kan bli så glad och varm i hjärtat av att få se och prata med underbara personer, personer som betyder så mycket.
Har tagit det lugnt idag och skypat med mamma, William, pappa och Ella! Är helt glad nu efteråt och det lyste upp min dag på alla sätt och vis! Ni är så underbara!
Sedan visade det sig också att min telefon fungerar utanför Montanas gränser då jag kan smsa och ringa till farbror och Vanja i New York! Så det blev även en lång pratstund med dem!
Är nu supermätt efter middagen och planerar att hoppa i säng tidigt idag. Imorgon ska vi få åka på en fieldtrip som de kallar det här under dagen. Men Applied Music klassen ska vi få besöka Gibson Guitar Factory som ligger här i Bozeman, det ska bli riktigt spännande! Hade inte varit helt fel att komma hem med en sprillans nya Gibson gitarr, men jag antar att en stor del av mina fickpengar ryker då....
Lägger in en bild från morgondagens shopping i Butte. De har redan börjat julskylta, vilket är lite roligt! Vi hade det kul som bara den igår. Måste bara få uttrycka min kärlek till Walmart, det är nog bara där man kan komma undan med ett par jeans, fleecetröja, pyjamasbyxor och en t-shirt för under 50 dollar, vilket är ca 300 kr! Trevligt, trevligt! Det blev även ett par vinterskor och lite annat smått och gott som tvål och hudlotion.
Tusen kramar till er alla!

Knasiga men roliga dagar!

Har varit två ganska så annorlunda och lite knasiga dagar med oväntade händelser så har knappt hunnit tänka!
Iallafall för att ta det från början så träffade jag Lucie och hennes kontaktperson Irene (en äldre dam som också är lärare på skolan) samt Irenes dotter och barnbarn för att bege oss till Ennis och sedan till en större stad här i Montana, Bozeman. I Ennis skulle vi träffa den finska utbytesstudenten, men efter lite strul så blev det tyvärr inget av det. Men vi åkte vidare mot Bozeman där vi först gick runt i lite affärer, hittade dock ingenting.
Sedan så åkte vi till något som de kallar Maze här. Det är en sorts attraktion för turister och ortens invånare under hösten där man kan göra olika höstiga saker som att köpa färska grönsaker, hitta pumpor i alla storlekar och till slut så kan man gå runt i majsfält.
Det låter helskumt och för mig var det likadant innan vi förstod var det innebar! De har då gjort små gångar man kan följa, ungefär som i en labyrint i ett majsfält, det känns lite som de där klassiska läskiga filmerna när karaktärerna blir jagade i fältet.
Efter att det började att regna så fick vi dra oss tillbaka, men vi gav inte upp utan hittade en annan typ av Maze lite längre bort. Den här var lite större, de hade bungyjump och andra roligheter och skiljde sig ifrån den andra med att man här befann sig i en labyrint gjord av höbalar istället!
Speciellt, men en riktigt bra idé! Det är nog bara i Amerika man kan hitta sånt!
Så idag var en annan speciell dag. Efter att ha gått upp tidigt för att möta upp min Kemi och Biologi lärare Mr Powell och Lucie tillsammans med Jody så tog Mr Powell över ratten då han hade ordnat en trip till Centennial Valley som är som ett område mellan bergen.
Så sagt och gjort, efter en lång bilresa med stopp för en mäktig breakfast à la America bestående av ägg, mackor och korv kom vi fram. Kan bara säga som så att det var otroligt vackert och det blev många photo-stopp! Snötäckta berg, röd, orange skiftande träd, porlande bäckar och öppna landskap, man blev förbluffad! Så det sa klick, klick när det gällde kamerorna iallafall! Det blev även en liten snabbvisit i Idaho, då vi passerade gränsen.
På vägen hem släppte de av mig hos Katie som hade sin födelsedags middag idag och jag kan nu säga att jag är mätt som bara den! Vi dekorerade mina första riktiga American cupcakes, vilket var riktigt kul och smaskigt!
Utanför majsfälts labyrinten!
Pumpor!
Mer pumpor!
Mysig höstmarknad!
Från idag, fredag. Long and winding road!
Idaho and Montana
Vackra vyer
Snö!
och berg!
Cupcakes!
All min kärlek till er alla!

en ledig torsdag

Hejsan!
Sitter här vid frukostbordet och dricker te efter en liten joggingrunda med Pippi. Hon är för go den hunden, varje gång hon ser att jag har med mig gympaskorna så rusar hon ut och blir hur glad som helst. Det hade minst sagt varit härligt att ha den känslan varje gång det är dags att motionera!
Dagen ska spenderas med lite utbytesstudenter, Irene som är kontaktperson för Lucie, hon är en supersöt men lite yr dam har fixat en liten träff för oss två och en annan tjej från Finland som bor i Ennis, en ort lite längre bort.
Jättesnällt att jag fick hänga på då jag inte åker med samma organisation, så det blir spännande!
Sedan så tänkte jag också lägga in mitt personliga brev som man är tvungen att skriva i ansökningsprocessen.
Ett brev som de skickar ut till alla familjer som är intresserade och jag fick förfrågan om att visa hur jag gjorde, så here we go! Hoppas ni inte tycker att det är alltför konstigt och det dyker säkert upp lite knasiga fel här och där!
Tror att det är ungefär ett år sedan de första ansökningspapperna började komma till oss hemma i Helsingborg, och jag kan inte förstå att det redan har gått så fort!
1
My name is Anna Fredland and I´m a seventeen years old girl. I live in the south of Sweden, in a city named Helsingborg with my family.The most important things in my life is my family and friends. My mother Ann-Charlotte is 50 years old and a very gentle and sweet woman. She loves to work with her hands with interior and she is great at fixing at home. My father´s name is Peter and he´s 49 years old. He is very sporty, for example he´s a coach for a junior hockeyteam and he likes to both play and watch different types of games. He also likes music and play the guitar. My lovely little brother William is 9 years old and really great boy. He´s also very sporty, plays soccer in a team for boys and he and my father often goes to a training together. I love to be with them, for example watching a good movie, go out for dinner, be active or just relax. 
If I should describe myself I would say that I´m a positive girl who wants to see the good things in everyone. I live after the philosophy that everything is possible, the feeling from The Secret for example. I also want to try and explore new things and parts of the world. 
I like to be active, for example I´m interested in a lot of sports, especially sports that includes a ball and lots of joy with a team! To be able to fight together is hard to beat. 
But in the other hand I love to stress down and just relax with a good book or music. So I try to combinate being active with just taking it easy.Some other interests are training and shopping, for example with a friend. One of my best friends is Evelina who is such a sweet girl. When it comes to music I play the acustic guitar and it´s a lovely feeling to just sit down and play a calm song after a stressful day. 

Right now I´m going to the 12th grade in school with the fucus on science subjects. But I also love when we have subjects like drama. My class is great and we have good teachers too. 

I´m also interested in health and cooking and I like to live a healthy life. I would love to try and experience new dishes and share some swedish favourites. 
Another interest is to travel, it´s great to experience new places. My grandparents live a bit up north in the country and it´s lovely to be able to visit them in the winter when the ground is snowcovered. There we often goes skiing, which is great. We and our realtives also have a summer house half an hour away, in Arild and it´s really relaxing to be there. 

My wish about the exchange year is to meet people and friends for life and make bonds that will last. To experience the American culture including new shown places, sports, traditions and life. To be able to meet new friends and go to high school with the special schoolspirit and hopefully attending an activity there. I would love to share my traditions and the swedish culture too. I also hope that I will develop after the year, both in english and as a person. 

In the end I just want to say that I´ve dreamt about this exchange year for a long time and I feel so excited about it! I hope that I´ve introduced myself in a good way. 

Hoppas ni har en härlig dag!

Senior night and dig pink!

Idag har det varit en fullspäckad och rolig dag!
Efter en lite seg dag i skolan så var det dags för volleyboll, faktiskt den sista riktiga matchen för säsongen för oss som inte ska spela när det gäller att kvalificera sig till Montana State. Så det kändes ledsamt och konstigt, kommer att sakna det som bara den!
Dagen var även tillägnad alla seniors och för att belysa bröstcancer då det är Pink October. Så för att markera detta så spelade vi alla i speciella rosa tröjor med trycket, Dig Pink och det hölls tal.
Det var också en speciell dag, så vi hade senior night. det är en kväll när alla seniors för deras år i skolan och de blir tillsammans med sin familj uppkallade och får ta emot blommor och presenter. De berättar också vilka aktiviteter personen har deltagit i och under hur många år och man får även ta del av vad de vill göra efter High School.
Jag och Lucie som är honorable seniors, stod då vid sidan om och applåderade då både hon och jag också blev uppkallade på planen!
Det var riktigt fint gjort av dem och vi fick även presenter som de andra i klassen! Blev riktigt rörd!
Laget och speciellt Lucie in action!
Go Pink!
De fina presenterna vi fick
Team! Ni är så bra!
Imorgon och på fredag är vi lediga från skolan på grund av att lärarna måste vara med på något speciellt, så det blir en extra lång och välbehövlig helg!
Tusen kramar till er alla!

Trick or Treat!

Hejsan alla!
Har varit full rulle och ganska tokiga och oplanerade dagar så har knappt hunnit hämta andan! Så tänkte här komma med en liten sammanfattning och ta allting från början!
Igår så kom vi till skolan som vanligt och ganska så trött som man ofta är under måndagar. Döm av min förvåning då jag får reda på att vi tydligen har en volleyboll match under dagen, borta i Boulder! Så det belv lite klurigt då jag hade på mig vanliga blåjeans, vilket man inte får ha när vi i skolan ska åka någonstans. Så skolans dresscode, med finbyxor eller kjol gäller för att ens få stiga på bussen!
Men som tur var så kunde vi improvisera och jag fick gå hem till Tess under rasten för att låna en kjol, så fick tillslut följa med!
Matcherna var riktigt roliga, vi spelade både c-squad, junoir varsity och varsity. Spelade i c-squad och fick över två serves, vilket var dagens höjdpunkt! Dock så förlorade vi, men det gick ända till fem set, så det var spännande!
Så efter en sen hemkomst igår var alla spelare ganska så slut idag.
Idag hade vi volleyboll träning, vilket var svettigt och kul och sedan så samlades vi alla som är med i FCCLA (Family, career, community leaders of America) för att gå Trick or Treat. Vi skulle då gå i grupper till olika hus för att be om burkmat som vi försöker samla in till ett hem för människor som är hotade och behöver någonstans att bo där de känner sig trygga. Så vi gick runt och knackade dörr och tillsammans fick vi ihop ganska så mycket mat i olika former!
Alyssa, Rachel och Lexi redo för Trick or Treat
Vår grupp med lite av det insamlade!
Nu ska jag försöka ta igen lite sömn, fick även en förfrågan om att lägga in mitt personliga brev som jag skrev i ansökningsblanketten, det ska jag absolut göra!
Älskar er! Kramar i massor!

Det regnar köttbullar!

Först en liten sammafattning av gårdagen. Efter en skön sovmorgon, så var det dags för oss i volleyboll-laget att bege oss till West Yellowstone för att spela match. Även om det var en lång bussresa, så kändes det inte så långt då naturen utanför fönstret var så vacker! Riktigt fina vyer!
När vi kom fram var alla ganska trötta, men det var bara att peppa till inför matchen!
Jag fick även möjlighet att göra en serve och blev så glad när den gick över, men dock visslade domaren för jag trampade på linjen, lite surt! Men det var roligt att spela och båda lagen vann!
Vyer från bussen
Nödvändigheter inför en lång bussresa
Ja, den meningen kan förmodlingen sammanfatta dagen!
Men för att ta det från början så vaknade jag av tjut från alla korna utanför, de håller på att flytta korna från deras sommarbete så just nu är det fullt hus och korna börjar komma. Förutom Ty, Joe och Rick så är Ricks pappa, min värdfarfar här (han gillar jag för övrigt skarpt! Han är som en Clint Eastwood tagen ur en westernfilm, med skjorta, jeans och hatt samt tandpetare i munnen!)
De måste även ta hjälp av lite andra killarna nu för att flytta alla 800 kor.
Så jag tänkte ta en joggingtur, men det när jag kommer upp så visade det sig att regnet öste ned, något det har gjort lite från och till under dagen.
Så vi spenderade söndagen med att hjälpa Jody, hon har det stressigt nu när hon måste fixa mat åt alla arbetare, och vi kan säga att vi har spenderat en stor del av dagen i köket.
Jody föreslog sedan att det kunde vara en bra idé att jag fick göra mina svenska köttbullar, som jag har velat, vilket jag tackade ja till.
Men det är alltid nervöst att laga mat här, man är osäker på deras ingredienser och mått och speciellt idag då det skulle komma extra matgäster.
Så målet var att laga lika goda köttbullar som fina morfar, även om det är omöjligt! Men efter rullande i massor och lite bök och stök blev det i slutändan bra!
Så jag bidrog med köttbullar (tack älskade morfar för att du har så bra knep, jag berättade att du är mästerkocken i familjen!), även brunsås som blev lite improviserad med för mycket soja (men det löste sig!) och vi tog även fram hjortronsylten som jag hade med mig!
De gillade den farmor och farfar!
I älgförkläde!
Kramar till er alla!

friday i´m in love!

Har precis ätit en sen middag här med familjen, de är störtroliga så varje middag är en liten upplevelse! De skämtar och busar med varandra, och även jag får en släng av det ibland!
Minnesvärt idag var att höra om alla tokigheter och bus som killarna hittade på under sina High School år, det var ett och annat kan man säga.
Skolan rullade på idag, vi fick gå vid lunch-tid för att göra oss iordning inför volleyboll matcherna som spelades här hemma i Twin idag mot Shields Valley. Dock så förlorade vi en match av tre, så det var mindre kul.
Men imorgon är det nya tag då West Yellowstone väntar. Så det kommer nog bli en vacker resa då vi passerar nära Yellowstone National Park.
Passar på att lägga in en finfin bild på söta Hallie under en photography class!
Kramar från andra sidan pölen!

Homework and teamdinner!

Trött och mätt tjej efter en lång dag! Skolan gick framåt, hade två quiz idag, ett i english angående The Crucible som är en pjäs (även film) av Arthur Miller. Den handlar om häxjakten som pågick i Salem i slutet av 1600-talet. Den är läskig och svårläst så det är lite kämpigt. För övrigt så ger vår engelska lärare oss läxor i princip varje dag! Jag tror det var förra veckan vi hade quiz (inte så stora prov dock, men små tidskrävande saker) till fyra av fem skoldagar!
Imorgon är det även, surprise english test på kluriga ord igen, hon kör med oss kan man säga!
Sedan hade vi även matte quiz i trigonometry, vilket var annorlunda från våra svenska test. Här satsade han på att klämma in mycket fler exempel och inte lika stora som de vi är vana vid från Olympia. Vi fick även multiple choices, vilket innebär att man har alternativ a, b, c, d. Lite annorlunda kan man säga!
Konstigt nog så är nog trigonometrin en av mina favoritklasser för tillfället, trodde nog aldrigt att jag skulle säga det för ett halvår sedan.... Men det har nog mycket att göra med att siffror är siffror, så det är inte så mycket nya saker att ta in och Mr Lott, är en jättebra lärare, riktigt rolig!
Sedan efter skolan hade vi volleyboll-träning, vilket var roligt som vanligt! Efter det så begav sig laget hem till Sara och Kelsie för att ha team dinner inför hemma matchen imorgon.
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja när det gäller deras hus, eller kanske bättre att säga mansion! Helt i trä, med stora panorma fönster samt helt nyfixat kök, tv-rum och sist men inte minst "lekrum". De hade i princip allt ifrån airhockey till brädspel för football, egen biosalong och popcorn maskin! Riktigt häftigt!
Maten var också mumsig som bara den, så nu är jag så mätt, så mätt!
Lucie med popcorn framför biosalongen
Pingis och brädspel
Team!
Fina vyer!
I love you all! <3

Ready, set, act!

Hejsan!
Har precis ätit en supergod middag och är för tillfället mätt som bara den! Det är min värbror Tylers födelsedag så vi hade en trevlig middag tillsammans, med stek, ris, majskolvar och Jodys underbara äpplemos, smaskens!
Annars idag så var skolan trevlig, alla junoirs skulle göra Pre-ACTS eller Pre-SATS (det är två olika test man måste ta för att komma in till college här, kommer inte ihåg vilket av dem de gjorde, men i vilket fall som helst så var det nog svettigt!)
Men jag gjorde inte det, så de första två lektionerna som jag har med junoirs resulterade i att det bara var jag där, så det var ltie speciellt.
Sedan efter lunch så kom det två skådespelare till skolan för att sätta upp en två-manna föreställning om författaren Jack London.
Det var bra gjort och lite skönt att få ett avbräck i lektionsväg.
Under sista lektionen för dagen så blev vi som har visat intresse för speech and drama åter inkallade till gympasalen där vi fick göra improvisationsövningar med killen i pjäsen. Det var riktigt roligt, så jag tror att jag ska satsa på att vara med där. Om jag har förstått det rätt så kommer vi att träffas lite då och då i gruppen för att göra olika övningar, och sedan kan man välja mellan tre områden, om man vill satsa på drama, speech för att hålla tal eller debattera i debate.
De åker också iväg till olika tävlingar, kan säga som så att är i Amerika så gillar de att tävla i ungefär allt!
En övning vi gjorde var att man skulle vara två och två upp och tillsammans framföra en scen. Sedan så sa ledaren stopp, deltagarna var tvugna att stå helt stilla i sina positioner och sedan fick en ny person gå upp, byta plats med någon av dem och fortsätta från exakt samma position fast med en annan scen.
Det var roligt att se allt ifrån killar som målade naglarna till kampsports lektioner. Efter att ha blivit frampushad så fick jag bidra med strechövningar för gravida.
Snart dags att krypa till sängs, ska försöka lägga mig tidigt, då det har blivit sent de senaste dagarna!
Love, Anna

Smile and say cheese!

En lång dag i skolan, har gått runt med ett leende på läpparna då det har vankats foton både individuella till skolan och lagbilder till volleybollen. Har ingen aning hur de tillslut blev, men man får hoppas på det bästa!
Sedan var det att bege sig direkt till skolans gym för att spela volleyboll, den här gången mot Whitehall. Både varsity och junoir varsity vann, så det var roligt! Jag började dock med att få bollen i huvudet, menmen....
Nu ska jag ta tag i lite homework, har segat som bara den idag, men har knappt ork till det. Pippi ser också ut att vara ganska så slut, hon ligger här i mitt rum och vilar!
Jag vill att ni ska veta att ni är underbara!

Morning already?

Har precis ätit den goda frukosten à la Rick bestående av ägg och bacon, mums med andra ord!
Snart är det återigen dags för skolan, idag är det photo-day så det blir till att klä upp sig för skolfoto och lagfoto. Senare har vi även volleybollmatch här i Twin Bridges mot Whitehall, så det ska bli kul!
Nu måste jag börja göra mig färdig, ha en underbar dag!
Kramar från andra sidan Atlanten!

Helgen so far

Sorry för seg uppdatering, har varit en fullspäckad helg!
Började med skolan och volleyboll i fredags, vi begav oss mot Gardiner vid lunch tid och sedan tog det ca två och en halv timme enkel resa.
Men det var en vacker väg och det är alltid roligt att umgås med tjejerna så det gjorde inte så mycket att det tog så lång tid! Dock så förlorade varsity, vilket var trist men junoir varsity vann så det fick fixa det lite!
Igår, lördag så hade vi för en gångs skull en lördagmorgon ledig, vilket vi inte har så ofta från volleybollen. Så jag kände mig som en riktig Desperate Housewife då jag tvättade, städade lite och även bakade kanelbullar för första gången här!
Kan säga som så att resultatet blev lite hipp som haver, vi hade inte formar så det räckte och de svällde tillsammans! Menmen, bjöd laget på några och de gillade dem så det var tur!
Så på eftermiddagen var det sedan återigen dags för volleyboll, denna gången här hemma i Twin Bridges mot White Sulphur Springs och vi vann så det kändes lite bättre än i fredags!
Efter matchen så föjlde jag lite oväntat med Lucie hem till henne för att sova över. Det kan tilläggas att jag endast hade med mig gympaskor och knäskydd, varken tandborste, ombyten, pengar eller pyjamas! Men jag fick låna allt och jag och Lucie hade det superkul! Det är skönt att ha någon att prata med som sitter i samma båt och vi pratade om allt som har med utbyteslivet och allt annat att göra! Mysigt också att titta på en film, det var ett tag sedan och två trötta tjejer somnade ganska så direkt om man säger så!
Idag har det varit superfint väder här så jag och Lucie tog en lång promenad längs deras område. Något som är häftigt är att det under veckan har fallit snö här på bergen! Så nu är det verkligen jättevackert när man ser bergen och vissa har ett vitt täcke över sig medan andra fortfarande är kala. Så under promenade när vi går och pratar tittar jag plötsligt upp och ser en stor älg titta på oss ca tio meter bort! Har nog aldrig sett en älg på så nära håll, så det var nästan lite läskigt! Dock hann den flytta på sig en bit bort innan vi hann fånga den på bild, men det var häftigt!
Så det var i princip helgen, nu ska jag ta tag i lite homework, jippie.... 
Volleyboll!
Mina ihopsvetsade kanelbullar utan formar!
Detta blev sedan resultatet när vi hade formar
The moose is loose!
Snötäckta berg!
Kramar i massor till er alla!

Are you cereal?

Dagen här har varit lååååång. Började med att stiga upp tidigt och åka med Haylee till morgonträningen. Det gick bra, även om jag kände mig trött och seg.
Sedan passade vi på att äta frukost i skolan, det var faktiskt riktigt mysigt och jag som är ett fan av flingor, hade mycket att välja på då man fick choice of cereal som de kallar det här.
Därav rubriken på inlägget, jag har fastnat för att säga "Are you cereal?" istället för "Are you serious?"
Skolan gick framåt och på grund av den stadiga frukosten så var jag inte vrålhungrig under matten som vi har precis innan lunch (vilket oftast är fallet!)
Efter skolan så följde jag med Bayley och Lucie till Dillon. Det är en lite större ort ca en halvtimme från Twin Bridges och vårt mål var att fixa presenter som Lucie ska skicka till Tjeckien och att försöka skaffa en mobiltelefon till mig, vilket löste sig!
Under kvällen har jag och Jody mest suttit och pratat vid matbordet, hon är verkligen någon man kan prata med, så det känns skönt!
Imorgon är det fredag och skola igen, men bara fram tills lunch för sedan är det dags att ta bussen till Gardiner där vi ska spela volleyboll! Tagga, tagga!
Det kommer att bli en lång resa, men de säger också att det är en vacker väg då man nästan åker mot Yellowstone National Park.
Förhoppningsvis lika vackert som Glacier
Jag längtar efter er alla!

Trött, tröttare, Anna

Har suttit och tragglat med läxor fram tills nu, men nu känner jag att det får vara nog! Har engelska literature quiz och US History quiz tills imorgon, vilket vi fick reda på idag, jippie!
Men att känna att man inte behöver prestera det allra bästa känns ganska skönt, men man måste hålla sig på godkänt iallafall.
Annars ska jag alldeles strax krypa till sängs, imorgon har vi nämligen morgonträning med volleybollen! Så vid halv sju på morgonen ska vi vara redo i gympasalen! Åh, kommer att vara sömnig och trötter, så dags att lägga sig!
Love from America!

Home is where the heart is

Dagen har varit lång här, men samtidigt gårt fort på ett konstigt sätt.
Har överlevt två prov (kanske snarare en och ett halvt då vi inte hann klart med matten. Men gillar skarpt vår lärares attityd då han säger: Tja, då får vi väl fortsätta med provet imorgon!)
Biologin kändes okej, bättre än jag trodde, men man vet aldrig så det är bara att hoppas på det bästa inför resultatet.
Idag skippade jag även träningen efter skolan då jag inte riktigt kände mig helt hundra. Fick åka skolbussen hem, vilket var skumpigt och tog en smärre evighet, men det var okej!
Ska bunkra upp mig med te och tv-tittande ikväll tänkte jag då det börjar vankas höst nu på riktigt här i fina Twin Bridges. Utanför mitt fönster så blåser det halv orkan känns det som, men det är mysigt!
Känner också att jag längtar efter att bara ta det lugnt och mysa hemma. Att sitta en lördagskväll med min älskade familj och titta på en rolig film, ja, saknar också vårt älskade Fredagsmys!
Ska försöka föra över lite av det här till staterna nu, men det blir nog mer tisdagsmys för den delen.
Vill också säga att jag är så otroligt tacksam över alla fina människor som finns runt omkring. Min älskade familj, tack så mycket för era fina mejl, jag älskar er så otroligt mycket!
Mina underbara vänner som skriver fina och peppande ord överallt. Tänk att ord och tankar kan värma så mycket!
<3
<3
<3
<3
<3
All min kärlek till er

First down....Montana!

Har varit lite seg på sista tiden så har försökt ta igen det idag. Blev lite skype med min älskade familj, städning och plugg och mera plugg inför en vecka som nog kommer att bli ganska så upptagen när det gäller plugget. På tisdag har jag mattequiz, det är trigonometri så det blir till att plugga och på samma dag har jag även prov i biologi som jag om jag ska vara ärlig inte fattar så mycket av.... En massa konstiga begrepp och inga direkta genomgångar så det blir nog kämpigt.
Igår var dock jag, min värdmamma Jody, värdbror Ty och Tys flickvän Kayla på min första riktigt stora american football game i Missoula! Det var där Jody gick på college när hon var ung och nu så hade vi alltså fått biljetter till deras collegelag Montana Grizzlies mot Northen Colorado.
När jag först hörde att vi skulle på en collegematch tänkte jag att det kan väl inte vara så stort, men det förvånade mig hur mycket folk  och rörelse det var!
När vi kom dit så var det som att vara på en festival, det var mat- och ölbås och människor klädda i brunlila t-shirts med grizzlies tryck överallt!
Men det var också häftigt för Jody hade lyckats få biljetter som gjorde att vi fick möjlighet att vara inne på planen innan matchstart!
Så där står jag och Jody bland alla cheerleaders, bandmedlemmar och även Montanas guvenör! Det var häftigt och jag lyckades även bli halvt strypt av deras maskot Monte!
Matchen var roligt, även om jag fortfarande inte förstår riktigt allt om man säger så. Tydligen så spelar en kille som har gått på Twin Bridges där så när nummer 46 var inne hejades det iallafall på rejält. Grizzlies vann så det var roligt och nog ganska tur också, annars hade nog inte alla fans varit så glada.
Imorgon är det dags för ännu en skolvecka så det är bara att ladda!
Uppvärmning!
Känner mig lika flexibel som alla cheerleaders!
Here we go!
Score!
Massa kärlek till er alla!

Go falcons!

Fredag och sista dagen på homecomingveckan! Det har varit ännu en fullspäckade dag med många timmar spenderade inom Twin Bridges skolområden, men det har varit kul!
Vi började med att samlas i våra klasser för att tillbringa förmiddagen med att fixa och dekorera vårt släp (varje klass har sin egen), ett släp som vi sedan skulle använda till den stora skolparaden.
Så sedan hade de delat upp skolan i olika sektioner, där vi fick olika teman att jobba med. Så de minsta barnen fick present/nutid, junior high fick past och vi i high school fick future.
Vi tänkte att då dagens match mot Ennis i volleyboll och footboll stod för dörren så var vårt tema att i framtiden se oss vinna.
Efter mycket mekande med släpet åkte vi sedan ut med de olika fordonen i paraden genom stan. Det var riktigt häftigt må jag säga. Vi i volleyboll-och footballslaget fick sitta på taket till varsin brandbil, skolbandet hade ett eget släp, alla "kungligheterna" som hade klätt sig så fint inför dagen fick åka i speciella bilar och så givetvis klassernas egna släp. Det var häftigt att se så många människor som samlades på gatorna för att vinka och heja på oss!
Sedan var det att snabbt bege oss till gympasalen för att låta volleyboll-matcherna mot Ennis starta! Jag var riktigt nervös, speciellt då vi spelar på hemmaplan och dessutom har vår homecoming. Dock så förlorade vi den första matchen, men de andra två vann vi.
Sedan väntade ännu en match mot Ennis, men den här gången var det dags för American football! Jag fick för första gången stå i kiosken och för att beskriva det kortfattade så var det KAOS då och då! Mycket folk, jag förvirrade mig bland alla godissorter och räknade knasigt när det kom till dollar och cent! Men det var en upplevelse och det var skönt att jag hade människor runt omkring mig som också hjälpte till!
Så hann se en liten stund av matchen, men killarna vann så det var braaaaa!
Dags att vara kreativ!
Vårt släp!
Senoirs Homecoming queen Stephanie och Mikayla!
Laget på brandbilen!
Vårt american footballslag!
Lucie och jag =nervösa tjejer innan matchen!
Go for it!
All min kärlek till er!

RSS 2.0