Knasiga men roliga dagar!

Har varit två ganska så annorlunda och lite knasiga dagar med oväntade händelser så har knappt hunnit tänka!
Iallafall för att ta det från början så träffade jag Lucie och hennes kontaktperson Irene (en äldre dam som också är lärare på skolan) samt Irenes dotter och barnbarn för att bege oss till Ennis och sedan till en större stad här i Montana, Bozeman. I Ennis skulle vi träffa den finska utbytesstudenten, men efter lite strul så blev det tyvärr inget av det. Men vi åkte vidare mot Bozeman där vi först gick runt i lite affärer, hittade dock ingenting.
Sedan så åkte vi till något som de kallar Maze här. Det är en sorts attraktion för turister och ortens invånare under hösten där man kan göra olika höstiga saker som att köpa färska grönsaker, hitta pumpor i alla storlekar och till slut så kan man gå runt i majsfält.
Det låter helskumt och för mig var det likadant innan vi förstod var det innebar! De har då gjort små gångar man kan följa, ungefär som i en labyrint i ett majsfält, det känns lite som de där klassiska läskiga filmerna när karaktärerna blir jagade i fältet.
Efter att det började att regna så fick vi dra oss tillbaka, men vi gav inte upp utan hittade en annan typ av Maze lite längre bort. Den här var lite större, de hade bungyjump och andra roligheter och skiljde sig ifrån den andra med att man här befann sig i en labyrint gjord av höbalar istället!
Speciellt, men en riktigt bra idé! Det är nog bara i Amerika man kan hitta sånt!
Så idag var en annan speciell dag. Efter att ha gått upp tidigt för att möta upp min Kemi och Biologi lärare Mr Powell och Lucie tillsammans med Jody så tog Mr Powell över ratten då han hade ordnat en trip till Centennial Valley som är som ett område mellan bergen.
Så sagt och gjort, efter en lång bilresa med stopp för en mäktig breakfast à la America bestående av ägg, mackor och korv kom vi fram. Kan bara säga som så att det var otroligt vackert och det blev många photo-stopp! Snötäckta berg, röd, orange skiftande träd, porlande bäckar och öppna landskap, man blev förbluffad! Så det sa klick, klick när det gällde kamerorna iallafall! Det blev även en liten snabbvisit i Idaho, då vi passerade gränsen.
På vägen hem släppte de av mig hos Katie som hade sin födelsedags middag idag och jag kan nu säga att jag är mätt som bara den! Vi dekorerade mina första riktiga American cupcakes, vilket var riktigt kul och smaskigt!
Utanför majsfälts labyrinten!
Pumpor!
Mer pumpor!
Mysig höstmarknad!
Från idag, fredag. Long and winding road!
Idaho and Montana
Vackra vyer
Snö!
och berg!
Cupcakes!
All min kärlek till er alla!

Kommentarer
Postat av: pappa

Du har inte tänkt på att bli naturfotograf? Vilka vackra bilder, snyggt plåtat! Ha det bra, käraste dotter, pappa.

2011-10-22 @ 09:00:20
URL: http://annafilippa.blogg.se/
Postat av: mamma

Olalaaa! -Så mysig marknad, känns som i en scen av "Stekta gröna tomater"!:D -Vilka vackra bilder!!

Ser ut att vantar och mössa snart blir ett måste!

Kraaam! <3

2011-10-22 @ 10:07:41
URL: http://annafilippa.blogg.se/
Postat av: linnéa ungewitter

åh anna det ser helt fantastiskt fint ut! vilket ställe du har hamnat på :)



kikar in här titt som tätt för att se att du har det bra och vad du hittar på. du verkar ha det super! :D

2011-10-23 @ 11:08:29
Postat av: Faster

Håller med alla ovan! Vilka vyer - otroligt vackert! Njut!

Kramar Faster o Kussen

2011-10-23 @ 11:58:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0