En dröm

Det känns som om jag inte riktigt har tagit upp en stort äventyr som jag snart ska ge mig ut på. Jag har gett lite små vinkar hit och dit men aldrig riktigt skrivit om det. Tanken är den att min dröm om att åka som utbytesstudent snart ska förverkligas! Tänkte därför skriva lite hur det kommer sig att jag bestämde mig för att ta steget t och hur allt ligger till.

Jag har under ett bra tag tänkt mig att ett utbytesår inte skulle sitta fel då jag älskar att resa och upptäcka nya platser. En stor ambition har varit att åka till landet som i princip har allt och som man har så många tankar om, nämligen USA. Vad vore då bättre än att kombinera en vistelse på andra sidan Atlanten med studier, då jag önskar att bli bättre på engelska. När idén väl slagit rot var nästa steg att leta efter en organisation som skulle kännas rätt. Hade inte direkt någon erfarenhet av just organisationer och allt vad det innebär, men när jag om dagarna i skolan vandrade upp och ned för bibliotekstrapporna fastnade jag för en broschyr om Explorius. Verkade helt enkelt vara en prima organisation där antalet studenter är lite mindre och för att vara ärlig så är några dagar i New York inte helt fel. Tillslut kom jag mig för att boka en intervju med en representant och tillsammans med familjen åkte vi till honom. Nog kändes det lite obekvämt och nervöst  alltid att svara på frågorna, men det glömde man snabbt när ett antagningsbrev en tid senare damp ned i brevlådan! Jisses, vad glad jag blev! 

Sedan var det tyst ett tag på utbytesfronten, mer än att jag bestämde mig för att sätta igång med sprutorna. Lika bra att ha det gjort dels då nålen inte direkt är min bästa vän och då de ska tas med tidsintervall. Men annars inte mer än egna tankar som snurrade i huvudet och och leenden inombords. Samtidigt känner man sig helt oförberedd på vad allt egentligen innebär och ibland undrar jag vad jag faktiskt har gett mig in på. 

Men nu till hösten, lagom till skolstarten blev det då dags för pappersarbetet. Vilket innebär en hel massa saker som skulle göras. Det var att skriva ut, scanna, kopiera och fixa underskrifter you name it! Att ta reda på saker om sig själv som man knappt hade tänkt på, som att stå och fundera på hur ens näsa är. 
Med andra ord var det mycket att ta ställning till och något jag fastnade på var om man skulle önska område. Efter mycket funderande fram och tillbaka kom jag fram till att jag hoppas på att hamna på Östkusten. När det sedan gäller delstater föll valet tillslut på Florida, South Carolina och North Carolina.  Men jag tror samtidigt att det viktigaste verkligen är att man hamnar i en bra värdfamilj som man passar med. Bara jag gör det så spelar det inte så stor roll var jag hamnar. Så nu är det bara att hoppas på det bästa!

Personer som känner mig vet att jag kan vara rätt så tankspridd och just nu är det väldigt mycket som snurrar i huvudet. När det gäller själva utbytet så har man självklart rädslor som hur hemlängtan kommer att vara, hur man känner sig i värdfamiljen, kommer det finnas några vänner som vill ta mig under sina vingar, hur kommer jag att vara och så vidare. Men å andra sidan måste man våga språnget och ta risker, det är just då man kan uppleva något fantastiskt. 



Kram  på er alla!    


Kommentarer
Postat av: Jojo

Hej, jag åker också som utbytesstudent nästa år, har du lust att länka varandra? :D

2010-11-21 @ 12:17:48
URL: http://jojok.blogg.se/
Postat av: Jojo

Kul att du gillade det :D Jo men precis! Att vi vågat ta steget till att faktiskt göra det här, tror jag kommer leda till ett helt fantastiskt år!



Och kul att du vill länka, fixar det nu jag också! Kram :)

2010-11-21 @ 14:13:55
URL: http://jojok.blogg.se/
Postat av: Rebecca

visst kan vi länka :D

2010-11-21 @ 18:22:28
URL: http://rebeccaahonner.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0