Utbytesstudent USA -

Djur i massor!

Tjolahopp!
.
Hoppas att allt är bra med er alla! Här går det framåt, är fortfarande krasslig och försöker att krya på mig så mycket det går. Är lite smått nervös för en ny skolvecka som börjar imorgon, måste ta tag i att vara en poet för engelska lektionen då en dikt står på schemat.
.
Idag har jag annars skypat som bara den, med min älskade William, mamma och pappa och även farbror Fredrik och Vanja i New York! Mysigt!
.
Tänkte passa på att visa er en bild på en liten söt kalv som befann sig i trädgården idag! Han var så liten och nätt så Rick var tvungen att ta extra hand om honom och bland annat mata honom med nappflaska!
Gulligt som bara den!
.
Fick sällskap av lilla Missy igår.
.
Time for food

Lucie look..... OH NO, are you KIDDING me?!

Halloj!
Hoppas att allt är bra med er alla!
Helgen har varit händelserik än så länge och jag och Lucie har spenderat lite kvalitetstid, vilket alltid är trevligt!
.
Iallafall så fick vi helg igår och det behövdes! Även om vi hade en kort vecka (var lediga i måndags) så känns det som om skoldagarna har gått seegt!
Dock ingen match i fredags, (då vi hade det på torsdagen istället) och då det var en junior high game på gång och en Coach Lott som ville iväg och se sin dotter spela på college så resulterade det i en underlig träning på 30 minuter då vi sprang runt i våra jeans och vanliga tröjor.
.
Sedan var det degs för hårförändring! Så jag och Lucie begav oss till Kristas frisörsalong här i Twin (hon är förövrigt supersöt och duktig!) för att klippa oss och göra slingor. Det tog närmare tre timmar då hon fick varva mig och Lucie om vartannat. Så medans jag satt i den stora hårtorken (wow, märker nu hur klurigt det börjar att bli att skriva på svenska! Jag tappar ord, har t.ex. funderat under veckan hur man säger "basketmål". Kan verkligen inte komma på det och här säger de "make a basket", "score", "take it to the hole" osv. Är verkligen förvirrad.... För att inte tala om när jag totalt skämde bort mig inför vår vikarierande engelska lärare i veckan.
Kan bara säga att språkbarriär+ett totalt fel sätt att förklara sig på= röda kinder och skratt!
En annan historia, men kan bara säga att jag skämde bort mig och skrattade åt mig själv som bara den!)
.
Nu kom jag verkligen iväg från ämnet känns det som, så nu får jag ta och återgå till hår istället!
Iallafall så hände det något komiskt då vi sköljde ut min färg. Krista visade då Lucie som sitter och torkar sitt hår hur mitt blev och när jag sneglade åt hennes håll så ser jag att hennes ögon är stora som tefat och hon säger något i stil med OH NO, ARE YOU KIDDING ME!?
Jag kan lugnt säga att jag blev rädd! Men det visade sig att hon trodde att det skulle vara så ljust som det var innan färgen sköljdes ut och ja, då hade det verkligen varit vitt!
.
Wow, vilken flummigt inlägg detta blev, sorry! Ska nu titta lite på en film tänkte jag för att pigga upp mig. Har dragit på mig en lite förkylning med en rinnande näsa!
Vårt lilla gym i skolan
Vi borde nog satsa på att lyfta lite mer vikter istället för att fota där inne....
l
:
.
Fick även en fråga angående utbytesåret och det är alltid lika roligt!
Postat av: Alva

Hej!
Funderar på att bli utbytesstudent andra året på gymnasiet. Går i 9an nu. Har dock några frågor jag gärna skulle vilja få svar på. :)

Hur svårt är det med alla prov och läxor i USA? Stämmer det att det nästan bara är "kryssa i prov" där?
Hur har du det med hemlängtan?
Hur blir det med 3e året på gymnasiet i Sverige? 
Får du mycket konstiga frågor om Sverige? Haha.

Tack i förhand! :)

.

.

Hejsan och vad kul att du funderar på att bli utbytesstudent! Det är verkligen något jag rekommenderar!

När det gäller skolan här i staterna och svårighetsgraden så får jag nog säga att det skiljer sig väldigt mycket från skola till skola och speciellt från lärare till lärare.

Vissa elever som jag pratar med säger att deras skola och klasser är väldigt enkla, att man i princip kan får "straight A:s" utan att riktigt anstränga sig.

På min skolan så måste jag säga att det inte är så enkelt, det är klurigt.

En stor skillnad tror jag är att här så är de mycket mera inne på läxor än vad vi är hemma i Sverige. Här får man betyg på de flesta av sina läxor, även om det bara t.ex. är ett korsord om presidenterna.

Hemma så känns det lite mer som att vi har mer stora prov som läxorna leder fram till och att det är de proven man får betyg på.

Så det är blandad, men nog får vi ofta kryssa i quiz, multiple choices.

.

Hemlängtan är klurigt och något som jag tror drabbar alla mer eller mindre. Det viktiga är att se till att man kan vända på det och göra det till något bra istället! Jag får hemlängtan lite då och då, speciellt då man inte gör något speciellt och kanske har tråkigt.

Men jag försöker då att hitta på något, som att ta en promenad med hunden, titta på något roligt på tv, baka eller lyssna på musik.

.

När jag kommer hem kommer jag att få börja det 3:e året på gymnasiet med klassen under mig då detta året inte räknas. Då skolsystemet med betyg ändrades så var det först lite klurigt, men jag hade tur då 94:orna är den sista årskursen som har det äldre systemet så jag kan fortsätta med det.

Du kommer nog inte ha några problem alls då du redan startar med det nya systemet. Sedan kan det bli lite förändringar när det gäller klasser och så, men annars tror jag att det kommer att gå finfint för dig!

Ett tips kan vara att kanske tänka lite på kurser som du ska ta när du kommer hem, t.ex. projektarbetet. En start kan alltid vara bra, så att allt inte är totalt nytt när du kommer hem!

.

Jag har inte direkt fått jättemånga konstiga frågor om Sverige faktiskt! Dock tror jag att många inte riktigt vet så mycket om oss, vi är mer ett land där uppe i norr någonstans och jag har fått höra många gånger att jag kommer från Switzerland!

.

Jag hoppas att dessa svaren hjälpte dig lite på vägen och är det något annat så är det bara att fråga på!

Lycka till med allt vad utbytesåret heter, jag hoppas att det blir hur bra som helst!

.

Kramar!


I believe I can score

Hemkommen från skolan och basketen. Vi hade en rolig match och det är en sådan adrenalinkick att gå ut på golvet! .
Måste förresten berätta om min och Lucies nygjorda sång som vi har när det gäller att peppa oss inför en match.
Låt mig presentera "trumvirvel":
.
I believe I can score!
Så tänk er melodin av "I believe I can fly" så kommer vår sångtext här!
.
I believe I can score
I believe I can dunk the ball
I think about it every night and day
Spread my hands and run away
I believe I can score
Even though Mr Lott is mad
I didn´t thought it was that bad
I believe I can score
.
Tänkte visa en liten musikvideo, men tekniken vill inte riktigt sammarbeta, hm!
.
Nu är det dags att krypa till sängs. Imorgon är det äntligen fredag och efter en (förhoppningsvis) kort träning så planerar jag och Lucie en extreme makeover.
Nja, kanske inte riktigt, vi ska gå till frisören och se vad som kan hittas på när det gäller mitt fågelbo till hår!
.
Kramar i massor!

Puss till er alla!

l
.
Snabbt litet inlägg för nu är det dags att bege sig till skolan!
.
Kramar tiller alla!

Måndag hela veckan!

Hej!
.
Sitter och laddar inför skolstarten imorgon, går sisådär om jag får säga det själv då man så lätt blir van vid helgen!
.
Har haft en dag bestående av basket, snö (som nu har töat bort lite) och favoriten Lucie.
Denna bilden får symbolisera dagen, Lucie i basketmundering en dag med lite tradig väder.
.
Tusen kramar till er alla!

Run!

God kväll eller god morgon för er i Svea rike!
.
Sitter här och tittar på American football. Det är NY Giants mot San Francisco 49´s och det är jämt som bara den med cirkus fem minuter kvar. Det vinnande laget får möta New England Patriots som slog Baltimore Ravens tidigare idag i Super Bowl. Super Bowl som är finalen för NFL, den amerikanska football ligan är en BIG deal här och matchen spelas den 5 februari.
.
Inte vet jag dock så mycket om vad som försiggår dock, men enligt experterna Rick och Joe bredvid mig så är det en bra match!
.
Har idag skypat med världens bästa familj, älskar er William, mamma och pappa!
.
Imorgon är det återigen måndag, men vi har ingen skola så det är trevligt! Lärarna har en egen dag då de ska sätta betyg på alla semestertest, men vi tackar för det!
Men dock ingen sovmorgon här inte då det gäller att vara redo för basketträningen klockan halv nio imorgon bitti, jippie....
.

Äntligen helg!

Hej alla!
.
Har överlevt skolveckan och är nu tacksam för helgen!
Har varit stressigt, men jag måste ändå säga att jag nog hade det tur när det gäller testen. Många andra hade test i alla ämnen, något som jag klarade undan.
.
Iallafall för att sammanfatta veckan så har det varit test och basket så det heter duga!
Gick okej på testen, men det var klurigt!
.
Igår som en avslutning på testveckan så slutade vi efter lunch och sedan bar det av till Harrison där en basketmatch väntade! Det var riktigt bra matcher och vi vann så det var roligt!
Träffade även Oona som är en utbytesstudent från Finland och som är cheerleader där för Harrison så det var extra kul!
.
Nu ska jag skynda mig för snart tar vi bilen in till Twin för att spela ännu en basketmatch, denna gången mot Gardiner!
.
Ha en underbar lördag!
Kärlek till er alla!
Lucie, Desi och Katie är intresserade av matchen!
Söta Oona från Finland. Hon kan prata lite svenska förresten!
Frukost idag. Blir alltid lika glad då jag hittar jordgubbar och blåbär i kylen!
Redo för matchen! Lady Falcons here we go!

Semestertest!

Känner mig lite halvt om halvt stressad kan man lugnt säga. Denna veckan i skolan är inte nådig då det väntas semestertest.
Detta är schemat som gäller för dagarna:
.
Tuesday:
1st period-4th period normal classes.
11.55-12.35: Lunch
12.35- 1.30: 7th period instead of 5th (knasigt värre, men det är för att kemiklassen ska kunna klämma in ett prov innan deras "riktiga" semestertest på onsdag. Tycker synd om dem så de har två test på raken.
1.30-2.00: Studytime
2.00-end of day: 6th period: 6th period semestertest. Biologi för min del.
.
Wednesday:
1st period: 1st period semestertest. US history
3rd period: 3rd period semestertest. Jag har Applied Music då och där har vi inget test.
Lunch
5th period: 5th period semestertest. Chemistry lab, men inget test.
7th period: 7th period semestertest. Digital photography/yearbook. Har en uppgift vi gör just nu så det är istället för ett test
.
Thursday:
Regular schoolday
.
Friday:
2nd period: 2nd period semestertest. English, där vi har en shortstory istället
4th period: 4th period semestertest. Trigonometry så där väntas ett test.
Lunch och slutar efter det.
.
Är nervös, så håll tummarna för att jag överlever veckan! Har dock varit och fått en lugnande behandling idag i form av en massage för benet. Åh, det var riktigt härligt och jag somande nästan! Man önskar nästan att man hade en dubbel uppsättning ben då det var så härligt!
.
Ska fortsätta plugga nu, känner inte direkt för det kan man säga, menmen!
Puss och kram!

There´s a first time for everything!

Hejsan!
.
Söndag idag och jag kan knappt förstå hur fort allting går. Helgerna har en tendens att flyga iväg!
.
Basketmatcher i torsdags, fredags och igår som vi vann (spelade dock inte igår utan hade det ärofyllda uppdraget att fylla vattenklaskor och vika ihop uppvärmningskläder, hihi!)
.
Alexis och hennes pojkvän Luke är här, så det är fullt hus, vilket är roligt
.
Idag så har jag skypat med älskade familjen. Älskar er så mycket! Mottagningen var inte den bästa kan man lugnt säga, men det är okej.
Har även umgåtts med en otroligt gullig tjej, Bailey då hon erbjöd mig privata ridlektioner! Nervöst då min karriär när det gäller ridning inte direkt är lång om man säger så!
Hon är iallafall jättecool och duktig på det så det gick bra och roligt som bara den var det också, även om det var kallt! Hon satsar själv på rodeo här och något som heter roping. Det är i princip då man rider och med ett lasso försöker att fånga en ko, det ser klurigt ut men riktigt häftigt!
.
På tal om kossor så har den första lilla kalven här kommit till världen! Igår kväll så föddes den och vi imorse fick jag se en första glimt av den lilla! Och så söt han var! Svart och liten låg den där i uthuset bland halmen och när vi kom hem fick den för sig att det var dags att gå lite. Så på smala och darriga ben gick han omkring där inne. Supersöt!
l
Liten en dagars gammal bebis!
På skakiga ben med Ty som hjälp
Hästen jag red, som passande nog heter Safeway!
Påpälsad och redo!
Det här är då jag och Bailey. Nja, inte direkt.... Bailey är det häftiga tjejen i blått som
gör roping tillsammans med sin partner Madison!
.
Tusen kramar och pussar till er alla!

Get cha head in the game!

Hejsan!
.
Sitter här och försöker få lite läxor gjorda, har dock fastnat lite på facebook och andra trevliga sidor, ajabaja Anna. Dagen har annars varit ganska så lång. Tog skolbussen till skolan idag och efter alla lektioner var det träning som vanligt. Har dock lite problem med mitt ben så kunde inte riktigt vara med, vilket var lite tradigt.
.
Är mycket basket i görningen nu kan man säga. Vi i juniorvarsity hade en match igår borta mot Three Forks (spelade dock ej på grund av det dumma benet) och både killarna och tjejerna hade riktigt jämna matcher! Vi vann med endast några poäng efter att Abby satte en 3-poängare i slutminuten och killarnas match fick till och med gå till övertid innan de lyckades vinna med ett poäng!
Vi har en match imorgon igen borta mot Shields Valley, vilket innebär en ganska så lång bussresa på ca två och en halv timme enkel resa. Jag får se hur det känns imorgon, förhoppningsvis kan jag spela.
Och sedan på fredag väntar Lima här i Twin och på lördag är det dags att spela mot grannorten Sheridan, men de har inget juniorvarsity så då blir det att heja fram the varsity team istället.
.
Dags att fortsätta med lite pluggande!
.
Pussar och kramar i massor!
.
Desi, jag och Lucie i Three Forks efter matchen!
Hade hoppats att jag kunde vara lite mer som en viss dreamy Troy....
Dock måste jag säga att vi har en "egen" Troy i skolan, han är en av stjärnorna
i basketaget och son till vår basketcoach/mattelärare!

Beautiful Big Sky

Hej!
Jag hoppas att allt är bra med er alla, jag längtar efter er!
.
Har haft en hektiskt men spännande helg må jag säga! Spelade en basketmatch i fredags mot Whitehall, som vi vann vilket var roligt!
Sedan åkte jag med Lucie och hennes värdmamma och värdsyster till deras stuga som de har i skidorten Big Sky. Kan bara säga som så att jag blev så chockad då jag kom in till deras "lilla" stuga, inte så liten direkt och hur fin som helst. Tre våningar och med snötäckta berg och skidbackarna utanför balkongen. Inte så lite avis må jag säga!
Dock så hann vi inte åka skidor då vi dagen efter skulle hinna med att åka till ännu en basketmatch, så det var lite trist. Men vi hann iallafall med att spendera lång tid i deras Hot tub utomhus. Riktigt mysigt och skönt och det blev mycket prat och skratt med Lucie!
.
Efter matchen fick vi skjuts hem av den härliga familjen Martins och idag har jag mest tagit det lugnt. Har skypat med familjen och känner mig som en riktigt stolt storasyster då min älskade lillebror William berättar att deras lag vann Nyårsaluten!!!!
.
Kramar från Anna Montana!
.
En del av huset!
Mera, man kan nog gissa vad deras intressen är....
Lucie!
Redo!
Min älskade lillebror! Du är så snygg och jag är en stolt, stolt storasyster!

Basket för hela slanten!

Hej!
.
Blir ett snabbt kvällsinlägg för snart är det dags att sova!
Skolan har iallafall dragit igång igen och det startade med buller och bång på en gång! Redan läxor och inlämningar, tjoho....
Inte blir det bättre av att det väntas semestertest om ca två veckor, test i de flesta ämnen på det vi har gjort so far.
Menmen, det är bara att göra sitt bästa.
Basketen rullar också på, imorgon är med en match mot Whitehall här hemma i Twin och på lördag är det mot Lone Peak i Big Sky.
Lucies värdfamilj har en stuga i Big Sky, som är en populärskidort här omkring så jag ska följa med dem imorgon och stanna där tills efter matchen på lördag! Vi får se vad vi hittar på, de har en hottub så det hoppas jag på!
.
Pussar och kramar till er alla!

Time for school again

Tjolahopp!
Idag är det trist nog sista dagen på jullovet för oss innan allvaret börjar igen imorgon. Känner mig inte direkt förberedd må jag säga, men det är bara att köra på!
.
Det har annars varit en lugn dag idag, har haft basketträning, tufft, tufft och sedan då det har varit en sådan vacker dag så promenerade jag till ranchen.
.
Måste bara rekommendera en riktigt bra bokserie, som är väldigt populär här just nu. Den första boken heter The hunger games eller Hungerspelen och är skriven av Suzanne Collins.
En bok som man fastnar i och jag rekommenderar den varmt. Har precis börjat på den andra boken, och är förväntansfull!
Extra spännande då filmatiseringen kommer ut i mars i år!


Nyårsfirande!

Nytt år och nya möjligheter!
Jag hoppas att ni alla hade en underbar nyårsafton med allt vad det innebär. Här har det varit trevligt som bara den! Jag och Lucie hade inte direkt något planerat först, men det löste sig och har träffat många fina personer!
.
I fredags efter träningen så fick vi veta att kyrkan här i Twin hade ett såkallat Lock In som innebär att man stannar där under natten, äter, spelar spel och bara umgås.
Så vi begav oss dit och hade det riktigt kul!
Det var riktigt fint ordnat och riktigt kul! Åt massor av god mat, spelade kort och mer kort, dansade (ett nytt mål är att lära mig en speciell "cowboydans" som de har här!) och skrattade mycket bland annat. Träffade några riktigt roliga och trevliga tjejer från grannorten Sheridan så det skrattades en massa!
Jag och Lucie lyckades hålla oss upp till ca 6.30 eller något sådant innan vi slocknade på bordet!
.
Sedan på nyårsafton så blev det i princip sömn under dagen och sedan fick jag fira lite svenskt nyår med min älskade familj på skype, älskar er Mats, Annette, mormor, morfar, mamma, William, pappa!
Med sedan ca åtta timmar kvar tills det var staternas tur så hann jag och Lucie med att bege oss till hennes hus för att göra oss iordning innan det var dags att åka till Mikaylas hus.
Måste bara berätta för er om Mikayla! Hon är absolut en av de sötaste och snällaste tjejerna jag har träffat! Lägg till att hon älskar rosa och grisar (hon har ett "grisrum" fyllt med sin samling av dem!).
Så jag, Lucie, Mikayla, Alyssa och Leah spenderade kvällen med filmtittande och runt midnatt så var det dags att se "The ball drop" i ett fullproppat Times Square.
Det är då de som en nedräkning för året låter en stor, lysande boll glida ned för en pinne i centrum av New York och sedan är det ett nytt år!
.
Sedan blev det mer filmtittande och jag och Leah somande medans Lucie och Mikayla flummade runt!
Det var et lugnt firande, men mysigt!
.
Kortspel. Hallie, Woody och Deisha (som för övrigt är väldigt lik en viss Rihanna!)
.
Mer spel, även här Hallie och Alison
Man kan ha kul på morgonkvisten i pyjamasbyxor och med en kamera!
Min favorit getting ready!
The ball is dropping!
Sötnosarna Mikayla och Leah! De är för goa tjejer de!
.
All min kärlek till er!
Anna <3

RSS 2.0