Utbytesstudent USA -

Free falling

Hej hopp!
Jag hoppas att allt är bra med er alla! 
Sitter här och känner att ögonlocken börjar att falla, trött som bara den!
Skolan idag och vi hade det kul, gillar speciellt vår musik klass då vi nu förbereder oss för julkonserten. Hoppas att det blir lyckat!
.
Var dock lite nervös idag för basketträningen. Då jag lyckades bli sjuk under ledigheten och inte direkt har tränat så kände jag mig inte i världens bästa form om man säger så. Men som tur var så var träningen inte alltför tuff så det funkade! .
Inte heller helt fel att komma hem, trött och svettig till en mumsig middag à la Jody så nu är jag mätt!
.
Men innan det blir dags att sova så måste jag ta tag i US History, wish me luck!
Tusen kramar till er alla!

Thanksgiving!

Hejsan allihopa! Jag hoppas att allt är bra med er!
.
Kom hem igår kväll efter en minst sagt spännande vecka och ledighet! Har innehållit mycket på olika sätt och vis.
För att ta det från början så fick vi ledigt från skolan efter tisdagens lektioner och basketträning. Vi hann med en liten samling, eller egentligen inte en så liten samling då ungefär hela stan hade samlats i skolans gym för att gratulera footballkillarna till vinsten.
Vi fick höra tal av coacherna, även från två spelare som var med då Twin Bridges vann state senast, se en fin video gjord av Jody och Jeanne och till slut fick hela laget åka omkring i stan på brandbilen medan alla vinkade. Häftigt och det var många som blev rörda till tårar, detta är verkligen något som betyder mycket för Twin Bridges!
.
Senare på tisdagskvällen åkte jag, Jody och Kjersten till Helena för att vänta in Thanksgiving med Jodys familj.
Mysigt, men något som var mindre mysigt var att jag lyckades bli sjuk, inte så kul.. Dock så pallrade jag mig upp till middagen och vi hade det riktigt kul!
Fint dukat av alla och mat i massor bestående av kalkon, sötpotatis, kranbärssylt, bröd, stuffing (bröd och dressing tillsammans med kryddor i en röra. Låter mysko men blev faktiskt min favorit på bordet! ) och tillslut pumpapaj! Kunde dock inte äta allt pga av mjölken men det var en upplevelse!
.
Sedan skulle egentligen jag ha följt med på Black Friday under natten. Det är något helt bananas måste jag säga då affärerna öppnar mitt i natten, vissa klockan tolv eller ett för att sälja vissa varor till riktigt nedsatta priser. Läste i tidningen att på vissa ställen framkallades riktiga bråk och slagsmål efter guldklimparna!
Så på jakt efter kapen shoppade Jody, Kjersten och Jodys syster från klockan tolv till fem på morgonen! Vi kom fram till att jag nog skulle vila och i efterhand måste jag nog medge att det var en bra idé!
Iallafall så hittade de vad de ville i form av Ipod och kläder så de var nöjda, även om de var trötta dagen efter!
Well, I guess it´s the USA! Fick dock min dos av shopping dagen efter då söta Jody tog med mig på en liten runda!
.
Igår kom vi som sagt hem igen och hemma väntade inget mindre än paket från min älskade familj! Blev så glad, så glad! Tack så jättemycket!! Jag älskar er!
Förresten så blev Jody jätteglad för adventsljuset och både Jody och Rick älskar vår svenska choklad, de tackar!!
.
Morgonstund hemma i Sverige, medan jag ska krypa till sängs! Men här kommer lite bilder från helgen!
Tusen kramar till er alla! Älskar er
.
Coach Lott håller ett rörande tal till sina spelare
.
Två av coacherna. De hade lovat vissa saker om killarna vann och i och med vinsten fick
spelarna raka och frisera den enes hår medan den andra snällt fick sin mustach färgad rosa!
.
Killarnas triumf genom town
.
Alla fick även samlas i hallen för att höra vinnarklockan ringa!
.
Över till Thanksgiving dinner!
.
Min tallrik, kalkon, stuffing, kranbärssylt och bröd!
.
Pumpapaj!
Alla samlade
.
Alla fina saker! Jag älskar er!

Thanksgiving ledighet

Skriver ett litet morgon inlägg här för vet inte riktigt vad jag kommer att hinna med att skriva under ledigheten. Iallafall så önskar jag er alla en Happy Thanksgiving!
Finfin bild från google, zwani.com
.
All min kärlek till er!

Min Första American basketträning

Tjoho!
Har för en liten stund sedan kommit hem efter skoldagen, kan lugnt säga att det har varit en lååååång dag!
Har haft min första "riktiga" American basketträning och jag kan nog sammanfatta det som så att jag tvekar på om jag kommer att kunna gå imorgon....
Det var så jobbigt, men samtidigt riktigt kul! Så roligt att äntligen få hålla i en boll igen efter volleyboll uppehållet!
Iallafall så startade träningen efter skolan och Coach Lott börjar med att hålla ett tal som får en att börja svettas kan man säga! Bland annat om att det kommer att bli löpning, löpning och lite mera löpning och att han kommer att jobba stenhårt med att få oss i form, vilket han i och för sig har rätt i.
Så det blev mycket spring och jag förstod vad han menade med att det är okej att spy, bara man gör det utanför gympasalen....
Ett exempel var då vi i slutet fick stå uppradade längs kortsidan och för att sedan en och en stiga fram för skjuta straffkast, missar man den första så får alla springa fram och tillbaka och missar man den andra blir det en enkel runda till andra sidan planen.
Så där var det press om något!
.
Är nu nyduschad och har så mycket att göra så jag vet inte vart jag ska börja! Har quiz eller test i både US History (the convention) och trig imorgon, så måste plugga....
.
Imorgon kväll åker vi antagligen till Helena för att stanna hos Jody´s familj över Thanksgiving! Så från onsdag till söndag har vi Thanksgiving break vilket kommer att bli spännande att få uppleva!
Tänkte försöka packa lite ikväll också, vi får se hur det går!
Så vet inte riktigt hur mycket jag hinner blogga under helgen, men updates kommer!
Men innan vi får ledigt så är det en annan basketträning som gäller imorgon, om jag kan gå vill säga....
.
Förresten så måste jag tacka min superfina faster som är så go då ett paket från älskade Sverige landade i brevlådan idag! Det lyste verkligen upp min dag och innehöll ett jättevackert armband "lev din dröm" med en ängel, en fin skylt och ett jättegulligt brev!
Tack så mycket!
Ni alla vet väl om att ni är värdefulla!
Tusen kramar och pussar!

Champions, Grizzlies, Breaking Dawn och shopping!

Vilken fullspäckad helg det har varit och alla på varsitt håll!
För att ta det från början så var fredagens skoldag lugn på alla sätt och vis. Vi började med att vinka av football killarna då de började sin resa mot finalmatchen i Fairview (sisådär en nio timmar enkel bilresa....)
Så i skolan var alla ganska så icke inriktade på skolan om man säger så, lektionerna bestod i stort av att göra det man behöve i läxväg eller så kunde man läsa, för att citera Henry, "You got to love football season!"
.
När vi slutade vid två hoppade de flesta på bussarna som gick mot Fairview, men jag följde med Lucie och Bayley hem till dem istället för en girls week-end kan man säga.
Det blev filmtittande (Gökboet) och allmänt prat, mysigt med andra ord!
Sedan igår, lördag så gick vi upp tidigt för att följa med Bayley och hennes pojkvän till Bozeman. De skulle gå på "the game of the year" här i Montana då Missoula Grizzlies (min värdmammas favoriter) mötte Bozeman Bobcats. En rivalitet som heter duga kan man säga.
.
Och vilken dag när det gällde football! För i en annan del av Montana spelade nämligen vårt älskade Twin Bridges Falcons sin state final! Och vet ni vad, de vann!!!!! Så nu är de alltså nummer ett i Montana i klass C American football, något som senast hände år 1952! Så häftigt måste jag säga och riktigt bra jobbat av grabbarna! CHAMPIONS!
Sedan vann även grizzlies vilket var roligt! Så kan lugnt säga att Jody är på gott humör här! Vilken football helg för henne!
.
Mitt i allt detta spektakel spenderade jag och Lucie tid i the mall i Bozeman, ett mysigt köpcentrum som fick shoppingfingrarna att klia! Men det blev ganska så stressigt då vi skulle passa tiden tills det var dags att bege oss till bion, äntligen Breaking Dawn!!!!!
Så för att hinna med dagen skulle vi gå på föreställningen som började kvart över ett. Dock var den föreställningen slutsåld så vi fick köpa biljetter till den som började tio i tolv istället. Så där sprang vi med några minuter kvar och skyndade in till en kolsvart biosalong, nästan fullsatt och med en film som redan hade börjat. Man kunde i princip höra muttrandet då vi yrade runt utan att riktigt veta vart vi skulle sitta! (här har man inga platsbiljetter utan man kan sitta vart man vill)
Efter ett tag hittade vi platser och var redo för lite vampyr romantik! Filmen var amazing, men lite speciell då och då! Mycket blod, vilket var lite creepy men jag kan knappt vänta på att få se den igen!
Efter biobesöket hade vi tid för lite mer shopping innan det var dags att möta upp Bayley och Taylor igen för att bege oss hem till Twin.
Jag köpte den nya Harry Potter i Bozeman så vi passade på att se den! Åh, den är så bra, så bra!
Sov över hos dem till söndagen med, kan lugnt säga att de har fått passa mig under helgen, men vi hade det kul!
.
Idag, söndag tog vi det lungt och sov ut lite (som de flesta andra då bussen från Fairview kom hem ca klockan tre på natten). Men sedan fick vi reda på att vi skulle in till Twin för att hurrande möta upp laget!
Så hur många bilar som helst (om man räknar med lilla Twin Bridges på 400 invånare så var det verkligen jättemånga där) samlades för att vänta på spelarbussen och när den äntligen kom följde alla tutandes efter dem in mot centrum med brandbilen och sheriffen med full siren i spetsen.
När sedan killarna kom ut var det jubel, jubel och det var häftigt att se dem lyfta pokalen! Jag är just nu en stolt svensk i Twin Bridges!
.
Så sorry för en lång resumé av helgen, till på köpet sköt Rick en älg idag så även han var på gott humör!
Så nu sitter jag mätt här efter middagen och imorgon är det dags för den första riktiga basketträningen.... ohoh är nervös!
Men Mr Lott som både är coach för football laget och oss i basket kommer förhoppningsvis att vara på gott humör efter titeln så jag hoppas att det blir en rolig träning!
.
Här kommer lite bilder från helgen!
I fredags när vi vinkade av laget! 
Mall och Starbuck´s. En ganska så tom shopping galleria då de flesta antagligen var på
Grizzlies-Bobcats eller satt klistrade framför tv:n
En glad Lucie med sina fynd! Mysigt som bara den med all snö också!
Bilsamlingen idag då vi väntade på laget
Here they come! Wohoooo!
Hurrande samling in town!
Söta Stephanie och Marcus, number 1!
Lyfter pokalen!
Pussar och kramar till er alla!

Djungelvrål och basketskor!

Hejsan!
Är verkligen slut efter skoldagen, men imorgon är det fredag! Dagen i stort bestod av skolan, vilket just nu är ganska så lugnt.
Killarna spelar final i state på lördag så lärarna vill inte direkt ge oss så mycket plugg, vilket vi inte tackar nej till direkt! Så det ska bli spännande för grabbarna, vi fick skriva små Lycka till meddelanden till dem om vi ville så jag hoppas att de blir peppade till att vinna!
Iallafall så var nog dagens höjdpunkt att bjuda Hannah, Clark, Tess och Mr Powell (min kemi och biologi lärare) på djungel vrål.
Då vi för några dagar sedan gjorde en kemilabb då vi mixtrade med olika vätskor, bland annat ammoniak blev de chockade när jag sa att jag gillade lukten.
Så kom på att jag kunde bjuda dem på djungelvrål för att visa varför. Deras miner var oslagbara! Hannah och Tess spottade ut det och Clarks ansikte var förvridet. Måste nog säga att vår härliga Mr Powell tog priset och höll ut, han åt faktiskt upp det.
Efter skolan så följde jag med några tjejer till Open Gym, basket träningen börjar nu på måndag men fram tills dess så har vi haft tid att gå och träna om vi ville. Måste erkänna att jag var och är nervös så har inte vågat pallra mig dit innan, men idag var det dags! Men det gick bra och var roligt, även om det var svettigt!
Så imorgon är det en kort dag i skolan och sedan åker vi hem till Lucie och Bayley för att ha en liten sleepover. Blir antagligen en lite större sleepover då det nog blir från lördag till söndag med för förhoppningsvis så bär det av till Bozeman på lördag för shopping och *trumvirvel* Breaking Dawn! Hoppas, hoppas och kanske kan en annan utbytis, Oona från Finland hänka på, det vore skojigt!
Bozeman kommer dock vara packat med folk. På lördag är det nämligen dags för American football college game, the game of the year då Bozeman Bobcats möter Missoula Grizzlies där! Det är verkligen rivalitet på hög nivå, här är man antigen Bobcat eller Grizzliy och folk är då insatta om något!
Jody är ett grizzliy fan så jag hoppas att de vinner!
Dekorationer, good luck boys!
.
Söta Lucie med skollunchen med temat Thanksgiving! Det ser inte så jättesmaskigt
ut på bilden får jag dock säga, men det var gott!
Dags att krypa till sängs, ha det underbart allihopa!
Kramar i massor

Trötter!

Sitter här i min säng och försöker få lite plugg gjort, matte och engelska men känner att jag bara är för trött för att få någonting gjort! Antar att det då istället är dags att krypa till sängs.
Idag var det en trevlig dag i skolan, fick mycket tid över för att plugga, vilket var prima!
Sedan efter skolan åkte jag och Jody till Whitehall (ca en helavtimmes bilresa från Twin) för att titta på Kjerstens basketmatch.
De vann och spelade bra så det var roligt för dem! Nästa måndag börjar basket träningen för vår del i High School och jag börjar bli ganska så nervös nu, men också taggad! På ett sätt så är man nervös för hur länge sedan var det man höll i en basketboll?
Men har haft paus från träning efter skolan i några veckor så samtidigt ska det bli skönt att få sätta igång igen!
Måste bara tipsa om en askalas bra bok som jag läser nu, den heter Beastly och är som en modern Skönheten och Odjuret (har även kommit ut som film). Iallafall så är det en fin kärlekshistoria om vad verklig skönhet är och den utspelas i nutid i New York, rekommenderas varmt!

 

All min kärlek till er!


Du vet att du är i America när....

du inte längre tänker på att ta av dig skorna innanför ytterdörren
.
.
du tycker att det inte längre finns behov av att använda kniven när du äter
.
.
du inte längre reagerar på att ta bilen sisådär tre timmar, det är inga avstånd att tala om!
.
.
du kan fråga i princip vem som helst om att få skjuts, alla har körkort och egen bil
.
.
du börjar bli van vid färglada reklamfilmer var och varannan minut, det är som en del av det du tittar på!
.
.
du känner dig taggad att tävla i allt och inget i skolan, allt från sporter till science
.
.
du dessutom känner dig väldigt stolt över din skola
.
.
du diggar countrymusic och tycker att cowboyboots, utsvängda jeans, hatt och rutig skjorta är det du ska bära (eller ja, då vet du att du är i Montana!)
.
.
du börjar få upp farten när det gäller att på tre minuter ta dig från en lektion till en annan och dessutom klura ut att öppna ditt skåp och hitta en bok på sisådär fyra kilo.
.
.
du har smärre beslutsångest när det är dags att köpa flingor, variationer i överflöd var det här
.
.
du inte längre svimmar då du ställer dig på en våg och upptäcker att den står på över 100! Nu tänker du i pounds istället.
.
.
Prisar Walmart för att de i princip har allt, allt ifrån möbler, till mat, läkemedel och elektronik. Inte nog med det så är det öppet dygnet runt, alltid bra om man känner att man behöver något att mumsa på mitt i natten.
.
.
Godnatt kramar från mig!

Vi är i final!

En stolt dag idag för lilla Twin Bridges, idag gick nämligen killarna till finalen i State, klass C i American Football! Wow kan jag bara säga och de var duktiga!
Så idag samlades en massa supportrar i Twin där vi väntade på spelarbussen och fick bilrutorna målade av våra cheerleaders (de skriver alltså peppande ord på personers bilar) och när väl spelarbussen kom så skulle alla bilar som vill åka i ett led efter den.
Så en stor del av Twin Bridges begav sig till Ennis för att heja fram killarna till seger och nog var vi glada när de tillslut vann!
Det var också extra kul för jag och Lucie träffade Oona, en söt utbytesstudent från Finland som bor i närheten, så det blev en liten pratstund!
Dock så kommer finalen nästa vecka att spelas lååååångt borta, i Fairview vilket ligger på gränsen till North Dakota och innebär en cirka åtta timmars enkel bilresa.... Låter inte jättelockande, men vill så gärna se dem! Så får se hur det blir med den saken.
Annars har vi mest tagit det lugnt idag, det kanske blir lite filmtittande snart, hade varit mysigt!
Go team!
Lucie och jag redo med vintermunderingen!
Tusen kramar till er alla!

Den elfte november tvåtusenelva

Hejsan ni alla underbara!
Fredag, vilket verkligen gillas. Det är även den elfte november 2011, vilket är häftigt!
Vi hade en kort dag i skolan, hade min presentation i photography/ yearbook klassen idag och var nervös (som jag så ofta är!)
När vi sedan slutade vid två tiden så bestämde jag och Lucie oss för att ta skolbussen hem till mig. Jag är verkligen glad att jag har en person som Lucie här, hon är en sådan fin vän och en klippa! Inte nog med det så är vi båda ganska tokiga, så det blir många roliga stunder!
Iallafall så tog vi oss hem och väl hemma blev det filmtittande och inte vilket film som helst, utan Mamma Mia! Åh, känslor angående Sverige på hög nivå får jag säga! Längtar efter er!
Imorgon ska vi (och antagligen en stor del av Twin Bridges) bege oss till Ennis för att heja fram killarna som ska spela American football! Om de vinner så går de till final för att bli bäst i Montana i vår klassordning på skolan (vi är i den minsta ordningen klass C)!
Det skulle verkligen vara häftigt så jag hoppas att de vinner!
Ska snart krypa till sängs tänkte jag!
Vill också säga att jag älskar er, familjen, vännerna, ni är underbara på alla sätt och vis!
All min kärlek till er!

Run Forrest run

Spenderade skoldagen i grannorten Dillon med en massa elever från olika skolor som alla kom för att vara med på FCCLA-mötet.
Det var klart annat än att sitta i skolbänken, så det var roligt för omväxlings skull!
Lite sammanfattat så fick vi höra på föreläsare, en man vid namn Steve som utklädd till Forrest Gum (för övrigt världens bästa film!) pratade om vilka lärdomar man kan lära sig av just Forrest Gump. Det var roligt för Steve såg verkligen ut som Forrest och han använde sig då och då av hans southern dialect och speciella fraser. Då FCCLA detta året ska samla in pengar till organisationen "Make a wish" som handlar om att sjuka barn ska få uppleva sina drömmar så kom även en tjej som har varit med om detta och pratade om sin resa till Orlando och Disney World.
Sedan hejade vi fram Shelby, Hallie och Abby som alla satsade på att kvalificera sig till positioner inom den lokala organisationen, alla nådde sitt mål så det var extra roligt för dem!
Efter lite workshops då vi bland annat pratade om mobbning (Olweus-modellen som vi har här hemma med!) och lekte lekar fick vi i slutet se på dansframträdanden av Polynesiska danser, kan bara säga att de var duktiga!
Inte nog med det så fick vi också prova på det i slutet och får dock säga att det antagligen kommer att krävas lite träning innan mina höfter kan bli som deras!
Gump for president!
Godnatt kramar från mig!

Hej från mig!

Vy från vägen hem från skolan!
Ännu en måndag vilket är lite segt, men det är en ny vecka och nya tag!
Känner mig lite halvkrasslig med ont i halsen, dricker te och knaprar halstabletter så hoppas att det ska bli bättre!
Imorgon ska vi med FCCLA-gruppen bege oss till Dillon för att få gå på föreläsningar och lite annat. Ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte riktigt vad det handlar om (så är det ofta för mig här nuförtiden dock, så inget nytt!) men jag tror att det blir skojigt!
Har även börjat lite smått med våra Christmas Concert i Applied Music klassen, det kommer att bli spännande och jag hoppas att det blir bra!
På tal om musik så ska min coola farbror spela i New York imorgon! Jag håller alla tummar jag kan för dig Fredda, du är bäst! Passar på att promota för honom lite här, här är hans egna sång Morning Comes!

Morning Comes by Superfied

It´s snowing

Vaknade glad i hågen av att marken var snötäckt idag, mysigt tyckte jag men alla andra här suckar!
Hade en jätterolig dag igår då vi först åkte till Mikayla för att ha ett Twilight-marathon.
Så jag, Mikayla, Amy, Lucie och Bayley började med Twilight och sedan lagom till New Moon så kom Henry, Dakota och Marcus dit efter deras teamdinner med American football-laget.
Så de fick snällt vara med och se Edward och Jacob och det var speciellt kul då de och särskilt Henry riktigt gick in för det i slutet!
Team Jacob var det här för deras del!
Sedan blev det även den tredje filmen, Eclipse och då släntrade även Leah in så det var kul!
Så det blev en hel del film-tittande och godis, skojigt! Nu har jag även verkligen kommit in i "Twilightbubblan" igen! Inte långt kvar till Breaking Dawn nu!
Sedan efter att ha sovit över hos favoriten Lucie så var det idag dags för killarns playoff match i American football. Det var kanske inte världens bästa förutsättningar med snö, men de gjorde ett superbra jobb och vann! Så nu är vi i kvartsfinal!
Jag jobbade även i kiosken för att samla in pengar till vår senior-trip och jag måste säga att det var en bra lott då det var varmare där inne!
Sedan under kvällen har jag varit ute på en promenad med världens bästa Pippi och försökt att ta lite bilder till mitt arbete i Digital photography/ yearbook.
Vi möttes av snö!
Familjen Butler´s trädgård!
'
Lucie, jag och Stephanie redo att jobba!
j
Uppvärmning
Falcons for the win!
Världens bästa Pippi!
Kärlek till er alla!

Twilight!

Har precis skypat med världens bästa familj, William, mamma och pappa, jag älskar er!
Ska snart bege mig till Mikayla för att förhoppningsvis ha ett Twilight-marathon, det börjar att närma sig till Breaking Dawn nu!
Sedan blir det att sova över hos Lucie, mysigt!
Tusen kramar till er alla!

Hos Lucie

Sitter hos Lucie, vi kom for inte sa lange sedan hem fran en vollezboll match da Dillons college lsg motte Montana Tech. Kan bara saga att de var duktiga.
Just nu ar det New Moon som galler, det ar forresten tva veckor kvar till Breaking Dawn :0 jippie

Har en halv skoldag imorgon och sedan ar vi lediga fredag, sa det blir trevligt.

Sorrz, for ett knasigt inlagg, har inte riktigt klurat ut Lucies dator....

Men pussar och kramar till er alla

Happy Halloween!

Happy Halloween till er alla!
Idag är det den sista dagen i oktober vilket betyder Halloween här i staterna och det har varit en helfestlig dag må jag säga!
Började med skolan som gick framåt, dock började vi med de så kallade "unknowns" på biologin. Det är när vi får en okänd typ av bakterie och sedan ska vi genom alla dessa test vi har gjort en så länge få reda på vilken sort det är. Hm, kan sammanfattas som en procedur där mycket kan gå snett, så det är minst sagt klurigt!
Efter skolan så tog jag och Lucie bussen hem för att efter lite läxor göra oss redo för Trick or Treat. Tydligen så är det inte så många här i vår ålder som gör det, men vi tänkte att vi kör på!
Så vampyren Lucie och jag i form av en pirat gav oss ut här i Twin. Det var verkligen roligt och annorlunda! Här är i princip alla redo och tar gärna emot än, även om det kanske ser lite skumt ut att vi travade omkring där bland alla söta och yngre barn!
Men vi hade skoj och nu har vi upplevt en äkta amerikansk Halloween! Kan också tilläggas att jag har ätit way to much godis....Jag som skulle vara nyttig, hm, antar att jag får börja en annan dag!
Pussar och kramar till er alla!
De yngre barnens parad i skolan!
Suddig bild, men var bara tvungen att lägga in hur söt vårt bi Britney var!
Jag och Lucie!
Godis!

RSS 2.0