Utbytesstudent USA -

Trötter

Har precis satt mig vid läxorna efter en god middag, taco = mumsfilibabba!
Börjar känna mig riktigt trött, så jag hoppas att jag kan ta mig igenom all homework utan att somna! Här satsar det verkligen på läxor över en dag, det blir ungefär så att de säger att man ska vara klar till lektionen nästa dag (då vi har samma schema varje dag)
Det känns lite ovant då vi är vana vid att just läxor inte spelar så jättestor roll. Då är det mer viktigt att man pluggar inför prov.
Så ska nu skriva en text med argument om man ska behålla högtiden Columbus-day som de har här, byta namn på den eller ta bort den helt.
Jag tänker nog lite att man borde ändra så att det blir Explorers-day då det är så många andra som man glömmer.
Känner även att det kommer att ta tid innan jag kommer in i rutinerna här. Kom idag på att jag har missförstått matteuppgiften vi hade, smartie här ;)
Testet vi hade idag på english grammar gick nog sådär om jag ska vara ärlig, det var klurigt, så jag hoppas att det inte blir allt för dåligt resultat!
Efter skolan var det återigen dags för volleyballträning och det var nog inte heller min bästa dag i en gympasal. Blev lite jogging på löpbandet istället, men jag hoppas att jag känner mig mer 100% imorgon!
Nu måste jag återgå till Columbus!
Kramar till er alla!
Passar på att lägga upp lite bilder från dagens digital photography/yearbook lesson.
Vi skulle fotografera landskapsbild, porträtt m.m.
The treasure state! Big sky country!
Vår American football plan!

Min första volleyball träning!

Nu har veckan startat igen här på Twin Bridges High school och vi har hunnit fått lite läxor. Har matteuppgifter och ett english grammar test till imorgon som jag är lite nervös för! Alla andra verkar ta det lugnt, men är rädd att det blir klurigt.
Annars går det framåt, var på min första volleyballträning idag! Var nervös innan, men tyckte att det var roligt när man väl var igång! Tjejerna i laget är verkligen goa så det peppas som bara den.
Speciellt när jag hade problem med lite saker ;)
Som t.ex. att göra överhands serve istället för att göra underifrån och då kommer de fram och visar hur jag ska göra, tyckte det var gulligt!
Som när Morgan tar fram en boll och säger att hon känner på sig att detta är lyckobollen som kommer att gå över nätet!
Det enda som var lite tråkigt var att jag lyckades få en boll på fingret, så kunde inte vara med hela träningen, fick istället gå med ispåse. Men hoppas att det blir bättre imorgon!
Nu får jag nog fortsätta med the english grammar!
Min fina skola!

Grattis Kjersten!

Idag fyller min värdsyster Kjersten 14 år! Stort grattis!
Men vi firade henne igår kan man säga, med typiska amerikanska hamburgare och ett supersöt tårta (en med lila frosting ovanpå!)
Jag blev iallafall lite rörd när jag kommer till matbordet och ser att Jody har satt fram den svenska flaggan jag gav dem! Då de fick presenterna nämnde jag att vi i vår familj brukar ställa flaggan på bordet inför varje födelsedag och det hade Jody gjort! (var inte det gulligt, mamma?)
Jag tror även att Kjersten blev glad för armbandet hon fick av mig där det står "Lev din dröm"! Nu fick de lära sig lite mer svenska ord än skit och jäklar iallafall!
Idag har vi också haft en jätterolig förmiddag! Jag, Jody och min lokala kontaktperson, Laurie begav oss nämligen ut på en kajakutflykt i Jefferson River!
I ungefär två timmar paddlade vi och det var hur vackert som helst! (vi vågade dock inte ta med några kameror med risk för att välta!)
Det tog ett tag innan man kom in i själva rytmen, men det gick bra! Det enda som var lite läskigt var att jody välte, men hon klarade det hur bra som helst och var lika glad ändå!
Så i vissa delar var det lite mer strömt än i andra och då var det bara att följa med strömmen om man säger så! Det som också var härligt var när vi bestämde oss för att ta ett dopp.
Sagt och gjort, då satte man sig ned i vattnet med kläder och flytvästen på och bara åkte med strömmen en bit, det var kul!
Kändes lite som en safari då vi paddlade på och upptäckte rådjur, pelikaner, bävrar och en örn längs vägen, häftigt!
Det var minst sagt en rolig upplevelse och jag tror att man kommer att känna sina armar imorgon iallafall efter all den paddlingen!
När det senare gäller dagen så ska vi nog på en födelsedagsmiddag (dock ej Kjerstens). Det är ett par i Twin Bridges som fyller år och det verkar som om de har bjudit hela byn!
Tydligen så är det även mycket mat att vänta, om jag hörde rätt så pratade de om en gris....
Värdpappa Rick vid matbordet lördag kväll!
Min fina värdsyster Kjersten med den lila tårtan! Här har vi även den
svenska flaggan jag gav dem som vi hemma använder till alla födelsedagar!
Kramar, Anna

Go Falcons!

Har kommit hem från en liten volleyboll-turnering med laget (deltog dock från läktaren, ska börja träna först nu på måndag) så nu har jag varit på min första High School match! Det var kul och laget var jätteduktiga (tre matcher av tre vann de!)

GO FALCONS!
Kristen satsar på serven!
Skolbussen går ändå från Lima!
Kramar från Montana!

Friday!

Har kommit hem från min andra dag på Twin Bridges High School och det kändes bättre idag. Dagens händelse var iallafall att vi lyckades komma på varför jag inte har kunnat låsa upp mitt skåp, tydligen så snurrade jag det åt fel håll!

Dagen bestod av lite kortare lektioner då det är fredag, men vi hann iallafall få veta att vi ska ha ett english test på tisdag :/
Efter lunch var det sedan dags för alla att göra community service vilket innebar att vi fick gå runt och städa runt en plats där marknader of hålls. Det var otroligt varmt, men ändå helt okej.
Efter skolan var det dags för volleyboll-träning och det var kul! Tjejerna är verkligen duktiga så det ska bli spännande att se hur allt ska gå för mig när jag ska börja träna nu på måndag. Ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det går!
Imorgon har laget även en liten turnering på tre matcher i grannkommunen Sheridan så tänkte hänga med där och heja och se hur det går!
När det sedan gäller New York så är det ju en storm som ska komma in, Irene och min farbror och hans flickvän är där. De ska ta sig ut från staden, men jag är orolig för dem. Tänker också på alla utbytesstudenter som ska ta sig dit. Hoppas att det löser sig!

First day of High School!

Har precis överlevt min första dag på ett amerikanskt High School!
Vaknade och var nervös, men det kändes skönt att ha min värdmamma runt hörnet i korridoren, hon är verkligen bäst!
Iallafall så kom vi fram där vi åtta-tiden ungefär och dagen/skolåret började med samling i gympasalen då rektorn höll tal. Tal och tal, han pratade mestadels om vad som måste göras när det gäller kurser och papper att lämna in, menmen.
Sedan var det dags för två killar att tillsammans prata om motivation och målsättningar. Jag tyckte att de var riktigt bra och de gick även in för det totalt! Så nu har vi fyra B:
Be youself
Be positive
Be your best
Be a good teammate
Vi fick även följa med de två som ett första stopp med just målsättningar då vi senare klassvis hade olika stationer att gå till.
Vid lunch fick alla nya elever (jag var den enda utbytesstudenten tillsammans med kanske fem andra nya elever)  sitta tillsammans med representanter från skolans elevråd tror jag att det var.
De var iallafall jättetrevliga tjejer och jag hoppas att vi kommer kunna ha lite klasser tillsammans!
Efter lunch fick man gå till sina klasser i ungefär en kvart och det var ganska stressigt! Jag fick mitt skåp idag och att lyckas öppna det känns som en vetenskap i sig! Det är kombinationslås, där man ska skruva hit och dit och till råga på allt komma ihåg koden!
Så jag lyckades den första dagen låsa in min "kom ihåg" lapp och senare då jag inte fick upp låset blev jag försenad till en av dessa minilektioner!
Bra jobbat första dagen!
Jag hoppas att saker klarnar upp imorgon och att några andra löser sig!
Kjersten och jag utanför huset!

Getting ready

Ska snart bege mig till min första dag på ett amerikanskt high school! Nervös är bara förnamnet!

Blöt vovve och äpplepaj

Har precis kommit hem från skolan. Vi har inte börjat än, men följde med Kjersten och Jody (som jag från och med imorgon få tilltala Mrs Sandru eller som Kjersten säger Mrs Mom!) för att spela lite volleyboll med Kjersten och hennes kompis.

Det var ett tag sedan jag spelade så det var lite ringrostigt om man säger så! Men jag hoppas att det blir bättre ju mer jag tränar. Vet ni förresten att skollaget i volleyboll tränar varje dag efter skolan i ca två timmar?! Inte nog med det så har de matcher varje helg och ibland på en vardag också!
Det kommer bli mycket att göra kan jag lugnt säga men det är väl bara att göra sitt bästa!
Innan idag så tog även Kjersten och jag med oss Pippi till dammen för att låta henne bada och shampooneras. Det är alltid lika sött att se henne hoppa upp på bakhyllan till fyrhjulingen.
Speciellt gulligt var det när Pippi bestämde sig för att jaga fiskar i vattnet, hon simmade runt, runt men de snabba fiskarna gick inet att få tag på!
Hon är så snäll den vovven!
Sedan har jag även passat på att göra en äpplesmulpaj! Vi åt den under tiden vi såg på en baseball match, Montana mot California. Turneringen heter Little league och det var små killar i tolvårsåldern som spelade, men de var duktiga! Tydligen så har Montana inte kommit så långt i sådana sammanhang tidigare och nu lyckades de även vinna!
Så det var roligt och nu är det glada miner här! Äpplepajen gick också ned och familjen tyckte om den, så det var skönt!
Jag var lite nervös, speciellt då man var tvungen att omvandla gram och dl till cups och oz. Det är även klurigt att änvända ugnen här då man måste tänka från Celsius till Fahrenheit.
Nu tänkte jag även passa på att visa er lite hur huset ser, lite sent, men bättre sent än aldrig!
Huset!
Jag älskar gungan! Det är en sådan vi vill ha hemma!
Trädgården!
Huset
Lite av gården
Min sköna och stora säng!
Rummet
Köksbordet
En liten kass bild av det mysiga vardagsrummet! De har djur lite överallt ;)
Bild över hästhagen
Vägen in till gården, the ranch!
Sandru Ranch!
Jag börjar även High School imorgon! Nervös som bara den!

Schema = check!

Hejsan ni underbara! Jag hoppas att allt är bra hemma!

Idag har vi fixat och donat med lite allt möjligt. Jag började känna av halsont igår och imorse när jag vaknade mådde inte heller magen så jättebra. Men praktiskt nog så hade jag en läkartid för hälsoundersökningen man måste göra här för att få delta i aktiviteter på skolan.
Så sagt och gjort, Jody släppte av mig där och efter några papper och själv undersökningen var jag sedan klar för att få spela. Det som dock hände var att jag tydligen har en infektion så läkaren skrev ut antibiotika, så nu är jag inte direkt redo för att spela....
Men det är en fem-dagarskur så jag hoppas på att känna mig bättre snart!
Sedan fick jag även följa med Jody och se skolan för första gången! Det var spännande och skolan ser verkligen fin och fräsch ut! Fick även möjlighet att träffa några av lärarna och de verkade jättetrevliga!
Efter att tag var det sedan dags för min första amerikanska vollebollträning, dock som åskådare! Wow, jag kan bara säga att de tjejerna var duktiga! Det var smashar och servar om vart annat, men det var häftigt att se! Måste också säga att idrottshallen var jättefin! Spegelblankt golv, läktare (små, men söta), samt väggar klädda i skolans färger svart, vitt och rött. Skolans hejarramsa fanns till och med där uppe på väggen! Go Falcons!
Det kändes kort och gott som att kliva in i en high school- film!
Det var även kul att träffa tjejerna i laget, de alla verkade söta och trevliga så jag hoppas att det blir bra! Coachen var även så snäll att hon sa att jag kunde få följa med på en miniturnering de ska på i grannortern Sheridan på lördag! Även om jag inte ska spela så fick jag hänga på för att heja och vem vet kanske fylla en vattenflaska eller två ;)
Men innan dess satt vi ned en stund tillsammans med the counselor för att välja ämnen och sätta samman mitt schema. Här har de samma schema varje dag, så the first period (som är ungefär första timmen) har man ett ämne och nästa dag har man samma vid samma tid.
Som man kan se så har man även endast ca TRE minuter mellan varje lektion! Det känns svettigt måste jag säga, som tur är är inte skolan så stor, men jag tror inte att det uppskattas att komma sent....
De har även en mini lunchrast på 30 minuter, så det gäller att skynda sig mellan svängarna!
Så skolan startar nu på torsdag, men om jag har förstått det rätt så verkar torsdag och fredag bli en liten mjukstart, så då tänkte jag passa på att känna så att klasserna känns rätt. Jag hoppas att detta blir bra!
Så här blev iallafall mitt schema måndag till torsdag. På fredagar slutar vi vid två så då blir lektionerna ungefär tio minuter kortare:

First period: 8.15-9.10 : US History
Mr. Tatarka

Second period: 9.13-10.08: English
Mrs. Downing

Third period: 10.12-11.07: Applied music
Mr. Ballou

Fourth period: 11.10-12.05: Trigonometry
Mr. Lott

Lunch: 12.05-12.35

Fifth period: 12.35-13.30: Chemistry lab
Mr. Powell

Sixth period: 13.33-14.28: Biology
Mr. Powell

Seventh period: 14.31-15.26: Digital photography/ yearbook
Mrs. SandruSittandes i gungstolen med förra årets yearbook, något som jag hoppas
ska bli kul att göra!
Puss och kram till er alla!


Back to school shopping i Helena

Hejsan!
Nu har vi tillslut kommit hem efter en lång dag i Montanas huvudstad Helena! Det har varit riktigt varmt och vi har försökt hinna med så mycket som möjligt (bland annat att shoppa inför den stora skolstarten) så det har varit svettigt på alla möjligt sätt! Det var upp emot 35°C ett tag så vi höll på att svimma!
Helena var iallafall riktigt vackert, för att vara en av de större städerna i en stat kändes den liten och mysig. Inga skyskrapor här inte ;)
Fick även möjlighet att träffa fler ur familjen! Vi åt lunch med värdsyster Alexis och hennes pojkvän och de var båda jättetrevliga. Sedan hälsade vi även på hos Jodys mamma Betty och pappa Walter och de passade på att berätta om sin historia.
Sedan har vi i princip åkt rundor till olika affärer för att handla nödvändiga saker. Jag har tillslut fixat en ny kamera så det känns skönt! En i samma modell som jag hade innan, så jag är glad!
Har även handlat andra saker som behövs till skolstarten på torsdag som block och pennor. Jag trodde att vi skulle börja skolan nu idag, måndag men tydligen är det inte dags förrän på torsdag så det blir lite extra tid!
När det gäller shoppingen blev det även lite grejer inför vollebollen och de andra sporterna (något jag är nervös inför!) så som shorts, t-shirt, vattenflaska, strumpor och underkläder. Fick även reda på att de tydligen använder ni vet sådana korta spandexshorts/cykelbyxor här så om jag platsar blir det att satsa på det, hehe!
Snart ska jag ta och krympa till sängs, imorgon väntar en hälsoundersökning som man måste göra för att få delta i aktiviteter och sedan kanske jag och Kjersten går på en volleybollträning, det blir spännande!
Här har vi sakerna. Känns skönt att ha fixat en ny kamera!
Snart beger sig även min fina farbror Fredda och Vanja till New York! Wow, jag hoppas att allt går bra!
Love, Anna

It´s gonna be a bumpy ride

Hejsan allihopa!
Vaknade ganska tidigt idag efter en händelserik dag igår. Var hur trött som helst igår kväll så det dlev inget inlägg, tänkte ta igen det nu innan breakfast!
Efter att ha fått sovit ut länge igår, skönt som bara den satt jag och min värdsyster Kjersten och åt lite frukost är glad för här smakar sojamjölken mycket bättre än jag trodde!) Kjersten passade även på att förklara lite för mig om skolan och alla aktiviteter.
Tydligen så är Twin Bridges high school verkligen fokuserade på sporter och de verkar vara riktigt duktiga! Nu under hösten så kommer vi tjejer kunna välja på att delta i volleyboll eller crosscountry (det är ungefär att man springer långdistans)
Jag ska försöka testa volleyboll och se hur det funkar, är dock lite rädd för hur deras nivå är! Jody berättade att flera av tjejerna har spelat i flera år så då känns det kanske inte som jag har så mycket att komma med! Men jag ska iallafall ge det ett försök och göra mitt bästa, så får vi se hur det går! (bara jag inte gör bort mig totalt!)
Något som dock är bra är att då skolan är så pass liten så har de inga tryouts, då man gör ett försök för att bli uttagen, Jody sa att det som kan hända är att man istället kanske inet får spela lika mycket.
Men ska som sagt göra mitt bästa och på tisdag ska jag nog få följa med på en volleybollträning.
Sedan fick jag även träffa min värdpappa Rick som är rolig och min värdbror Ty.
Måste också säga att det är hur varmt som helst här! Det var jag inte alls förberedd på så nu är det shorts och linnen som gäller. Då vi alla kände oss kokta föreslog Jody att vi skulle ta och bada. Sagt och gjort, så jag, Kjersten, Jody och de två hundarna Pippi och Bonnie åkte till ett vattendrag i närheten. Hundarna älskade det och även jag vågade mig i, det var dock KALLT!
Men riktigt mysigt och speciellt häftigt var det när min värdsyster kommer åkandes på en fyrhjuling med de två hundarna snällt sittande där bak!
Så snäll som Jody är så har hon tagit lite bilder, då jag inte har någon kamera för tillfället :/
Sedan fick jag träffa min lokala kontaktperson innan det var dags att göra sig iordning för kvällens stora händelse.
Fick nämligen gå på ett riktigt amerikanskt (eller kanske Montana) bröllop! Allt jag kan säga är WOW och riktigt synd att vi inte tog med någon kamera, men det var så annorlunda och häftigt!
Har bara varit på ungefär två bröllop i mitt liv, men detta var verkligen annorlunda! Mycket mer avslappnat, temat var jakt och cowboy så huset vi var i var dekorerat med älghorn och kamoflage tyger.
De flesta gästerna kom klädda i jeans och cowboyboots (inklusive bruden som bar ett par boots under sin långa, vita klänning!)
Tärnorna och brudgummens bestmans hade också på sig boots tillsammans med en rosa skjorta eller klänning. Det var helt enkelt helfestligt!
Har även kommit fram till att jag nog måste ta och lära mig dansa jitterbugg för här är det tydligen det som gäller.... Om jag lyckas ta mig ut på dansgolvet kommer det nog att vara en syn (farmor du hade rätt, man jänar alltid på att lära sig dansa!)
Så det var ungefär gårdagen. Idag har jag och Jody tagit en morgonpromenad med hundarna och på vägen såg vi en gigantisk död råtta! Urk på hög nivå och det måste ha varit den största jag någonsin sett! Bara svansen var hur tjock och lång som helst!
Efter att hundarna fått bada gick vi hem för lunch och sedan bar det av för lite mountainsightseeing! Jag förstod inte riktigt vad jag skulle vänta mig förrän jag såg tre stora fyrhjulingar på gården. Så jag hoppade på bakom Joe och sedan var det Rocky Mountains som gällde! Kan nog bara sammanfattas som VILKEN UPPLEVELSE! Att få ta del av de underbara vyerna, man tror knappt sina ögon! Att sedan få skumpa fram på fyrhjulingarna var också en upplevelse i sig. Jag tror nog att mina miner då och då var ganska roliga, speciellt då jag förstod att jag skulle få köra en meter eller två. Snacka om att klmra sig fast vid bromsen!
Så efter en lång färd kom vi tillslut upp till målet, Indian Rocks, en topp i bergskedjan och blev lagom blöta efter ett skyfall längs vägen. Det var riktigt fint, kände mig nästan som Maria i Sound of music!
Har även fått sett mer djur än jag någonsin gjort tidigare, rådjur, en örn, en död orm, älgar (en hel flock av dem) och även en svartbjörn (genom en kikare som tur var!)
Så efter att ha klmrat oss fast på vägen ned kom vi tillslut hem vid ungefär niotiden, så det har varit en lång utflykt, men rolig!
Att sedan se mig själv i badrumsspegeln var nästan skrämmande, mitt ansikte såg nästan solbränt ut av all smuts och damm, dock tyckte de andra att det såg ganska roligt ut!
Kommer nog till på köpet ha ganska svårt att gå imorgon efter strapatsen med fyrhjulingen, men nu har man testat det!
Söta och snälla Jody passade på att ta bilder som jag har fått föra över på datorn så nu har jag lite här iallfall!
Vi åker till Montanas huvudstad Helena imorgon så då får jag nog ta ochköpa en kamera (tråkigt nog då jag älskar min andra!)
Puss och kram från Anna Montana!
Väl mött på Butte flygplats!
Världens finaste pippi innan bröllopet
Här tog vi oss fram! Skumpigt är bara förnamnet! Men vilka vyer!
Joe är chauffören och jag hänger på (mitt hår lever sitt eget liv om man
säger så!)
Alla förutom Jody
Woho! Indian Rocks
Cowboys

I´m finally here, here in Montana!

Tänkte bara säga att jag lever och just nu sitter jag i den sköna och stora sängen på ranchen i Montana! Det känns verkligen spännande och måste bara säga hur otroligt vackert det är här! 
Tyvärr så gick min kamera sönder igår i New York så jag har inte kunnat ta några bilder, men söta Jody har tagit lite som jag ska få ta del av!
Iallafall började dagen med en tidig uppstigning vid klockan fyra (New York tid) och som tur var hade jag sällskap av tre andra utbytisar då flyget avgick mot Salt Lake City, Utah klockan tio över sju.
Vi hamnade inte direkt brevid varandra, men mannen brevid mig var hur trevlig som helst, bland annat lät han låna mig hans hörlurar så jag kunde ta del av lite countrymusik, ett måste!
Efter att sedan ha landat i Salt Lake City var det dags att fortsätte mot Butte, Montana i ett miniflygplan! Har nu fått lära mig att man inte uttalar det som rumpa utan som Bjute! Kan säga att den flygresan verkligen var svettig och nervös....
Väl där möttes jag av Jody och Kjersten, de är verkligen hur gulliga och snälla som helst! Vi passade på att ta en liten sightseeing i Butte. Det blev Starbuck´s och Walmart bland annat! Wow, mitt första besök på Walmart och kan säga som så att de har ALLT!
Allt ifrån lampskärmar till cyklar. Det blev även lite letande efter sojamjölk för min del, något vi tillslut hittade!
Efter en stund var det sedan dags att köra till Twin Bridges, där jag nu ska hålla till i tio månader! Att få köra mellan och över de klippiga bergen var verkligen hur vackert som helst! Stora, ståtliga berg tillsammans med skog och Jefferson River!
Väl på ranchen möttes vi av hästar (dock ej korna som är på sommarbete), Pippi och ännu en hund, katterna och fågeln!
Vid värdbror Joe var hemma så nu har jag för första gången i mitt liv sett en cowboy!
Har som sagt inga bilder än, men vi hoppas att kameran går att fixa, men jag hoppas iallafall att allt är bra med er alla!
Nu ska jag snart ta och sova, för vet knappt vad jag skriver!
Puss, Anna

New York day three

Har kommit hem till hotell i New Jersey efter ännu en omtumlande dag i NYC! Det var snabba ryck idag kan man lugnt säga. Vi började med att åka till platsen där World Trade center stod och där vi fick se återuppbyggnaden av de nya tornen samt se minnesplatser.
En tom känsla att se pltasen där allt detta hände och att det var mitt i denna kokande stad.
Vi fortsatte sedan med att ta färjan över till Staten Island där vi fick passera Frihetsgudinnan! Wow, det var häftigt och man kan säga att alla kameror gick varma under båtturen!
Det blev sedan både Wallstreet där kostymnissar blandades med turister i massor och Brooklyn Bridge innan bussen tog oss vidare till Soho.
Ett riktigt mysigt område där små kvarter blandades med stora klädeskedjor. Det var även här vår egna tur började efter att vi hade besökt både Chinatown och Little Italy!
Så sedan beslöt Trine, Ida, Madde och jag oss för att magen verkligen började strejka så nästa stopp blev en matpaus i Little Italy (kan ni gissa vad vi åt?)
Det blev även lite pinsamma moments då servitören behövde jaga oss ned på gatan då vi hade missat några dollar på notan! Men här är det erkligen klurigt då man både ska omvandla och räkna ut hur man ska fördela de monopol-liknande dollarna samt fundera ut vad man ska ge i dricks (något som man MÅSTE göra).
Lite shopping hann vi också med! Jag hittade en Paul Frank affär så den klassiska apan fick följa med på både en tröja och ring. Passade även på att titta in i American Eagle, Sephora, Hollister och en hel affär fylld till bredden med Converse!
Nu är det packning som gäller och sedan att försöka få en blund i ögonen innan samlingen imorgon klockan kvart i fem!
Därefter ska jag och fyra andra checka in i Newark för att hinna med planet som lyfter mot Salt Lake City klockan tio över sju. Sedan får jag fortsätta mot Butte, Montana med ett flyg som lyfter 11.25 och då är det dags att träffa familjen Sandru! Nervös, men hoppas att det blir hur bra som helst!
Jag älskar er alla!
Start på dagen med american breakfast!
Frihetsgudinnan från färjan till Staten Island!
Money never sleeps
Brooklyn Bridge från bussen
Utbytesgänget
Puss och kram!

New York day two

Sitter nu på hotellrummet och ska snart krypa i säng efter en fullspäckad dag in the big apple!
Har verkligen varit hur häftigt som helst att se att allt det man har sett på bilder och filmer faktiskt finns i VERKLIGHETEN!
Dagen började iallafall med frukost klockan sju (knasigt läge då amerikansk breakfast à la rostade mackor, scrambled eggs och små flingpaket intogs klockan ett svensk tid!)
Sedan bar det av med en helhärlig New Yorker till busschafför som lotsade oss genom den helt galna och självmordsbenägna trafiken! Vi fick även en jätteduktig guide som berättade om allt smått och gott!
Från klockan nio till ett var det sedan sightseeing som gällde för hela slanten! Upper Manhattan, där vi fick se ganska så maffiga hus om man säger så, vi åkte även förbi ett hus vid namn The Dakota där John Lennon sköts....
Sedan väntade Central Park, Midtown Manhattan, Rockefeller Center, 5th avenue!
Good morning America! Så här såg det ut i morse från hotellfönstret!
Lovely Central Park!
Jag var tvungen att vinka in en taxi lite snabbt! Blev dock ingen åktur!
St Patrick´s cathedral.
Jag och Trine utanför Vänner lägenheten! Lyrisk om man säger så!
Times Square!
Ida, Madde och jag i Central station
Glada tjejer lite vilse i Times square!
Dags att sova för imorgon väntar en ny fullspäckade dag i New York city, the city that never sleeps!
Jag älskar er alla!

I want to be a part of it, New York, New York

Befinner mig på amerikanska mark! Kan fortfarande inte förstå det, men jag lever och mår bra, är lite trött dock! Den stora resan började vid sju-tiden imorse då färjan mot Helsingör avgick, vilket sedan följdes av tåget mot Köpenhamn. Jag åkte med min älskade familj och vi passade även på att ta det lite lugnt på Kastrup innan det var dags att möta de andra utbytesstudenterna.
Väl där mötte vi åtta danska utbytisar (det visade sig att jag var den enda svenska) och de var alla jättetrevliga!
Vi fick lite tid att stå och prata med varandra och kramas med alla nära och kära, men tillslut kom då stunden, det var dags att säga hejdå.
Min älskade och underbara familj, ni ska veta att ni betyder så ofantligt mycket och jag älskar er över allt annat! Jag vet att jag inte säger det tillräckligt ofta, men ni är det mest underbara! Att jag får göra den här resan tackar jag för av hela mitt hjärta, även om det också slog mig en tanke, "vad är det egentligen jag ger mig in på?"
Men det är inte hej då, utan vi ses snart igen!
Så när väl planet lyfte, ungefär vid tjugo över tolv svensk tid, var det med lite blandade känslor. Men det är bara att intala sig själv att det kommer att bli BRAAAAA! Som tur var fick jag även sitta brevid söta Trine från Danmark så de åtta restimmarna kändes inte fullt så långa.
Jag och Trine lyckades också komma bort från gruppen då vi landade i Newark! Lite panikkänsla på det men som tur var löste det sig tillslut då vi hittade en ledare med en Explorius skylt i högsta hugg!
Att sedan komma till hotellet känns hur skönt som helst, lite jetlag men lverlag är jag rätt så pigg! Misstänker dock att det kan ta ut sig imorgon, så ska snart ta och krypa i säng.
Jag delar förresten rum med två trevliga svenska tjejer, Mikaela och Sara. Vi har dock bara två sängar på rummet, så det blir att dela för två av oss per natt, men det ska nog lösa sig!
Annars under kvällen har vi ätit här på hotellrestaurangen. Tog en kycklingsallad och det smakade verkligen gott efter de svettiga resetimmarna!
Blev dock lite smått förvirrad när vi skulle betala, dels har man nu dollarn att tänka på och sedan skrev de ut på kvittot vad man skulle betala i dricks och vad momsen låg på. Såg nog lite frågande ut när alla dessa siffrorna dök upp på kvittot och jag inte riktigt visste vad jag hade beställt utan att veta om det!
Men nu är det snart dags att gå och lägga sig, här är klockan ca nio på kvällen, men börjar bli riktigt trötter!
Imorgon väntar äventyr på Manhattan and I can´t wait!
Love from the big apple!
Packningspanik kvällen innan! Jag kan säga som så att varje gram räknades
när det gällde att få in tillhörigheter i en väska på 23 kg!
Min underbara lillebror och mamma!
Nervös tjej på väg lämnar svensk mark!
Älskade pappa!
Nervös samling i Kastrup. Obs! Notera att jag har vinterstövlar! Var tvungen
att ha på mig två kofta och kavaj samt stövlar för att det inte gick in i bagaget!
Underbara familj!
Söt resekamrat!
Utsikt över Grönland!

Sista inlägget i Sverige

Trodde nog att det aldrig skulle vara jag som skriver detta, men idag är det alltså dags! Har inte sovit många timmar inatt kan man lugnt säga!
Cirka halv sju ska vi försöka åka härifrån för att sedan ta båten över till Helsingör och sedan fortsätta med tåget mot Kastrup. Jag tror att det är först nu när man sitter och skriver detta som det börjar gå upp för en att man verkligen ska åka, ja, eller kanske kommer det senare. Iallafall, vaknade i Sverige, somnar i New York!
Vill också säga vilka underbara människor som finns runt omkring mig. Min fantastiska familj, mamma, William och pappa! Ni finns här hela tiden och stöttar och jag kommer också att finnas här hela tiden (även om Atlanten och sisådär ett Amerika är emellan!) Jag älskar er så mycket!
Även alla fantastiska vänner och släkt! Bara det att jag då vi kom hem igår höö på att hoppa fem meter upp i luften då Linn, Alexandra, Isabelle och Emelie hoppade fram ur buskarna, snacka om att bli förvånad!
Jag älskar er alla och nu är det dags för ett litet äventyr! Men Sverige, I´ll be back lagom till sommaren 2012!
Kramar till tusen! <3

I övermorgon!!

Det börjar verkligen dra ihop sig snart, att läsa om de andra fina utbytesstudenterna i staterna och förstå att, ja, i övermorgon är det altså min tur!
Nu blir det snart att inhandla det sista och sedan är det mer packning som gäller för hela slanten!

Take care!

Passar på att ta en liten sväng till sommarstället

Idag tar vi lite pick och pack för att åka ut till Arild i några dagar! Där väntar att helt enkelt bara få vara och ta det lugnt nu precis innan det stora äventyret.
Det börar kännas mer och mer nu, nervositeten samlas samtidigt som man ser fram emot det så mycket! Tankar som snurrar i huvudet är allt ifrån hur det första mötet med värdfamiljen blir, om man ska lyckas känna sig hemma i huset eller hur det kommer att kännas att sätta sin fot i skolan för första gången.
Jag vill så gärna att det ska bli bra, men är samtidigt så nervös!
Packningen har även påbörjats, så nu är vårt gästrum belägrat av högar hit och högar dit. Har även kramat om och sagt "hej då vi ses lagom till studenten" till flera underbara vänner. Ni är alla hur underbara som helst!
Kärlek till er

One week to go....!

Idag är det alltså endast en vecka kvar! (ja, eller om ca fem minuter är det sex dagar) och det börjar verkligen närma sig!

Inte minst märktes det när flygbiljetterna landade i inkorgen idag! Jisses! Så klockan 12.25 på tisdag bär det alltså av....

Har inte kunnat skriva så mycket under den senaste tiden, då internet har krånglat, men hej då kvällen blev iallafall riktigt lyckad!
Så fina vänner på alla sätt och vis!

Sedan fick jag även säga hejdå till världens underbaraste Malin och Gabriella idag. Ni är fantastiska tjejer och jag älskar er!

Kramar så hörs vi snart!

Hej då kväll

Cheesecake, små minipizzor, bål, tunnbrödrullar, marshmallows.... Ikväll är det med andra ord dags för en liten hej då kväll inför the big trip.
Känns konstigt, att det verkligen är ett hej då, kan inte riktigt förstå det. Men I´ll be back lagom till studenten nästa år (minus mössan då för min del)  

Jag kommer ihåg när man läste om tidigare utbytesstudenter och när de började ge sig av, då kändes detta som en avlägsen dröm, något som skulle bli av om en väldigt lång tid. Att det är mindre än två veckor kvar tills jag själv sitter där på planet går inte riktigt att ta in. Det är läskigt, men samtidigt så ofantligt spännande!
Men tills den sextonde augusti ska jag passa på att njuta så mycket som möjligt av min underbara familj, kära vänner, Sverige i allmänhet och allt gott därtill!


Puss och kram till er alla!


RSS 2.0