Utbytesstudent USA -

I would like a tiny, golden man follow me home
Inatt är det dags för den glittrigaste dressen, den stiligaste smokingen, de högsta klackarna och kameraleendet där det ska sitta. Det är nämligen dags för galornas gala i form av Oscarsgalan! Har knappt sett årets filmer måste jag dock medge, men vet iallfall att Sveriges färger representeras av Mikael Persbrant som är med i Hämnden. Hade varit kul om den kunde vinna i bästa icke-engelskspråkiga kategorin iallafall. 

Nu väntar kudden, för imorgon börjar allvaret i form av skolan....  


Födelsedag!

Ojski bojski, idag blir man 18 år! Det är ganska knäppt måste jag säga och känns konstigt, men det är alltid trevligt att fylla år!

Iallafall så spenderades gårdagens kväll med härliga tjejer och det var supermysigt. Tack till Ella som helt enkelt är underbar och för övrigt bakar en syndigt god kladdkaka....

Dagen isig har börjat underbart, med något som jag älskar i form av frukost på sängen och uppvaktande av familjen. Jag älskar er så mycket!
Senare idag blir det brorsans fotbollsmatch följt av middag med familjen och släkten och firande med allt vad det innebär. När de gäller
de fina inslgna sakerna och tingen fanns en kamera! Blev jätteglad, nu är det dags att utforska livet genom linsen. Sedan är presenten med stort P, USA-året. Att få möjligheten att åka är något som jag tackar för med hela mitt hjärta.

Kärlek till er alla!

Lyckan

Såg Eat, Pray, Love (Kärleken, Lyckan och Meningen med livet) för kände att det var dags för lite inspiration och djupa tankar. Sedan tror jag att man kan behöva lite Julia Roberts-stunder ibland också....
Kom att tänka lite på vad lycka egentligen innebär och hur olika det är för olika personer.
Lycka för mig är att....

få krama om någon jag älskar, familjen, vännerna, ni är kärlek för mig

sitta på en klippa vid havet i Arild och dingla med benet

få känna att man har tid att göra precis det man vill

gå i skogen tillsammans med en nära på vårkanten och känna doften av de vackra blommorna (kände mig lite som berättaren i Tjuren Ferdinand på Kalle Ankas julafton nu, hm)

komma ut från ett träningspass (kanske inte lika härlig känsla då man precis ska gå in dock)

att vakna på födelsedagsmorgonen och höra hur det stökas i köket

känna den varma sanden mellan tårna

lyckas med något man kämpat med ett tag

känna solen värma ansiktet medan man mumsar på en glass

att känna längtan och inspiration efter att förverkliga drömmar
 


Kärlek till er alla


Sjuk

Tummen ned för att inleda lovet med att vara sjuk.... blä på det och en konstig känsla att jag som annars är så sockersugen knappt känner för något. Det känns deppigt  
Något som man alltid känner för däremot är avsnitt av Vänner! En av mina absoluta favoritserier och här har vi förmågan att göra avsnitt som man kan se hur många gånger som helst utan att de blir tråkiga. Jag kommer ihåg besvikelsen när jag förstod att Central Perk inte fanns på riktigt! Tänk vad härligt om man hade kunnat trava in från Central Park och beställa en kaffe samtidigt som man stöter på Monica eller någon annan i det härliga gänget! 


Break

Hola amigos!

Just nu är det tummen upp för lov! En veckas ledighet är väldigt välkommet, fast om jag ska vara ärlig så känns det inte så längesedan vi började igen efter julen. Menmen, jag klagar inte!

Take care everyone


Spread a word or two

Goddagens!

Torsdag och jag är trötter. Men ska ta och pigga upp mig lite genom att gå ut en promenad. Har varit sjuk under veckan så har inte varit ute och rört mig på ett bra tag.
Är det förresten någon som har börjat kika eller rent av klarat av sommarjobbet för i år? Känner att det nog verkligen kan behövas lite klirr i kassan inför USA så ska ta mig en funderare.

Kramar till er alla!

Hey bungalow Bill

Sitter och kämpar med historian right now. Har prov imorgon och känner mig inte direkt 100 om man säger så....

Det är bara att hålla ut för snart är det iallafall sportlov och då, pang i bygget vankas födelsedag. Shit pommes frites, kan inte förstå att det är 18-års gränsen som ska passeras, det känns minst sagt läskigt! Det är givetvis härligt, men inom mig finns en liten kotte som inte riktigt är redo. Att köra bil, rösta, hey, vad hände där lilksom?

Kära lilla krumelur, jag vill inte bliva sturEn dag tillägnad dig

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, och enligt mig säger att en blick minst lika mycket. Att det då kan rymmas så mycket kärlek i dina ögon gör att inga ord i världen kan beskriva dig. Den styrka och det mod du har inom dig sträcker sig över berg samt dalar. 

För världen är så speciell och det är minnena som vi har inom oss, minnena som aldrig kommer att försvinna. Man ska inte bara låter dem gömma sig i en låda fylld med silkespapper, utan alltid ha dem brevid sig och nära till hands. Att få känna närhet i form av en kram, fingrar som försiktigt trycker sig mot varandra, ett skratt och ett vänligt leende får en att känna sig stark och delaktig.

Så när de små och försiktiga fåglarna börjar ta vårens första ton, när man känner solen värma nacken, när dagarna börjar bli längre och när de nyvaknade vårblommorna ger färg åt världen, det är stunder då du finns där, nära och i mitt hjärta.

Jag älskar dig, mormor
      

På USA-fronten intet nytt

God kväll!

Nationellt prov i matte C imorgon, vilket hm, nja inte direkt sitter fint. Som alltid känner man sig nervös och just nu vill jag bara ha det gjort. Så med en hjärna som känns mosad och derivator samt logaritmer som cirklar runt i skallen tycker jag att det är dags för en paus. Tänkte nämligen möta upp goa Hannah vid Hemköp för att köpa det nödvändiga i form av hjärngodis till morgondagen. 

Imorgon är det även ett möte angående ett FN-rollspel jag ska vara med i. Underbara Gabriella frågade för en tid sedan om jag skulle vilja ställa upp och så sagt och gjort, nu är vi tillsammans med tre killar representanter för ett land, nämligen Kina. 
Känns som att det kommer att bli en rejäl utmaning med Kina som diktatur med en väldigt vriden syn på mänskliga rättigheter. Med andra ord känns det som att vi kommer bli rejält påhoppade, men vi får göra vårt bästa och jag tror att det kommer att vara en suverän erfarenhet. Love, Anna

     

Ninakupenda

Har idag verkligen skakat om kroppen till afrikansk dans. Barfota med härliga trummor där känslan att få röra sig utan att behöva tänka så mycket är speciell. Just do it. 

Imorgon blir det också att röra på kroppen, då friluftsdag i skogen väntar. Ser framemot att få promenixa med Malin och ja, helt enkelt få ta igen lite kvalitétid utan att sätta foten i skolan. Vill även passa på att tipsa om en bok och film, Den vita massajen av Corinne Hofmann. En väldigt spännande skildring av hur gränslös och hur långt kärleken kan få en att gå. Berättelsen om karriärkvinnan från Schweiz som vid en resa till Afrika upptäckte kärleken i en krigare och lämnade allt för att leva med honom i hans by. 

Solsidan

Snart dags för detta goa gäng. Är det någon mer som gillar denna tokroliga serie? Måste säga att jag tycker att det är klockrent, man kan riktigt se det framför sig.

Take care

Du vet väl om att du är värdefull

Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.

Det finns alltför många som vill tala om
att du bör vara si och så.
Gud Fader själv han accepterar dig ändå
och det kan du lita på.

Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.

Du passar in i alla själva skapelsen,
det finns en uppgift just för dig.
Men du är fri att göra vad du vill med den
säga ja eller nej.

Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du. 

Psalm 791
Text och musik: I. Olsson
Tillägnad min lilla mormor, jag älskar dig.


RSS 2.0