Utbytesstudent USA -

Barbeque, skönhetstävling, peprally, kangaroo court, bonfire....Det är homecoming!

Har precis kommit hem efter en heldag i skolan (sammanlagt spenderat 13 timmar där!)
Dagens klädkod var mixmatch/hel svarta kläder, men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Blev naglar i alla olika färger och mixade par skor.
Sedan hade vi lektioner fram till halv två ungefär då det var dags för Pep-rally i skolans gym. Det var då man peppar och riktigt försöker få upp skolandan genom cheerleaders och andra skojigheter. Fotbollslaget, vårt volleybollslag samt crosscountrylaget blev presenterade så då fick man gå upp framför alla en och en medan coach pratade. Det var även en tävling i vilken klass som kunde göra den snyggaste Ennis-mustangen (mustangen är laget vi spelar mot imorgon, Ennis maskot) och de skulle vi använda senare under kvällen.
Sedan hade vi en tidig träning, var helt färdig och kände mig så trött under hela passet dock, och sedan var det barbeque i skolan.
Kände att jag åt way too much, så kan inte riktigt se mat på ett tag! Har även kommit på att jag skarpt gillar en rätt de har här. Det är som en sallad, pizzasallad kan man säga (farmor, detta är något du måste prova med din vitkålssallad!) och sedan blandar man i halvkokta nudlar. Nudlarna är inte direkt hårda, men de är inte mjuka och kokta heller. Det låter myskor, men är faktiskt riktigt smaskigt!
Sedan så begav tog vi alla plats utanför skolan för cheerleaders-peppning kangaroo-court. Först så hade cheerleaders fixat en "skönhetstävling" för två representanter från varje klass. De tävlade i lag och fick klä ut och sminka sig till tjejer! Sedan fick de visa prov på sina talanger, allt ifrån att sjunga till jonglera.
Efter det så var det dags för kangaroo-court.
Visste inte riktigt vad jag hade att föreställa mig, men det var väldigt kul! Det hela gick ut på att folk under veckorna har fått lämna in så kallade "anklagelser" mot varandra. Det kunde vara alltifrån att någon har för okontrollerbart hår till att någon blev anklagad för att vara en tjej/killtjusare. Sedan så fick de en bestraffning i form av något som hade något att göra med anklagelsen.
T.ex. så blev två killar anklagade för att alltid bära shorts och då fick de ta på sig väldigt tajta, långa och färglada trikåbyxor. Vi fick också se några elever utklädda till lärare då de blev anklagade för att vara deras favoriter! Det blev många skratt bland publiken kan man lugnt säga!
Efter det så var det att snabbt ta med bilen för att bege oss till bonfire. Då hade de tänt en stor brasa som man kunde stå och värma sig vid, mysigt!
Så det har varit en lång, men händelserik dag! Känner mig mör och sömnig så blir nog till att krypa till sängs snart!
Gäller också att tagga för imorgon är det dags för de stora matcherna! Först vankas det volleyboll för hela slanten mot Ennis! Något som kommer att bli tufft, men vi vill vinna! Det är homecoming och our house som vi säger så måste ha äran i behåll! Är nervös som bara den dock!
Efter volleybollen så blir det american football och även det mot Ennis!
Tusen kramar till er alla, ni är underbara!
Sara och Lucie
Fotbollslaget med coach Mr Lott (som även är vår mattelärare)
Jordan och Stephanie fixar mustangen
Vårt volleyboll-lag!
Beautycontest
Rektor Mr Johnson blir klippt av systrarna Gribenow under kangaroo
court. Tjejerna har blivit anklagade för att vara duktiga på att fixa och
dona när det gäller hår och detta blev deras "bestraffning"!

Ostkrokar, spandex, hobos och rockstars

Onsdag och ännu en rolig dag här under Homecomingveckan. Idag var klädkoden Hohos(uteliggare) eller rockstars så jag satsade på tuperat hår och mörk sminkning, I wanna rock!
Sedan så var jag totalt förvirrad då seniors och freshmans skulle hoppa på bussen och bege sig iväg för att måla TB. Det visade sig att de stackars freshmans skulle nymåla TB som står för Twin Bridges och är två asfalterade bokstäver, ett T och ett B uppe på en kulle längs vägen.
Efter lite målning så bestämde vi oss i klassen för att gå hem istället för att åka med bussen och det började bra. Men sedan så drog folk ut på tiden så mycket att vi började känna att nu kommer vi snart försent.
En kille fick till och med ett samtal från rektorn där han sa att om vi inte hann till tredje lektionen så skulle det bli kvarsittning..... Snacka om att jag var nervös!
Vi funderade även ut att det skulle kunna funka som ursäkt att förvirrade svensken hade tappat bort sig så att alla fick leta efter mig!
Men som tur var så löste det sig, så v klarade oss undan kvarsittning.
I slutet av skoldagen fick vi sedan gå för att kolla på killarns motsvarighet till vår fotbollsmatch igår, deras Powder Buff volleybollmatch!
Först spelade juniors mot freshmans och sedan var det dags för seniors mot junoirs. Riktigt roligt var det att killarna hade hittat kläder i form av spandexshorts och korta färgglada shorts, allt för att driva med oss tjejer då de tycker att vi spelar i det!
Till råga på allt så spelade seniorkillarna i korta shorts och bikinitoppar, snacka om att publiken skrattade!
Efter att seniors förlorade mot juniors var det dags för lärarna att möta seniorlaget! Båda gjorde ett bra jobb och gick in för det ordentligt! Speciellt kul när en av de lite äldre lärarna, Mrs Irene Crest blir presenterad som Hurricane Irene och alla vill att hon ska komma in! Lärarna segrade tillslut iallafall, men det var helroligt!
Försöker efterlikna en rockstjärna, siochså blev resultatet!
Min värdmamma med två killar från klassen som cowboys!
De gillade mer Western Wedneysday som skolan har haft innan så de satsade på det istället!
Leah och Sara
Här kastas det ostkrokar på en lagkamrat som har raklödder i ansiktet!
En rolig aktivitet de hade fixat på lunchrasten!
Juniors mot freshmans. Jag gillar speciellt Clarks utstyrsel längst till vänster!
Senoirs
Lärarlaget
Go for it!
Ska ta och krypa till sängs snart och försöka läsa The Notebook!
Kramar och pussar till er alla!

Touchdown!

Det har varit en spännande dag idag! Andra dagen nu i Homecomingveckan och man kan säga att skolan kryllade av gamla damer och herrar och några bebisar!
Hade lektioner som vanligt, och vi drog på oss rätt så mycket läxor så det var lite segt.
Sedan så var det volleyboll-träning, vilket var roligt! Efter det så hann jag springa till mataffären för något att äta innan det var dags att skynda tillbaka till skolan för att fixa våra matchtröjor inför the American Football- game! Jag kan säga som så att jag var riktigt nervös! Så vid sju-tiden begav vi oss till fotbollsplanen och lagen vi hade var, vi seniors och freshmans mot juniors och sophomores.
Så matchen började och även om jag inte riktigt hade en susning om vad jag gjorde så var det riktigt roligt att spela! Det var att blockera andra personer från att ta sig fram och i princip springa som gällde! Dock hade vi inga tacklingar, vilket nog var tur då det blev ganska så tävlingsinriktat. Man fick istället ha på sig ett skärp med gula (vår färg) eller röda flaggor som motståndarlaget skulle dra av för att stoppa en.
Killarna i klassen coachade och man kan säga att de riktigt gick in för det, nästan mer än vi tjejer! Det var extra roligt när duktiga Peyton (som är superduktig på alla möjliga sporter) kommer fram till mig och säger att vi ska försöka oss på ett trick.
Då skulle hon ge mig bollen, jag skulle springa för allt vad jag kunde medan hon täckte upp för mig. Det var läskigt kan man lungt säga!
Även om det inte direkt blev någon touchdown så var det roligt!
Här kommer lite bilder från dagen!
Old Anna
Clark och Mikayla
Söta bebisar i form av Kelsie och Heather
Morgan, Alison och Kirsten
Tårtätartävling!
Dags att måla tröjor!
Jag försöker fånga bollen
Teamsnack!
Go seniors/freshmans!
Lagom nervösa!
Laget!
Måste krypa i säng nu, klockan är supermycket!
Kramar i tusen!

First day of Homecoming!

Idag har det varit den första dagen av vår Homecoming-vecka och det var kul!
Möttes av en blandning nyvakna pyjmasklädda elever och stilga karriärklädda.  
Först på morgonen så samlades alla juniors och seniors för att ta bussen (den gula superamerikanska, kan inte sluta förundras över att de faktiskt finns på riktigt!) och begav oss till Butte för Career-day. Vi fick då åka till ett Buttes college, Montana Tech där massor av colleges från den västra sidan av USA var representerade.
Det var lite speciellt att gå omkring där som en utbytesstudent, förstod inte så mycket om man säger så, men vissa verkade iallafall intressanta!
Sedan åkte vi tillbaka till skolan och hann vara med på våra tre sista lektioner.
Volleybollträningen efter skolan var idag riktigt rolig, vi fick spela mycket och i slutet så spelade matcher där förlorarna fick springa så då blev det tävlingsinriktat på riktigt!
Vi måste träna ordentligt för på fredag är det dags för match mot Ennis, ett lag som blir svårslagna. Men det är vår Homecoming och det gäller att försvara våra färger!
Karriär-Anna och Pyjamas-Kjersten
Alison, Kelsie och Morgan
Är verkligen sömnig så det blir nog till att hoppa i säng snart!
Kramar!

Peppar inför Homecoming!

Har idag mestadels tagit det lugnt, kanske lite för lugnt då det är då man känner av att hemlängtan börjar smyga sig på. Men det är bara att försöka släppa det och försöka se bortom det. Jag är ju här, living the dream! Så efter att ha skypat med mamma, William och min nyblivna födelsedagsgris pappa kändes det bättre!
Har även joggat med fina Pippi och bjudit familjen på vår älskade Marabou Paradis som min underbara familj skickade med posten. Kan säga som så att de verkligen gillade det, de hälsar TACK!
Imorgon är det återigen dags för skolan, men det är ingen vanlig vecka för nu vankas det HOMECOMING! Det är en vecka där man peppar och verkligen försöker få fart på school-andan!
Så detta är schemat inför veckan än så länge! Tema för veckan är motsatser, opposites.
Monday:
Kläd-tema: Professional or Pyjamas day
Tuesday:
Dresscode: Grandparent or Baby Day
Wednesday:
Dresscode: Hobo (uteliggare) or Rockstar Day
Thursday:
Dresscode: All black or Mixmatch Day
Friday:
Dresscode: Spirit Day! Go Falcons!
!
Känner att jag inte riktigt har koll på veckan, men det ska bli väldigt spännande och kul! Några aktiviteter att se framemot är Powder Buff volleyboll och american football (då killarna spelar volleyboll och tjejerna american football) samt grillning!
På torsdag kommer kommer det att hållas ett Pep Rally, något som jag fortfarande inte riktigt har förstått vad det är för något!
Efter det är det Kangaroo court, som tydligen är när man anklagar varandra för roliga saker och sedan får man bevisa det. T.ex. kan det vara att någon blir anklagad för att ha för okontrollerbart hår....
Direkt efter Kangaroo court så blir det bonfire och lite annat mys.
På fredag blir det till att bygga flotten för hela slanten och sedan är det den stora paraden med Homecoming Prince and Princess (för juniors) och King and Queen (för seniors).
Sedan blir det både volleyboll- och american footballgames mot Ennis, vilket kommer att bli spännande då det är ett bra lag!

Så det blir nog en fullspäckad vecka!
Även grattis till vårt älskade HIF som är svenska mästare!! Wihoo, det är ni värda!!!!
Kärlek till er alla! <3

Grattis min älskade pappa!

Idag, den 24:e september fyller ingen mindre än min älskade pappa 50 år! Jag älskar dig så mycket och du är den bästa pappa man kan önska sig! Jag hoppas att din dag är underbar och jag hade så gärna velat vara hemma och fira med er just nu! Men får förhoppningvis vara med på ett hörn via skype!
Tack så mycket för allt du gör för oss, du är verkligen en sådan underbar pappa!
Här kommer en liten och knasig ramsa!
<3
Min pappa, den bästa pappa man kan få
Hopp och kärlek han till oss så
Någon man kan lita på fullt ut
och som aldrig tackar nej till en glasstrut
Hockey han är en baddare på
och kan få olydiga spelare att lyssna som få
Gitarren gärna på nära håll
och på Uffe Lundell och Springsteen han håller koll
Chokladbollar går alltid ner
Kan man inte få mer?
Pappa, han är en underbar lirare
Till dig vill vi alla bli firare
Jag hoppas att du får en riktig fest
Jag älskar dig, du är bäst!
En lite svettig bild på mig och fina pappa efter Springtime!

Ett svensk grattis till världens bästa pappa!

Svensk tid så är det den 24:e spetember nu så jag vill passa på att gratta världens bästa och underbaraste pappa som fyller 50 år!
Jag älskar dig så superdundermegaofantligtduper mycket! Du är den bästa pappa man någonsin kan önska sig!
Min underbara pappa!

Tropical Thursday och min första volleyboll match!

Idag har det varit en spännande (och lite nervös) dag!
Började med att vi hade våra klasser som vanligt fram tills chemistry lab som jag har efter lunch. Lektionerna var lite sega, men som tur var visade våra lärare oss nåd så det blev inga läxor idag!
Efter chemistry lab var det sedan dags för Tropical Thursday för oss som har anmält oss till något som heter FCCLA. Jag anmälde mig utan att riktigt veta vad det är för något, men kände att det skulle vara roligt då många elever på skolan är medlemmar och de rekommenderar det varmt.
FCCLA står iallafall för Family, Career and Community and leaders of America och det är en nationell organisation här i staterna där elever kan vara med att bidra i samhället (t.ex. genom välgörenhet) och även lära sig att bli bättre ledare.
Så idag var det då tema Tropical Thursday och vi tillbringade en stor del av eftermiddagen med att leka lekar, äta sötsaker, få träffa representanter för organisation och bara ha det roligt, till på köpet i ett helfestligt tropiskt dekorerat klassrum!
Det var toppen och jag tror att det blir spännande att vara med i gruppen!
En del av gruppen!
Fina Mikayla och Jeanne!
Efter skolan var det sedan dags för volleyboll för hela slanten! Först skulle vi ta foton på laget till att visa på programbladen och sedan började det närma sig matchstart. Min första volleyboll-match i Twin Bridges svarta, vita och röda färger mot Sheridan!
Snacka om att det var en nervös tjej som drog på sig mummer 14 idag! Jag fick hoppa in för Abby och spelade bakom så då blir det mycket jobb i försvaret.
Kan säga att det gick sisådär, men roligt som bara den var det iallafall och tjejerna i laget är verkligen härliga!
Extra roligt var det då både vi (junior varsity) och Varsity vann!
Det härliga laget! Jag är längst bort tillsammans med Katie.
Go Falcons!
Love,
Anna

Digital photography/Yearbook

Sitter har i skolan och har Digital photograpy/Yearbook, sorry att det ser konstigt ut utan vissa bokstaver! Det ar en superrolig klass och just nu fotograferar vi med olika modes/installningar. Som t.ex. Landskap och mat. Snart ar skoldagen slut och senare blir det volleyball for hela slanten!

Har har ni nagra bilder!


Anna FoodAnna FireworksAnna PortraitAnna Close UpAnna Carte Blanche

Busy, busy!

Varit lite stressigt idag kan man lugnt säga, men det har funkat!
Kom till skolan och hade min lektioner, jag börjar att komma in i det mer och mer nu även om det finns vissa klasser man gillar mer än andra....
Kan säga som så att digital photography/yearbook är dagens höjdpunkt, medans biologi inte direkt får en att hoppa högt.
Men kämpar på så gott det går.
Sedan hade vi träning vilket gick okej, vi tränade mycket på rotationen på banan så det var roligt. På torsdag ska jag få spela min första volleyball match! Nervös är då ordet, men det ska bli spännande! Vi ska spela mot Sheridan, vilket är grannorten här så det är lite rivalitet. Iallafall så går Sara, utbytesstudenten från Kina som vi åkte till Glacier National Park med där och hon ska också spela. Så det blir kul att träffa henne igen!
Nu är klockan alltför mycket så måste krypa till sängs!
Tusen kramar till er alla!

Idag kom posten med kärlek till vår dörr

När en trött och lite sliten Anna kom hem från skolan och träningen väntade dagens underbaraste överraskning här. Ett blått paket från min älskade och underbara familj, jag kan inte sluta le! Blev så glad, så glad och jag är så lycklig att jag har så underbara föräldrar och en underbar liten lillebror som väntar på mig hemma! William, mamma och pappa, jag älskar er så mycket!
Förutom en svensk flagga kom massor av vinterkläder (det var så kallllllt här i skolan idag så det passar perfekt!), presenter till familjen här, godis (lakrits och nötcréme, det längtar jag efter!!) samt mitt kära knäckebröd och fina meddelande!
Detta lyste upp min dag på alla sätt och vis!
Ni är underbara familj, vänner och släkt, Jag älskar er så mycket!

Höst i Twin Bridges

Det är så vackert här i Twin Bridges just nu. Trädens löv har fått en gyllenbrun nyans och många av dem börjar att falla. Sakta men säkert börjar nu hösten att komma.
Har varit ute på en joggingrunda med goa Pippi och även försökt att jobba lite på volleyboll serven, förhoppningsvis får jag snart se att det leder någon vart!
Imorgon är det återigen dags för skolan!
Från trädgården
All min kärlek till er!

I love Pippi!

Har tagit det lugnt idag och försökt sova ut (det enda kluriga med det var att när jag väl hade chansen så vaknade jag vid halv nio =lyckat!)
Iallafall så hämtade Jody mig senare för att åka in till Twin Bridges och heja fram Kjerstens volleyball-lag i deras turnering. Träffade även min värdssyster Alexis där, hon var söt nog att komma ändå från Helena där hon bor och hon ska stanna här över helgen.
När vi sedan kom hem passade jag och Kjersten på att träna lite volleyball och sedan tog jag och världens sötaste Pippi oss en liten motionsrunda.
Pippi måste helt enkelt vara världens snällaste vovve! Hon möter oss alltid när vi kommer hem, kommer alltid fram och vill gosa, lägger sig vid mig och är bara alltmänt mysig. Den hunden får en alltid på gott humör!
Ikväll blir det nog tv tittande för hela slanten och det känns skönt!
Världens bästa Pippi!

1 månad i staterna!

Kan inte riktigt förstå att jag redan har varit här i en månad. På ett sätt känns det som om tiden har flygit fram, men å andra sidan har vi hunnit med mycket!
Idag har det varit en lång dag (så ska snart krypa i säng!)
Började med skola till klockan två och vi kämpade på som vanligt. För mig är dagens roligaste lektion digital photograpy/yearbook med Mrs Sandru (min värdmamma) så ser fram emot den sista klassen varje dag. Just nu håller i på och fotar med olika modes, lägen, där vi bl.a. ska använda ett speciellt kameraläge för att fota mat, ljusa miljöer, porträtt och landskap. En spännande klass!
Direkt efter skolan var det sedan dags för att en fotografering med volleyball-laget. Man får fotograferas och hamna på så kallade "Buttom pictures" här, vilket är att man får sitt fotografi, med matchkläder och bollen på en stor, rund knapp man kan ha på sig. En ganska rolig idé och man kunde välja på att antingen individuellt eller tillsammans med någon, jag hoppas att fotografierna blev bra!
Sedan tog vi alla plats i bussen för att bege oss till volleyballmatchen. Det var både junior varsity och varsity som spelade, men dock var det bara junior varsity som vann.
Imorgon är det återigen dags för en turnering, men jag ska inte följa med. Kände att det var dags att sova in några timmar och vill även se min värdsyster Kjersten som också har en turnering, fast här i Twin Bridges spela.
Nu måste jag nog ta och lägga mig, Pippi sover redan här brvid mig! Jag skickar tusen kramar till er alla!
Jag och Lucie från Tjeckien för första gången i Twin Bridges tröjan!

Blowing in the wind

Kom hem för inte så länge sedan efter en lång dag i skolan. Vi fick sluta lite tidigare, men vi hade hemma-matcher i volleyball under eftermiddagen så har i princip hållit igång med det idag! Tjejerna vann alla matcherna och spelade prima mot Jefferson, det var roligt att se!
Sedan så skulle jag, Kjersten och Jody äta på restaurangen "The Shack" här i Twin Bridges och den middagen tog lååååång tid då maten var ganska så försenad. Men man ska inte klaga, den som väntar på något gott!
Nu ska jag ta tag i lite homework och sedan väntar kudden, ögonen håller på att falla samman!
Kramar till er alla!

Mud fight

Det blir förhoppningsvis bättre och bättre dag för dag hoppas jag. Jag är så tacksam och lycklig att jag har en underbar familj och vänner hemma som stöttar och skriver så fina ord. Det lyser verkligen upp min dag och får mig att känna mig bättre till mods!
Ni är så underbara!
Har inte så mycket läxor idag så det lättar upp humöret lite. Idag var vi även på en lagmiddag hos Kristen och det var kul, så det behövdes!
Fick även skratta lite då några av tjejerna drog mig ut på en fyrhjulingsfärd. Jag trodde att vi bara skulle ta en liten sväng, men det slutade med lerkrig! Vi hade två fyrhjulingar och jag åkte med Allison. Tänkte att det skulle blir en rundtur, men med lera och backiga vägar blev det en skakig färd. Medans den andra fyrhjulingen åkte runt lerpölarna så styrde Allison kort sagt rakt igenom dem. Så vi fastnade nästan och fick ägna en stund åt att leta efter hennes ena sko i pölen. Jag var ganska så lortig om man säger så när Rick hämtade mig, men jag tror att det behövdes idag.....
Abby, Morgan, Daphne, jag, Haylee, Allison och Kristen
Tack för att är så stöttande och underbara! All min kärlek till er!

Lite nere....

Har varit en lite nedstämd dag idag. Lite komiskt för det visade sig att både jag och Kjersten hade haft en sämre dag, så när vi kom hem var varken hon eller jag så jätteglada. Det är nog en mix av lite allt möjligt tror jag.
Att det ibland kännas som att man har svårt att komma in i gemenskapen i skolan. Det är inte så att eleverna inte är snälla, det kanske bara är en sådan fas när man känner att intresset av att man var ny och kom från andra sidan Atlanten har lagt sig och nu är det istället dags att ta tag i vardagen och hitta kompisar.
Jag vet inte, har bara varit en sådan dag. Men nu måste jag ta mig i kragen, fånga dagen.
Älskar er alla!

Måndag hela veckan

Måndag och back to school. Vi hade en minnescermoni idag för 9/11 där texter lästes och bilder visades. Det var fint och man fick en stund att tänka och minnas.
Annars har skolan rullat på som vanligt, har lite läxor och vi hade även volleyball-träning. Det gick sisådär idag, det är speciellt tekniken när det gäller serven som inte riktigt vill gå min väg. Men har fått en privatlärare i Kjersten så vi försöker hinna med att gå ut en sväng efter våra träningar för att öva lite, jättegulligt av henne!
Något annat som jag funderar lite över är att organisationen som jag åker med, ISE anordnar resor under året. De varierar från en week-end i New York till en vecka i Hawaii eller California. Det hade varit jätteroligt och det är inte så fasligt dyrt, så det hade verkligen varit något. Men vet som sagt inte riktigt hur jag ska göra än.
Hm, värt att tänka på, en dock så måste man ha bestämt sig och vara redo att boka om man vill nu på torsdag så värt att tänka lite snabbt på!
Hoppas att allt är bra hemma! Kramar till er alla!
Bild jag tog från Digital photography/yearbook

9/11

Idag är det tio år sedan de fruktansvärda händelserna i New York den elfte september. Dagen har varit tryckt av känslor och det kan nog inte ha undgått någon.
Det har varit mycket på tv, även om vi inte har tittat så mycket. I morse var det en vacker minneskonsert i New York som de sände och i tidningarna har det gått att läsa om det. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Har dock skypat med Fredda och Vanja som befinner sig i New York. Det var härligt att se er och vilken fin lägenhet ni har fixat! Grattis i efterskott till fina Vanja som fyllde år igår!
Imorgon är det återigen dags för skola och jag undrar om vi kommer att göra något med tanke på dagen. Det är mycket känslor och mina tankar går till de drabbade.

Italy + Sweden = sant

Har varit en lång dag idag och börjar känna mig lite sömnig. Kom iallafall upp i morse och i bussen till Philipsburg (som för övrigt var en riktigt mysig liten ort, såg ut som taget ur en gammaldags film!) så sov de flesta.
Tjejerna var duktiga som vanligt och vi som inte fick spelade hejade på så mycket vi kunde!
Sedan så följde jag med en av tjejerna, Bayley´s familj och deras nykomna utbytesstudent, Lucie till Butte. Jody och Kjersten är nämligen på Kjersten´s volleyballturnering så det var bäst att jag följde med någon som kunde skjutsa hem mig.
Så vi hann inte med att se hur resten av turneringen gick för tjejerna, men jag väntar på uppdatering!
Iallafall så åkte vi in till Butte och passade på att besöka det superamerikanska Walmart. Detta var andra gången jag satte min fot där och det går inte att beskriva hur stort det stället är! De har verkligen allt man kan tänka sig! Allt ifrån tusen sorters flingor till kameror, läkemedel, kläder och blommor.
I motsats till stora Walmart visade Bayley´s mamma Jana oss ett litet smultronställe inne i Butte. Det var en liten italiensk butik med mat, kakor, ost, bröd, godis. Mums med andra ord! Det roliga var dock att när vi gick in där visade det sig att de hade svenska varor!!
Så har hade vi glädje när jag kunde köpa med mig två paket Wasa knäckebröd, Krisprolls skorpor, Anna´s pepparkakor och lakritssnurror! Äntligen knäckebröd!!
Har tänkt att bjuda familjen på lite av varje, så får se vad de tycker!
En mini-Anna utanför Walmart
I <3 svenskt
Puss&kram

Home games!

Fredag and that´s great! På fredagar har vi en lite kortare dag, vi slutar klockan två istället för ca halv fyra så det är super!
Då det äntligen var dags för den första volleballmatchen hemma hade vi inte någon träning så det blev en tidig hemkomst med Jody. Passade på att ta en joggingrunda med Pippi och sedan gjorde jag även chokladbollar som jag tänkte bjuda laget på! De blev lite misslyckade, men de gick ned här hemma iallafall!
Så sedan var det dags för volleyballmatchen här i Twin Bridges mot Lima (det är lite häftigt farmor och farfar!) Laget vann så det var roligt, bonus var att chokladbollarna också gick hem!
Efter det så gick vi till football-planen för att heja fram American football laget till seger mot Sheridan. Jag förstår fortfarande inte mycket, men det är roligt och idag vann de så det var extra skoj.
Imorgon är det återigen dags för volleyboll och det kommer att bli en lååååång dag. Vi ska träffas, håll i hatten nu, så tidigt som kvart i sex på morgonen! Jag gissar att det kommer att bli lite sovtid på bussen mot Philipsburg dit vi ska!
Så ska ta och gå och lägga mig nu!
Go for it!
Band innan footballmatchen
Söta cheerleaders! De finns på RIKTIGT!
Let´s go!
Puss och kram till er alla!

Team dinner

Sitter här och försöker ta itu med lite läxor. Just nu går dagarna ungefär: skola, volleyball, läxor, sova.... Men jag gillar det!
Idag hade vi förresten en jättemysig middag tillsammans i laget hos Alyssa. Laget brukar äta tillsammans dagen före matcher, nu tror jag dock att det kanske först och främst är hemma-matcherna. Det var iallafall riktigt kul och mumsig mat!
Fick skjuts av Stephanie och när vi väl var där åt vi och passade på att leka lite lekar. Bl.a. en lek då man fick ett spansk namn tilldelat sig och sedan skulle man klappa en rytm, till slut gick det fortare och fortare medans folk åkte ut så det blev galet in the end!
Snart dags att sova, imorgon väntar både hemmamatcher i football och volleyball, GO FALCONS!
Härligt gäng! Gillar också partymuggarna som här är gröna istället för röda!
Puss och kram i massor!

Trött tjej

Har varit lite seg idag kan man säga.... Började dagen med att försova mig lite då klockan inte ringde.... Som tur var blev jag väckt av Jody inte alltför sent så det löste sig.
Skolan trummade på, vi får läxor lite då och då så det är bara att köra på. Vi har även fått en annan utbytesstudent på skolan nu. En jättetrevlig tjej från Tjeckien som heter Lucie!
Hon följde med på volleyball-träningen, en träning som gick bra idag! En rolig övning var när coach helt plötsligt tog fram en stol, ställde den på planen och frågade vem som var äldst i gruppen. Då det var jag fick jag snällt sätta mig ned och sedan fick jag en skål med M&M´s och jag som inte ens kan äta choklad! Så nu skulle tjejerna ta emot bollen och försöka träffa mig där jag satt, lyckades de fick de ta över platsen och fortsätta äta!
Snacka om att det blev liv i luckan då alla ville träffa varandra!
Det var roligt och jag uppskattar att vi gör lite sådana saker på träningarna, det känns speciellt! Sedan var Kjersten så snäll så när vi kom hem föreslog hon att vi skulle jobba lite på våra servar! Det går fortfarande sisådär med mina, men jag hoppas att det snart fixar sig!
Nu ska jag fortsätta lite med läxorna och sedan blir det nog dags att lägga sig.
Kramar till er alla! Love <3

Labor day

Har idag varit ledig från skolan, då det är en helgdag här som heter Labor Day, för att hylla arbetarnas insatser i landet.
Så har passat på att ta det lugnt idag. Har skypat med min underbara familj, William, mamma, morfar pappa, faster, farmor och Julia!
Det kändes underbart att få prata och "kramas" lite genom datorn! Jag längtar efter er alla!
Fick även en liten impuls till att baka idag, så gjorde världens bästa Gabriellas bästa kladdkaka! Dock går inget upp mot din, men de gillade den "brownie-liknande" kakan.
Nu tänkte jag krypa till sängs, imorgon är det återigen dags för skolan, så det är bara att keep going!
Älskar er så mycket!

Glacier National Park

Kom sent i söndagskväll hem ifrån Glacier National Park tillsammans med mina lokala kontaktpersoner, Mr and Mrs Bartoletti och utbytesstudenten Sara från Kina. De är så snälla så idag (tisdag) bjöd de alla oss fyra utbytesstudenter (jag, Sara från Kina, Robin från Belgien och Johannes från Danmark) och våra värdfamiljer på grillning!
Måste bara säga, vilken upplevelse! Underbara och häpnadsväckande vyer av berg, glaciärer, natur och klarblå sjöar!
Vi begav oss tidigt i lördags då en lång bilresa på sex timmar väntade. Dock så fick vi lite bilproblem på vägen så vi var tvugna att vända mot Great Falls istället. Så jag och Sara fick spendera några timmar i ett köpcentrum medan Mr and Mrs Bartoletti köpte en nya bil.
Tillslut så kom vi dock fram, lagom till det var dags för solen att gå ned, så det var jättevackert! Över natten stannade vi i en stuga de så snällt hade hyrt och på morgonen åkte vi förbi ett hotell i närheten för en riktigt brakfrukost, mysigt med andra ord!
Sedan tillbringades en stor del av söndagen med att vandra (eller hiking som de säger här) i parken. Man kunde välja olika leder, allt ifrån dagsturer till lite kortare.
Vi tog bl.a. en båt över två vackra och klarblå sjöar där vi fick se en björn (inte grizzly!) och en älg längs vattenbrynet, häftigt!
Sedan fick vi vandra vidare och det var så mycket att ta in, underbart vackert!

Busy day!

Vilken dag det har varit idag! Får nog kalla det en, "testa på nya saker dag"!
Börjde med att jag, Kjersten och hennes kompis Megan blev hämtade en skolbussen. Så nu har jag för fösta gången åkt med en äkta amerikansk, gul skolbuss! Det kändes lite speciellt!
Sedan så var vi i skolan i kanske en halvtimme innan det bar iväg till ännu en volleyball-matchdag! Denna gången i Shields valley som ligger ca tre timmars enkel bussresa från Twin Bridges så det var en bit att åka. Men tjejerna är så goa så det var roligt!
DUKTIGA är de också, kände mig så stolt över dem när alla matcherna vanns! Go Falcons!
Sedan så var det att snabbt packa ihop våra saker och börja resan mot Twin Bridges igen. Idag spelade nämligen skolans killar sin första match i amerikansk fotboll och målet var att vi skulle hinna hem till den!
Vi kom ungefär till halvtid så nu har man fått sett en amerikansk fotbolls match live, det var häftigt!
Även om jag absolut inte förstod reglerna, var det roligt och killarna vann så det var extra kul!
Alla här är verkligen in to it. Byn kommer och stöttar och det hejas och ropas. Det var extra roligt när tjejerna fick stå och förklara allt för mig, men jag försökte följa med så gott jag kunde. Hejade när de andra gjorde det för det mesta!
När Sara en gång sa "nu fick de poäng" började jag hurra, men sedan visade det sig att det var motståndarlaget, så man kan nog säga att jag inte riktigt förstod allt!
Imorgon är det dags för en annan spännande utflykt! Min lokala kontaktperson här ska ta med mig, en annan utbytesstudent från Kina och kanske en annan utbytesstudent från Danmark till Glacier Park! Det är en national park i norra Montana, på väg till Kanada så det ska bli spännande!
Tycker att det är väldigt snällt av henne och hennes man att låta oss följa med. Tydligen så har de hyrt en stuga, så vi blir borta lördag till söndag! Det är en bit att åka dit, det tar ca 6 timmar enkel bilresa och sedan ska vi hinna med att hajka och lite sånt! De säger även att det kan bli snö där nu, så vi får se hur det blir! Jag hoppas att det blir bra iallafall!
Så nu måste jag ta tag i lite packning och sedan ta och lägga mig, det blir en tidig morgon!
Jag och den fina gula bussen!
Go Falcons!
Tusen pussar och kramar tiller alla!

All set!

Har varit en fullspäckad dag och nu är jag verkligen helt slut!
Vi var först i skolan till ungefär kvart i två och sedan bar det iväg till Ennis för volleyballmatcher! Efter en 45 minuters bussresa (tycker det är lite häftigt att de har en egen sportbuss med Twin Bridges loggan på;)) kom vi fram.
Jag spelade inte då jag inte har kommit upp i så många träningar det krävs än så satsade på att vara bänkvärmare och fylla vattenflaskor!
Men måste bara säga, vilka matcher! Alla tre lagen, här går de från c-squad, via junior varsity och tillslist till högsta, varsity spelade hur bra som helst och alla tre matcherna vann vi!
Höjdpunkten var när varsity, som är där de som har spelat längst spelar skulle möta rivalen Ennis. Tydligen så har de inte vunnit över dem på något år så det var nervösa tjejer som gick in på planen!
Nog var matchen nervös alltid!
De vann första set, medan Ennis vann andra och tredje. Så för att att inte förlora behövde laget vinna fjärde och det gjorde de!
Så eftersom det var bäst av fem, blev den femte den avgörande efter två-två i set. Efter ett härligt spel vann tillslut Twin Bridges med ca 25 mot 23 tror jag, det var jämt som in i iallafall!
Nu måste jag nog ta och sova, imorgon väntar en annan lång resa på ca tre timmar med volleyball-laget, men hoppas det går bra!
Glada tjejer i bussen!
Kramar till er alla!

Happy birthday Fredda!

Idag fyller ingen mindre än min fantastiska farbror Fredrik 40 år!
Jag skickar massor av kramar, vi är långt ifrån varandra, men åtminstone på samma kontinent då de bor i NEW YORK!
Har precis satt mig här och ska snart ta itu med lite läxor, just nu är det engelskan som ger en mest jobb.
Vi går igenom och har test titt som tätt på saker som jag knappt förstår på svenska= inte så bra!
Det är direct och indirect object, gerunds, objective complement, object of preposition....
Jag hoppas att jag lär mig, men just nu känns det som att de går så fort fram. Det är bara att hålla tummarna för att jag överlever!
Volleyballträningen gick bra idag och det var roligt! Serven kommer närmare och närmare nätet iallafall så snart hoppas jag att den går över!
Kort sagt så hoppas jag att det blir bättre och bättre!
Imorgon åker jag med resten av volleyball laget på en matchdag, så vi får sluta efter lunch ungefär. Det är det ena lagets första match för säsongen så jag hoppas att det blir bra!
Passar på att lägga upp två låtar som spelas konstant här. De kommer nog alltid göra att jag tänker på Montana!


Crazy girl by Eli Young Band
My kinda party by Jason Aldean
Kramar

RSS 2.0